• جمعه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98052512107
  • منبع : نمایندگی کردستان

جشنواره "دف نوای رحمت" در کردستان به پایان رسید

جشنواره "دف نوای رحمت" در کردستان به پایان رسید

ایسنا/کردستان آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت در کردستان برگزار و در پایان نفرات برتر این جشنواره مشخص شدند.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت با گرامیداشت محمدجلیل عندلیبی، موزیسین کرد، با حضور مسئولان ارشد استان کردستان و هنرمندان و دفنوازان سراسر کشور در پردیس سینما بهمن سنندج آغاز به کار کرد.

گروه موسیقی خوش نوایان به سرپرستی پیمان سلیم فرد، پنج قطعه از آثار استاد محمد جلیل عندلیبی را در این آیین به اجرا درآورد.

پیمان سلیمی فرد از شاگردان استاد محمد جلیل عندلیبی و سرپرست گروه خوش نوایان قطعات "هرکسی کسی داره"، "از دست عشق"، "هی گل"، "بی همگان به سر شود" و "میهن" را در قالب یک اثر تنظیمی به خوانندگی رضا صلواتی از نوادگان استاد سید علی اصغر کردستانی اجرا کرد.

در این گروه در کنار رضا صلواتی به عنوان خواننده و پیمان سلیمی فرد که سرپرستی تنظیم قطعات و نوازندگی سنتور را بر عهده دارد؛ صابر نذرگاهی به عنوان نوازنده تار، زانیار رپندار به عنوان نوازنده عود، فراز معروفی به عنوان نوازنده کمانچه، افشین خرامان پور به عنوان نوازنده تمبک و مختار زندسلیمی به عنوان نوازنده دف حضور داشتند.

جشنواره دف به محور وحدت و همدلی تبدیل شده است

به گزارش ایسنا، امین مرادی در در این آیین، اظهار کرد: حوزه هنری به خود می بالد که جشنواره دف نوای رحمت، به درخت تنومند و صحنه ای برای نمایش وحدت و همدلی و همگرایی در کشور تبدیل شده است.

وی افزود: اگر تا دیروز دف تنها محدود به مرزهای داخل ایران بود امروز خوشبختانه از مرزهای کشور فراتر رفته است و در این دوره از جشنواره شاهد حضور گروه هایی از کشورهای خارجی بودیم که هنر خود را نیز به نمایش گذاشتند.

دبیر جشنواره دف نوای رحمت عنوان کرد: برگزاری جشنواره دف در سنندج در راستای ادای احترام به بزرگان دفنواز شهر سنندج از گذشته تاکنون بوده که همراه با دف نوای حق را سرداده‌اند.

مرادی اضافه کرد: همچنین حوزه هنری به خود می بالد که علیرغم محدودیت های اعتباری متولی برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری بزرگ است و جشنواره دف نیز به برند و اعتباری برای کردستان تبدیل شده است.

وی در ادامه به روند برگزاری نهمین دوره جشنواره بین المللی دف نوای رحمت اشاره و تصریح کرد: فراخوان این دوره در اردیبهشت ماه امسال منتشر شد که هنرمندانی از ۳۰ استان کشور ۳۰۴ اثر به دبیرخانه ارسال کردند و سه گروه خارجی هم در بخش بین الملل جشنواره شرکت کردند.

وی ادامه داد: در بخش تکنوازی آقایان و بانوان در مجموع ۲۴۲ اثر ارسال شده بود که ۴۸ اثر به بخش نهایی رسید و در بخش گروهی نیز ۶۲ اثر ارسال شده بود که  ۲۰ گروه به بخش نهایی راه پیدا کردند.

مرادی اعلام کرد: در بخش جنبی نیز همچون سنوات گذشته شاهد تجمع دفنوازان بودیم که این بار در پارک استقلال سنندج در زیر بارش باران برنامه آوای دوست و تجلی دو رحمت را برگزار کردیم.

وی همچنین برپایی نمایشگاه عکسی از عکس های سنوات گذشته جشنواره دف نوای رحمت با آثاری از عکاسان خبری استان و اکران فیلم "پرنده نادر" در مورد زندگی مرحوم خلیفه میرزا آغه غوثی دفنواز نامور کرد را از دیگر بخش های جنبی این جشنواره بود.

رئیس حوزه هنری کردستان در ادامه اظهار کرد: هرسال جشنواره دف نوای رحمت به گرامیداشت یک هنرمند کرد اختصاص می یابد که این دوره به تجلیل از سال ها خدمت استاد محمد جلیل عندلیبی به فرهنگ و هنر این مرز و بوم اختصاص یافته که ایشان سال‌ها در خلق آثار فاخر و ارزشمند و تربیت و معرفی شاگردان بسیاری همت گماشته‌اند.

نفرات برگزیده نهمین جشنواره دف نوای رحمت معرفی شدند

به گزارش ایسنا، هیات داوران نهمین جشنواره دف نوای رحمت نفرات برگزیده بخش‌های مختلف این جشنواره را به شرح زیر اعلام کردند.

نفرات برگزیده تکنوازی بانوان رده سنی ۱۳ تا ۱۹ سال؛ رتبه اول را مهتاب کرامتی از مشهد از آن خود کرد، رتبه دوم به آرینا ایوبی از سنندج و رتبه سوم به الیسا قدسی از شهررضای اصفهان رسید.

نفرات برگزیده تکنوازی آقایان رده سنی ۱۳ تا ۱۹ سال؛ مقام اول به رضا دزایی پور از ساری رسید، مقام دوم را علی صیادپور از آمل از آن خود کرد و مقام سوم هم به آران حسن زاده تعلق گرفت. جایزه ویژه هیات داوران نیز به تایماز محسنی از آذربایجان اهدا شد.

نفرات برگزیده تکنوازی بانوان رده سنی بزرگسال؛ رتبه اول و دوم به ترتیب به سیران ادیب فر و مژده رحمانی هر دو از سنندج رسید و رتبه سوم به فاطمه دوستی از مشهد تعلق گرفت.

نفرات برگزیده تکنوازی آقایان رده سنی بزرگسال؛ رتبه اول به عرفان مرادی از سنندج اهدا شد، رتبه دوم به علی اصغر کرمی از آمل اختصاص یافت و رتبه سوم به صورت مشترک به متین رحمانی از سنندج و آرمین رستگاری از بیجار تعلق گرفت.

همچنین جایزه ویژه هیات داوران در بخش تکنوازی بزرگسالان به محمد مرادی از سنندج اهدا شد.

بخش گروه نوازی؛ مقام اول به گروه نوانس به سرپرستی پویا رحمانی از سنندج تعلق گرفت، مقام دوم به گروه آراس به سرپرستی نیلوفر کریمی از یزد اهدا شد و مقام سوم هم به گروه آوین به سرپرستی مریم گلسرخی زاده از یزد تعلق گرفت.

بخش مداحی خوانی؛ مقام اول به گروه سوزی دل به سرپرستی مهران حسینی از سنندج رسید، مقام دوم به گروه بیدل از تربت جام خراسان رضوی اهدا شد و مقام سوم را نیز گروه محمد رسول الله به سرپرستی فرید منصوری از آن خود کرد.

نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت توسط حوزه هنری کردستان و مؤسسه سپهر سوره هنر 22 تا 25 مرداد در سنندج با شعار هنر، همگرایی و مهربانی برگزار شد.

نکوداشت "محمدجلیل عندلیبی" در اختتامیه جشنواره دف نوای رحمت

آیین بزرگداشت محمدجلیل عندلیبی، آهنگساز و نوازنده کُردزبان کشورمان روز جمعه در مراسم اختتامیه جشنواره بین المللی دف نوای رحمت برگزار شد.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، در آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت، به پاس سال‌ها خدمت محمدجلیل عندلیبی نوازنده و آهنگساز کُرد به موسیقی کشورمان، ابتدا گروه موسیقی خوش نوایان به سرپرستی پیمان سلیمی فرد، پنج قطعه از آثار او را اجرا کردند.

پیمان سلیمی فرد از شاگردان استاد محمد جلیل عندلیبی و سرپرست گروه خوش نوایان قطعات "هرکسی کسی داره"، "از دست عشق"، "هی گل"، "بی همگان به سر شود" و "میهن" را در قالب یک اثر تنظیمی به خوانندگی رضا صلواتی از نوادگان استاد سید علی اصغر کردستانی اجرا کردند.

در ادامه این مراسم یک کلیپ از زندگینامه محمدجلیل عندلیبی پخش شد و در ادامه، وی پشت تریبون حاضر شد و گفت: ۴۵ سال است که به صورت حرفه‌ای در زمینه موسیقی فعالیت می‌کنم و حاصل کارم ۳۶ آلبوم مختلف از جمله در بخش موسیقی اصیل کُردی و عرفانی بوده است.

وی با اشاره به اینکه در تمامی اجراهای ارکسترم ساز دف وجود دارد، ادامه داد: افتخار می‌کنم به شهرم سنندج که پایتخت دف جهان است و کتابم را که در مورد ساز «دف» است به حوزه هنری اهدا می‌کنم.

در ادامه این مراسم توسط مسئولان استانی و حوزه هنری کشور با اهدای تندیس، لوح تقدیر و شاخه گل از مجمد جلیل عندلیبی تجلیل به عمل آمد.

محمدجلیل عندلیبی در سال ۱۳۳۳ در محله چهار باغ سنندج متولد شده است. او در خانواده‌ای پرورش یافت که هم از طرف مادری، یعنی داییش که خواننده رادیو بود به نام محکمت نوبری و هم از طرف پدری، ایرج عندلیبی که از خواننده‌های خوش صدا و مشهور رادیو و تلویزیون بود، کمک و راهنمایی شد.

از 13 سالگی با خوانندگی وارد دنیای موسیقی شده و از ۱۵ سالگی نوازندگی سنتور را شروع کرده است.

وی قبل از عزیمت به تهران و شروع تحصیلات آکادمیک، در دبیرستان هدایت ارکستری تشکیل داد که در جشن‌ها شرکت می‌کردند. در سال ۱۳۵۲ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و نزد هنرمندانی همچون نورعلی خان برومند، داریوش صفوت، احمد پژمان، علیرضا مشایخی،هرمز و شاهین فرهت – محمدتقی مسعودیه و مهدی برکشلی آموزش یافت.

عندلیبی به سال ۱۳۵۴ در دانشکده هنرهای زیبا علاوه بر ساز تخصصی سنتور و ساز الزامی پیانو، ساز دوم فاگوترا زیر نظر «پرژرف» بلغاری را فرا گرفت که باعث شد عملاً به‌طور آکادمیک موسیقی کلاسیک غربی را تجربه کند.

در سال ۱۳۵۵ به دعوت داریوش صفوت وارد تنها مرکز حرفه‌ای موسیقی سنتی یعنی مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران شد و ضمن تدریس سنتور، گروه مشتاق یا مولانا را تشکیل داد. گروه مولانا ادامه همان ارکستر فوق برنامه دانشگاه تهران بود.

وی با خوانندگان به نام ایران مانند شهرام ناظری و علی‌رضا افتخاری همکاری داشته‌است.

او کنسرت‌های متعددی در کشورهای مختلف با گروه مولانا به سرپرستی و آهنگسازی خویش اجرا کرده و به معرفی و شناسایی موسیقی سنتی در تمام دنیا مبادرت ورزیده‌است.

وی تاکنون بیش از  ۳۰ آلبوم به نام‌های شعر و عرفان، بی‌قرار، کیش مهر (شهرام ناظری) سروستان و بیاد یاران، مولانا با صدای رضوی سروستانی، شکوفه‌های جاویدان و گل افشان با صدای شاپور رحیمی، قسم با صدای کامیا بهزاد، جاده ابریشم، غریبستان، امان از جدایی، خداحافظ و تازه به تازه و اخیراً آلبوم گرفتار برای علیرضا افتخاری را آهنگسازی کرده‌است.

در سال ۱۳۹۲ مدرک درجه یک هنری، معادل مدرک دکتری به محمدجلیل عندلیبی اعطاء شد.

او آثار کردی و عرفانی «هی گل» را با صدای بهروز توکلی، «از دست عشق» عزیز شاهرخ، «دوری» حسینی شریفی و «صدای تازه» را با صدای سالار عندلیبی منتشر کرده ‌است.

همچنین در زمینه موسیقی عرفانی کردستان «با قدسیان ۱-۲-۳» ، پیام عزیزی و حسام لرنژاد و «با قدسیان ۴» با صدای جمیل خالدی، «تُنگ شکر» با صدای احمد کامیار و آلبوم موسیقی «صدای بی صدایی» با صدای رسول شریفی، از دیگر آثار اوست.

در سال ۱۳۵۶ عندلیبی برای اولین بار ساز عرفانی دف را به مجموعه ارکستر ایرانی اضافه کرده که تلفیق آن با ارکستر ایرانی تحرک و سرزندگی خاصی به موسیقی ایران داده‌ است.

وی همچنین یک کتاب آموزشی برای ساز «دف» نوشته که براساس ذکرهای خانقاه کردستان است. در این کتاب برای اولین بار از دو حامل برای نت‌نویسی و همچنین کلید جدیدی مخصوص ساز دف استفاده شده است که به زودی منتشر خواهد شد.

او گردآوری و آوانویسی تمام آهنگ‌های تکایای کردستان را آماده کرده که مربوط به رساله پایانی وی در دانشگاه هنرهای زیباست.

بهمن مرادنیا استاندار کردستان، آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در استان کردستان، حشمت الله صیدی شهردار سنندج، بهرام نصراللهی زاده رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، حسین خوش اقبال معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، بیژن کامکار، نجمه تجدد، فریدون شهبازیان، محمدجلیل عندلیبی، عماد توحیدی، منصور مرادی، مجدالدین معلمی معاون هنری حوزه هنری، امین مرادی رییس حوزه هنری استان کردستان و دبیر جشنواره، کژوان ضیاالدینی دبیر علمی و مهدی احمدی دبیر هنری نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت، عباس محمدی مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، میلاد عرفان پور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری و محمد زرویی نصرآباد مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر و ... در این مراسم حضور داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha