• دوشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 97110100191
  • منبع : نمایندگی فارس

سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی در صدر عوامل مرگ و میر در فارس

سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی در صدر عوامل مرگ و میر در فارس

ایسنا/فارس ‌معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مهمترین عامل مرگ و میر در بین مردم استان فارس را به ترتیب، بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت، بیماری های تنفسی و سوانح رانندگی اعلام کرد.

‌به گزارش ایسنا، عبدالرسول همتی دوشنبه 1 بهمن در جمع خبرنگاران گفت: آمارها نشان می دهد ۸۷ درصد مرگ های زودهنگام، در سنین ۳۰ تا ۷۰ سالگی رخ می دهد اما پزشکان معتقدند افراد با انجام اقدامات پیشگیرانه، می توانند طول عمر و کیفت زندگی خود را افزایش دهند؛ این در حالی است مهمترین عامل مرگ و میر در بین مردم استان بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت، بیماری های تنفسی و سوانح رانندگی گزارش شده است.

او با تاکید براینکه امروزه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به دنبال اجرای برنامه طرح تحول نظام سلامت، بستری را فراهم کرده که افراد بالای ۳۰ سال، با مراجعه به پزشک خانواده، مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه بهداشت، اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند، انجام آزمایش های فشارخون، سنجش کلسترول و دیابت را مهمترین اقدامات پیشگیرانه دانست و گفت: خطرسنجی در واقع راهکار سازمان جهانی بهداشت، برای تعیین و احتمال خطر سکته قلبی یا مغزی برای هر فرد در۱۰ سال آینده است.

معاون بهداشت دانشگاه افزود: پیشگیری های به موقع و غربالگری هایی که در پایگاه های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت فارس به صورت رایگان در حال انجام است، یکی از برنامه های مهم کنترل سرطان نیز به شمار می رود.

همتی ادامه داد: عواملی مانند سابقه خانوادگی، تغییر سبک زندگی، چاقی، کم تحرکی و تغذیه نامناسب، از مهمترین عوامل بروز بیماری سرطان به شمار می رود.

او با بیان اینکه آمار ابتلا به سرطان در فارس نسبت به دیگر مناطق کشور نگران کننده نیست، شناسایی زودهنگام این بیماری را موجب افزایش شانس درمان بیماری عنوان کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به برنامه ریزی های دانشگاه برای تشخیص زودهنگام درمان سرطان ها، این امر را تلاشی در راستای مهار این بیماری و افزایش امکان درمان مبتلایان برشمرد و اظهار کرد: سالانه در فارس ۶ هزار و 500 بیمار مبتلا به سرطان شناسایی و ثبت می شود که این آمار در مقایسه با دیگر استان های کشور بالا نیست.

شایع ترین سرطان ها در فارس

همتی با اعلام بیشترین موارد ثبت شده افزود: سرطان پستان، تیروئید، سرطان خون، روده بزرگ، دهانه رحم و سرطان تخمدان در بین بانوان و سرطان های پروستات، مثانه، روده بزرگ، معده، دستگاه عصبی و سرطان ریه در بین مردان، به ترتیب شایع ترین انواع سرطان ها در فارس هستند.

او به آمارهای جهانی نیز اشاره کرد و گفت: سرطان پوست به عنوان شایع ترین نوع سرطان در دو جنس زنان و مردان در دنیا شناخته شده و ضرورت دارد افراد با هرگونه تغییر پوستی، برای پیشگیری به موقع به پزشک مراجعه کنند.

معاون بهداشت دانشگاه‌ تاکید کرد: تشخیص زودهنگام سرطان سینه برای تمامی بانوان ۳۰ تا ۹۹ ساله جزو ارزیابی های اجباری به شمار می رود و تمامی زنان متأهل گروه سنی بین ۳۰ تا ۵۹ ساله نیز باید در هر پنج سال یک مرتبه برای پیشگیری از بیماری های دهانه رحم آزمایش های لازم مربوطه را انجام دهند.

انتهای پیام

دبیر: زهرا حبیب پور

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha