به گزارش ایسنا، فرشته دستپاک در دیدار با استاندار کرمان، کشور هند را یکی از رقبای فرش ایران برشمرد و گفت: کمپانی هند شرقی حدود 110 سال پیش در ایران در حوزه فرش سرمایهگذاری کرد و متاسفانه طرح و نقشهای ایرانی را به اسم خودشان کردند.
وی از وضعیت بد تاثیرگذارترین فرش جهان سخن به میان آورد و بیان کرد: فرش کرمان یکی از تاثیرگذارترین فرشها در جهان و 4 فرش کرمان ثبت جهانی شده است.
رییس مرکز ملی فرش ایران خطاب به مسئولین استان کرمان گفت: چگونه نمیتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم؟ متاسفانه فرش دستباف کرمان به جایی رسیده که به نام استانهای دیگر صادر میشود.
وی با بیان این که در استان کرمان حدود 40 هزار نفر کارت قالیبافی دارند که 15 هزار نفر آنها بیمه هستند، تصریح کرد: در سطح استان کرمان 4 دانشگاه رشته فرش دارند اما در چه زمانی یک فارغالتحصیل میتواند یک کارگاه تولید فرش بزند؟ وقتی که بتواند کارکنانشان بیمه کند.
دستپاک با بیان این مطلب بهدلیل اینکه قالیبافان برای دولت دردسر ندارند و صدایشان در نمیآید، دیده نمیشوند، عنوان کرد: فرش دستباف را به عنوان یک تشریفات ندانید، از فرش دستباف در ادارات استفاده کنید که این مهم باعث تبلیغ است و هزینه نیست.
وی به ساختمان مرکز ملی فرش در کرمان اشاره کرد و افزود: مرمت ساختمان مرکز ملی فرش کرمان توسط سازمان صمت استان با کمک میراث فرهنگی و گردشگری استان انجام شود که 50 درصد هزینه آن را استانداری و 50 درصد دیگر آن را مرکز ملی فرش ایران پرداخت خواهد کرد. ساختمان مرکز ملی فرش در کرمان پس از مرمت به باغ موزه فرش کرمان تبدیل و در 22 بهمنماه سال آینده افتتاح خواهد شد؛ قرار است این باغ موزه زیر نظر سازمان صمت استان کرمان اداره شود.
وی عنوان کرد: در هفته آینده جلسه ای با رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برای تامین اعتبار مرمت ساختمان های مراکز ملی فرش کشور خواهیم داشت تا این اعتبارات در بودجه 98 دیده شود.
به گزارش ایسنا در این جلسه مقرر شد کارگروه فرش استان براساس دستورالعملی که توسط مدیر عامل مرکز ملی فرش تا اواسط بهمن ماه به استان ابلاغ خواهد شد تشکیل و برای حل مشکلات فرش از جمله بیمه بافندگان و همچنین برای توسعه صنعت فرش استان کرمان برنامهریزی کنند.
انتهای پیام
نظرات