• چهارشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 98071007828
  • خبرنگار : 50024

فعالیت یکی از پیشرفته‌ترین مراکز پت‌اسکن دنیا در البرز

فعالیت یکی از پیشرفته‌ترین مراکز پت‌اسکن دنیا در البرز

ایسنا/البرز مسئول بخش پت سی تی البرز گفت: متاسفانه سیاست‌های پیشین وزارت بهداشت اجازه ورود تکنولوژی پت‌اسکن به کشور را نمی‌داد و حالا هم که این مشکلات برطرف شده درگیر تحریم‌ها، افزایش نرخ دلار و مشکلاتی برای واردات تجهیزات راه اندازی این مراکز هستیم و با این اوصاف بعید است بتوانیم تا سال‌های آینده مرکز پت اسکن جدیدی در کشور راه اندازی کنیم.

مسعود وفامنش در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فعالیت مرکز پت اسکن البرز، اظهار کرد: این مرکز تنها مرکز پت خصوصی ایران است‌که ساخت آن از سال ۹۱ آغاز و در سال ۹۵ به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: پس از تجهیز این مرکز، فرایند جذب بیمار را از سال ۹۶ شروع کردیم و طی این مدت حدود چهار هزار و ۵۰۰ بیمار به این مرکز مراجعه‌کرده است.

این مسئول با اشاره به اینکه به جز این مرکز خصوصی، سه مرکز دولتی پت اسکن هم در بیمارستان شریعتی، بیمارستان مسیح دانشوری و بیمارستان رضوی مشهد فعال است، ابراز کرد: متاسفانه تعداد مراکز پت اسکن فعال در کشور پاسخگوی نیاز موجود نیست.

وی  افزود: متاسفانه سیاست‌های پیشین وزارت بهداشت اجازه ورود این تکنولوژی به کشور را نمی‌داد و حالا هم که این مشکلات برطرف شده درگیر تحریم‌ها، افزایش نرخ دلار و مشکلاتی برای واردات تجهیزات راه اندازی این مراکز هستیم و با این اوصاف بعید است بتوانیم تا سال‌های آینده مرکز پت اسکن جدیدی در کشور راه اندازی کنیم.

وفامنش با اشاره به اعتبار هزینه شده برای راه اندازی این مرکز ابراز کرد: راه اندازی مرکزی بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته است.

وی با اشاره به تعرفه استفاده از خدمات این مرکز اظهار داشت: تمام هزینه‌هایی که مراجعین این مرکز پرداخت می‌کنند، برابر با مصوبه وزارت بهداشت است و ما حتی یک ریال بیش از این نرخ نمی‌توانیم از بیماران دریافت‌کنیم.

 مسئول تنها مرکز خصوصی پت اسکن کشور تصریح کرد: از آنجایی‌که هیچ بیمه‌ای پرداخت هزینه‌های استفاده ازخدمات  این مرکز را متقبل نمی‌شود، حتی پرداخت نرخ مصوب وزارت بهداشت هم برای اغلب بیماران سنگین است و برای حل این مشکل بارها و بارها با شرکت‌های بیمه جلساتی برگزار کرده‌ایم ولی این شرکت‌ها زیربار پوشش این هزینه‌ها نمی روند.

این مسئول با اشاره به سازوکار دستگاه پت افزود: با توجه به اینکه سلول‌های سرطانی  برای رشد عمدتا از قند استفاده می‌کنند، با استفاده از دستگاه یکی از اتم‌های فرمول قند را تغییر می‌دهیم و آن را به صورت نشان دار تبدیل کرده و به بیمار تزریق می کنیم.

وی گفت: این دارو در محل تجمع سلول‌های سرطانی متمرکز شده  و از این طریق بافت‌سرطانی و میزان انتشار آن در بدن شناسایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این دستگاه صرفا برای افرادی که مبتلا به سرطان هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقش غربالگری ندارد، توضیح داد: استفاده از این دستگاه برای شناسایی سلول‌های سرطانی در افراد عادی تنها در ژاپن امکان پذیراست و در آمریکا نیز این امکان وجود ندارد. بر این اساس فرد برای استفاده از دستگاه پت سی تی باید مستنداتی در خصوص ابتلایش به سرطان ارائه دهد.

وفامنش با اشاره به هزینه بالای استفاده از این دستگاه در همه دنیا  توضیح داد: هزینه استفاده از این دستگاه در آمریکا از سه هزار و۶۰۰ دلار تا هفت هزار دلار است و در اروپا نیز بیماران باید حدود دو هزار و ۸۰۰ یورو پرداخت کنند.

وی اضافه کرد: در ایران سه تعرفه برای استفاده از این دستگاه تصویب شده که برای بخش دولتی دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، بخش نیمه دولتی مثل بیمارستان مسیح دانشوری حدود چهارمیلیون و ۵۰۰ و برای بخش خصوصی شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

مسئول بخش پت سی تی خصوصی البرز افزود: با توجه به عدم توان مالی اغلب بیماران ما در این مرکز هم تعرفه بخش نیمه دولتی را دریافت می‌کنیم.

وی با بیان تاثیر تحریم ها در واردات دستگاه‌ها و تجهیزات مصرفی این مرکز گفت: با توجه به اینکه ما قبل از تحریم‌ها مجوز خرید و خدمات پس از فروش تجهیزات را از وزارت خزانه داری آمریکا  دریافت کرده ایم، تا کنون مشکلی در این خصوص نداشته ایم.

وی گفت: با توجه به اینکه دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی به این مرکز اختصاص نمی دهد ناچاریم مواد اولیه ساخت دارو و تجهیزات مورد نیاز این مرکز را با ارز آزاد تهیه کنیم که این امر بسیار هزینه بر است.

وفامنش با اشاره به اینکه پیش از این اخباری مبنی بر فاقد مجوز بودن این مرکز منتشر شده بود که به هیچ وجه صحت ندارد، اضافه کرد: مجوز رسمی فعالیت این مرکز از سال ۹۵ صادر شده و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی با اشاره به هزینه‌های سنگین این مرکز گفت: هزینه‌های این مرکز بسیار بالاست و روند به گونه ای پیش می رود که نه تنها سودآوری درکار نیست بلکه در بسیاری از موارد از جیب هم برای ادامه فعالیت این مرکز هزینه می‌کنیم ولی با توجه به این‌که فعالیت این مرکز برای کشور ضروری است، راه را ادامه می‌دهیم.

این مسئول گفت: تعرفه پزشکی استفاده از خدمات این مرکز با دلار هزار تومان تعریف شده ولی هزینه‌های ما با دلار آزاد است که این امر مشکل ساز شده است.

وفامنش ادامه داد: دوام آوردن در شرایط فعلی بسیار سخت است ولی با توجه به اینکه ما تنها مرکز خصوصی پت اسکن در کشور هستیم چاره ای جز ادامه راه نداریم.

وی با اشاره به تلاش برای جذب بیماران سایر کشورها توضیح داد: در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد مراجعه کنندگان این مرکز خارجی هستند و ازکشورهایی مثل روسیه، ارمنستان، آذربایجان، عراق، افغانستان و ... به این مرکز مراجعه می‌کنند.

وی با اشاره به کیفیت ارائه خدمات به بیماران ادامه داد: به طور قطع این مرکز یکی از پیشرفته ترین مراکز پت اسکن در دنیا است و سعی ما بر این است هیچ بیماری ناراضی از این مرکز خارج نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha