• دوشنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 98031305904
  • منبع : نمایندگی اردبیل

"‌نارین قلعه" اردبیل مطالعه و کاوش می شود

"‌نارین قلعه" اردبیل مطالعه و کاوش می شود

ایسنا/اردبیل ‌مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: عملیات مطالعه، گمانه زنی و کاوش نارین قلعه اردبیل به جد پیگیری می شود.

‌به گزارش ایسنا، نادر فلاحی در جلسه بررسی بافت تاریخی شهر اردبیل اظهار کرد: باید هرگونه مداخله، تعیین ضوابط و فعل و انفعال در بافت تاریخی اردبیل توسط مشاور ذی صلاح انجام شود.

وی با گلایه از آشفتگی بصری در نمای ساختمان‌های جدیدالاحداث پیرامون بافت تاریخی گفت: معاونت میراث فرهنگی، با همکاری شورای شهر و نظام مهندسی، مکلف هستند بر مساله طراحی و اجرای نمای ساختمان‌ها نظارت دقیق و مستمر داشته باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تصریح کرد: یکی از مسائلی که زمینه‌ساز ایجاد عدم مطلوبیت در سیمای شهری فعلی اردبیل شده، عدم همراهی و تبعیت توسعه شهر با بستر و زمینه‌های ارزشی است که پیش از این عامل شکل‌دهنده شهر و سیمای آن بوده است.

فلاحی ادامه داد: از این پس در مساله نماهای اجرا شده در بافت تاریخی هیچ اغماضی نخواهیم داشت و عدم تمکین به مقررات، اعلام جرم به مراجع قضائی و تخریب را در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه خط آسمان یک شهر به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در شکل‌گیری سیمای شهر مطرح است، گفت: خط آسمان به محل برخورد خطوط فوقانی ساختمان‌ها با خط افق اطلاق می‌شود که باید منظم، هماهنگ و به صورتی پیوسته متضمن ایجاد ارتباط بصری و هدایت چشم به سمت عناصر شاخص شهر باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: این امر در مناطق دارای آثار تاریخی شهر باید به جدیت دنبال شود و بهره‌گیری از تخصص کارشناسان حوزه معماری و طراحی شهری در راستای بهبود کیفیت خط آسمان شهر ضرورت دارد و معماری به عنوان تخصص خالق کوچک‌ترین جز کالبدی شهر و طراحی شهری به‌عنوان تخصص پدیدآورنده بستر مناسب برای برپایی آثار کالبدی معماری در قالب بافت شهر، هر دو در شکل‌گیری خط آسمان و نهایتاً سیمای شهر تأثیرگذار هستند.

فلاحی با بیان اینکه داشتن خط آسمان شهری متنوع برگرفته از چندین بنیان و در عین حال هماهنگ، در وهله اول مستلزم پیوند دوباره حوزه‌های فلسفه، هنر و زندگی روزمره هست که از نگاه مجرد و انتزاعی کارشناسان مبرا باشد و در وهله دوم نیز تقویت بنیان‌های اجتماعی حائز اهمیت است، گفت: بدین ترتیب می‌توان گفت تعامل مثبت و سازنده متخصصین حوزه معماری، شهرسازی، طراحی شهری و متخصصین هنر شهری در راستای تحکیم توجه به بنیان‌های تأثیرگذار و در نظر گرفتن روابط بین آن‌ها زمینه‌ساز پیوند پیش گفته می‌شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha