• دوشنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۸ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 98081307306
  • منبع : نمایندگی اردبیل

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل خبر داد

اقلیم نیمه خشک و کمبود منابع آب اردبیل را تهدید می‌کند

اقلیم نیمه خشک و کمبود منابع آب اردبیل را تهدید می‌کند

ایسنا/اردبیل مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: تغییرات اقلیمی و آب و هوایی سبب شده تا شرایط خشک و کمبود منابع آب استان اردبیل را به شدت تهدید کند.

سعید شهند در گفت‌وگوی با ایسنا، اظهار کرد: سازمان ملل به دنبال تغییرات اقلیمی و تهدیدی که از این محل محیط زیست را تحت الشعاع قرار داده روزی را به نام روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی نامگذاری کرده تا افکار عمومی را به تغییرات آب و هوایی در کره زمین جلب کند.

وی با بیان اینکه در دو دهه اخیر این تغییرات به شکل گسترده فضای ناامنی را برای انسان‌ها به وجود آورده است، خاطرنشان کرد: این تغییرات اقلیمی اثرات و نشانه‌های تهدیدکننده‌ای را به همراه داشته بطوریکه به دنبال این شرایط زیستگاه‌های آبی و تالاب‌ها روبه خشکی گذاشته و ما شاهد شکل‌گیری ریزگردها و افزایش سطح گرد و غبار در شهرها و روستاها هستیم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: با گرم شدن زمین و تغییرات نابهنگام جوی ما با نابودی تالاب‌ها و به دنبال آن شکل‌گیری کانون‌های ریزگردی روبرو هستیم که در حقیقت فضای نامناسبی را برای زندگی انسان‌ها رقم زده است.

شهند افزود: در کشورمان تالاب‌های مختلف نظیر دریاچه ارومیه دستخوش تغییراتی شده که با تلاش ستاد احیای دریاچه ارومیه و مدیریت اجرا شده هرچند منشا خطر از بین رفته اما آثار این شرایط اقلیمی بر زندگی حیات وحش، آلودگی‌های محیط زیست، وارونگی آب و هوا و تهدید زیستگاه‌ها منجر شده است.

وی به گزارش‌گیری اخیر خود از اداره کل هواشناسی استان در اعمال این تغییرات جوی اشاره و تصریح کرد: در استان اردبیل شرایط به گونه‌ای پیش رفته که از حالت مرطوب و نمناکی آب و هوایی به وضعیت نیمه خشک رسیده‌ایم و تبخیر و افزایش دما نگرانی‌هایی را به همراه داشته است.

دشت اردبیل تشنه است

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: در شمال استان اردبیل ما با اقلیم نیمه خشک روبرو هستیم به طوری که هم اکنون دشت اردبیل دشتی تشنه محسوب می‌شود و شرکت آب منطقه‌ای و سایر نهادهای مرتبط به شدت به دنبال کنترل و مدیریت منابع آب استان هستند.

شهند به تبعات منفی و نگران‌کننده کاهش بارندگی‌ها، افزایش دمای هوا و شکل‌گیری کانون ریزگردها اشاره کرد و گفت: در استان اردبیل و با منشا داخلی محل تولید ریزگردها مشخص شده به طوری که در 100 هکتار زمین در شهرستان نمین طرح‌های مطالعاتی و بررسی‌های کارشناسی در حال انجام است.

وی ادامه داد: ما در کنار تامین منابع اعتباری برای کنترل و مدیریت گردوغبارهای آزاردهنده سعی داریم با همکاری اداره کل بحران، فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها اقدامات را به سمتی سوق دهیم تا بر دامنه گردوغبار و تبعات منفی آن افزوده نشود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار کرد: در دشت اردبیل به دلیل کمبود منابع آب زنگ خطر به صدا درآمده و در کنار صرفه‌جوئی منابع آب باید منطبق بر نیاز بخش کشاورزی، صنعت و شرب تولید منابع آب انجام و از پساب تصفیه‌خانه‌ها نیز برای تامین منابع آب واحدهای تولیدی و صنعتی استفاده شود.

شهند خاطرنشان کرد: در احیای دریاچه ارومیه بخشی از منابع آب از محل پساب واحدهای صنعتی تامین شد که در استان اردبیل نیز در احیای تالاب‌ها به ویژه دریاچه نئور از این تجربه موفق باید استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha