• دوشنبه / ۱ مهر ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98070100427
  • خبرنگار : 50044

قارچ های خودروی خطرناک را جدی بگیریم

قارچ سمی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مصرف قارچ های خودرو و قارچ‌ های جمع آوری شده از طبیعت که به صورت فله ای عرضه می شود، هشدار داد.

فردین مهرابیان در گفت و گو با ایسنا؛ با تاکید بر لزوم استفاده از قارچ های دارای مجوز از مراکز مجاز و در بسته بندی‌ های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان اظهار داشت: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، بنابراین به توصیه های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نشود.

وی با بیان این که مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست، افزود: برخی از روش‌ ها و معیارهای سنتی شامل تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

مهرابیان با تاکید بر این که قارچ‌ ها نباید به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف شود، اضافه کرد: برخی از سموم موجود در قارچ‌ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیستند.

وی ادامه داد: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری5 تا 12 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ بایستی هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کرد.

سرپرست معاونت بهداشتی خاطرنشان کرد: در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ رخ دهد، این دسته از قارچ‌ ها، سمی به مراتب بیشتر دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.

وی تصریح کرد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد و هر گونه تاخیر در این امر موجب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌ شود.

مهرابیان خاطرنشان کرد: با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هر گونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود، در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

به گزارش ایسنا؛ قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند اما همه آنها خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناکند، خوردن چند لقمه از این قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و بعضا موجب مرگ شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.