• چهارشنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۶:۰۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98061206726
  • خبرنگار : 71448

بانک‌ها ماهانه چقدر سود سپرده می‌دهند؟

بانک‌ها ماهانه چقدر سود سپرده می‌دهند؟

بانک‌ها هر ماه حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان به حساب‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار سود پرداخت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، گزارش بانک مرکزی از آمار بخش پولی و بانکی کشورمان نشان می‌دهد که حجم سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی در پایان خرداد ماه حدود ۱۹۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

این در حالی است که بر اساس همین آمار، ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان از این سپرده‌ها، سپرده‌های مدت‌داری است که مردم نزد بانک‌ها قرار داده‌اند و در ازای آن سود دریافت می‌کنند.

حال آن‌که بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت ۱۰ درصد و نرخ سود سپرده‌های بلندمدت ۱۵ درصد است و بانک‌ها باید نرخ سود را به سپرده‌های اشخاص بر این اساس محاسبه و پرداخت کنند.

اما با ایجاد رقابت بین بانک‌ها برای جذب منابع بیشتر، در حال حاضر بسیاری از بانک‌ها نرخ سود ۲۰ درصدی را به سپرده‌ها پرداخت می‌کنند.

نرخ سودهای تعیین‌شده برای سپرده از سوی شورای پول و اعتبار در شرایطی است که رییس کل بانک مرکزی در ماه‌های پایانی سال گذشته به بانک‌ها هشدار داد که در خصوص نرخ سود سپرده قانون را رعایت کنند و بانک‌هایی که بیش از ۲۰ درصد به سپرده‌ها سود پرداخت کنند، جریمه می‌شوند.

در واقع همتی به نوعی اجازه پرداخت نرخ سود سپرده تا ۲۰ درصد را به بانک‌ها داد و جالب‌تر آنکه اکثر بانک‌ها در حال حاضر به سپرده‌های کوتاه‌مدت نیز سود ۲۰ درصدی پرداخت می‌کنند، در واقع سپرده‌های کوتاه مدت را در قالب سپرده بلندمدت در نظر می‌گیرند.

به این ترتیب، با توجه به اینکه حجم سپرده‌های مدت‌دار مردم نزد بانک‌ها ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان است، با فرض پرداخت سود ۲۰ درصدی به این سپرده‌ها نظام بانکی کشور در هر ماه حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان سود به این سپرده‌ها پرداخت می‌کند.

از سوی دیگر اگر به طور متوسط نرخ سود پرداختی بانک‌ها را ۱۵ درصد در نظر بگیریم، سود پرداخت شده در هر ماه ۱۹۰۰ میلیارد تومان است.

البته بانک مرکزی در سال گذشته برای جلوگیری از سفته‌بازی و نوسان‌گیری در بازارهای سرمایه و ارز، نحوه محاسبه سود سپرده‌های کوتاه‌مدت را از روز شمار به ماه شمار تغییر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۳ ۰۹:۱۷

سلام یک صفر کم دارد. 1530000 ضربدر 0.2 تقسیم بر 12 میشود 25500 نه 2500.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۳ ۱۸:۳۹

اشتبا محاسبه کردین. روزی 1000 میلیارد تومن سود سپرده هاس. ینی 2500 مبلغ 2.5 روزه نه یک ماه!

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۳ ۲۲:۵۹

چرا سوال نميكنيد بانكها در ماه چقدر وجوه بانك را كه از طريق وام هاي بدون پشتوانه به دوست و آشنايانشان و با زد و بند داده اند را وصول كنند

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۴ ۱۲:۲۳

خدا خیرت بده حرف دل یک مملکت زدی بانک داری ناب اسلامی آخه چرا اسلام به اقتصاد فاسد خودتون میچسبونین بخدا همه از دینی که شما مسولین تعریف شو کردین دارن زده میشن مردم زجر میکش از کارمند گرفته تا کارگرش دیگه چه برسه به بیکارهای جامعه خدا این مملکت حفظ بکنه و گرنه اوضاع خیلی خرابه

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۳ ۲۳:۲۸

بانک‌ها ماهانه چقدر سود سپرده می‌دهند؟ این سوال را باید این گونه پرسید: بانکها ساعتی (ساعتی) چند ملیارد تومان بابت سودهای به سپرده های مردم تعلق میگیرد ولی با کاهش سودهای سپرده از سوی بانک مرکزی اعمال شد، سود میبرند؟

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۴ ۱۰:۳۶

سلام بله درسته یک صفر کم داره

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۴ ۱۲:۲۵

بانکها در چند سود از وام گیرنده ها میگیرند چند برابر این را در میارن پول را میدن فک و فامیل برج میسازه چند برابر فایده میکنند

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۴ ۱۳:۴۸

۴۵۰ ملیون در بانک ملی داشتم برای چند ساعت زودتر برداشت کردم سود به من ندادن