به گزارش ایسنا، "محمدرضا خواجویی" صبح امروز 17 آذرماه در جلسه کمیته فرش دستباف استان کرمان با محوریت بررسی مسائل و مشکلات فرش دستباف با تبیین تاریخچه و جایگاه فرش کرمان گفت: در دهه 60 و 70 فرش دستباف کرمان رونق یافت و در دهه 80 به رکود رفت اما از دهه 90 تاکنون تا حدودی از رکود خارج شده است.
وی با بیان این مطلب که هشت اتحادیه فرش دستباف در سطح استان مشغول به فعالیت هستند، تصریح کرد: هماکنون فرش دستباف کرمان به 66 کشور دنیا صادر میشود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان کرمان کاهش تقاضای فرش در دنیا، عدم سلیقهیابی و استفاده از نقشههای قدیمی، از مهمترین عواملی کاهش صادرات فرش کرمان برشمرد و عنوان کرد: کشورهای رقیب روی طرح و نقشههای فرش کرمان کار کرده اما کیفیت فرش ما را ندارند.
وی بیان کرد: متاسفانه جدیدا در تولید فرش دستباف از مواد اولیه مناسب استفاده نمیشود و این مهم کیفیت فرش را خدشهدار میکند که هم امر سبب از دست دادن بازارهای جهانی خواهد شد.
خواجویی با بیان این مطلب که برخیها متاسفانه فقط به تولید فرش بدون در نظر گرفتن کیفیت توجه میکنند، تصریح کرد: باید در نمایشگاههای بینالمللی شرکت و بازارهای هدف فرش کرمان را مشخص کنیم ضمن آنکه باید در بازارهای جهانی هدفمند حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه استفاده از مواد طبیعی و باکیفیت مورد توجه خارجیها بوده است، خاطرنشان کرد: 359 میلیون دلار میزان صادرات فرش دستباف سال 95 کرمان بوده است که از نظر وزنی 13 درصد و به لحاظ ارزشی 23 درصد نسبت به سال 94 افزایش داشته است.
انتهای پیام
نظرات