• سه‌شنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 98081408211
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

رئیس هیئت‌مدیره نظام صنفی کشاورزی هرمزگان:

نرخ آب‌بهای کشاورزی در هرمزگان منصفانه نیست

نرخ آب‌بهای کشاورزی در هرمزگان منصفانه نیست

ایسنا/هرمزگان رئیس هیئت‌مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان با بیان اینکه نرخ آب‌بهای کشاورزی در هرمزگان منصفانه نبوده و خارج از توان پرداخت کشاورز است، افزود: خواستار مساعدت حداکثری برای حل مشکل وام‌های کشاورزان و استمرار اعمال نرخ‌های سبک هستیم تا کشاورزانی که بیش از دو دهه با مشکلات سنگین قهری نظیر خشک‌سالی روبرو بودند بتوانند تجدیدقوا کنند.

عباس خلاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی  استان هرمزگان در حال حاضر  بیش  از  ۲۹ هزار عضو رسمی دارد، اظهار کرد: استان هرمزگان با وجودآنکه استانی تجاری، بندری، با ظرفیت‌های دیگر اقتصادی است اما همچنان بخش قابل‌ملاحظه ظرفیت اقتصادی آن در حوزه کشاورزی تمرکز دارد و این بخش همچنان  تولیدکننده محصولات مهم خارج از فصل و نان‌آور سطح بالایی از جمعیت این استان است.

محدودیت‌های ارضی و آبی نگاه‌ها را به سمت تولید گلخانه‌ای برده است

وی افزود: با توجه به محدودیت‌هایی که در حوزه اراضی و آب وجود دارد نگاه‌ها بیشتر به سمت تولیدات گلخانه‌ای جهت گرفته است.

رئیس هیئت‌مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان با بیان اینکه پتانسیل کافی برای ایجاد گلخانه در سراسر استان هرمزگان وجود دارد، افزود: هرمزگان با مجاورت ۹۰۰ کیلومتری حاشیه دریا در نوار ساحلی در صورتی‌که به تکنولوژی‌های به‌روز شده شیرین سازی با رعایت تمام جوانب زیست‌محیطی و استانداردهای علمی مجهز شود می‌تواند در احداث گلخانه موفق عمل کند.

خلاده تصریح کرد: امر احداث گلخانه برای پوشش درخواست‌های رو به افزایش اشتغال استان و دسترسی به تولیدات کم‌هزینه و پرجاذبه‌تر  با کشت‌های  گلخانه‌ای کاملاً ممکن و در شرایط بالقوه فراهم است.

روشن نگاه‌داشتن مشعل امید در دل کشاورزان همتی مسئولانه می‌خواهد

وی ادامه داد: اگر ما تاکنون نتوانسته‌ایم مشعل  این امید را برای هزاران کشاورز و کشاورز زاده روشن نگاه‌داریم علت‌های مختلفی دارد که وظیفه انسانی، دینی و ملی ما ایجاب می‌کند در آن خصوص کنکاشی اصولی بکار بسته  و همتی مسئولانه نشان دهیم.

رئیس هیئت‌مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان عنوان کرد: مقدار کشت گلخانه‌ای که امروز با حمایت دولت و تلاش مدیران و دست‌اندرکاران بخش کشاورزی استان  به وجود آمده  از منظر اشتغال امیدوار کننده  است اما کافی نیست.

بهره‌وری بالا تنها از طریق کشت‌ گلخانه‌ای امکان‌پذیر خواهد بود

خلاده خاطرنشان کرد: ما در استان هرمزگان تا دسترسی به نقطه آرمانی فاصله بسیار داریم  و باید آب را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که بالاترین بهره‌وری را داشته باشیم،   اما همچنان واقفیم که بهره‌وری بالا تنها از طریق جایگزینی کشت باز با کشت‌ گلخانه‌ای امکان‌پذیر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه میزان مصرف آب در کشت گلخانه‌ای ۱۰ برابر کمتر از کشت در محیط باز بوده و  میزان تولید در این نوع کشت‌ها نیز به همین نسبت بیشتر از کشت باز است، اضافه کرد: با  کنترل محصولات در کشت گلخانه‌ای استفاده از سموم کاهش چشمگیری خواهد داشت، صدمات کمتری  به محیط‌زیست وارد می‌شود و در آخر نیز  محصول سالم‌تری به دست مردم می‌رسد.

گذر از کشاورزی سنتی به نوین از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی است

رئیس هیئت‌مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان بیان کرد: در آخرین سفر رئیس‌جمهور به هرمزگان مصوب شد طی سال‌های ۹۷ تا ۹۹ مبلغ ۲۵ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت شهرک‌های کشاورزی به هرمزگان اختصاص یابد؛ هرچند تاکنون کارهایی صورت گرفته اما با توجه به اینکه هرساله جمع زیادی از کشاورز  زادگان به سن  اشتغال می‌رسند برای ایجاد امید در آن‌ها  انتظار داریم روند کار سرعت بیشتری بگیرد.

خلاده اظهار کرد: گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی نوین در کشورمان و در سیاست‌های استراتژیک وزارت جهاد کشاورزی ضروری تشخیص داده شده  و در استان هرمزگان نیز کارهایی  در حال انجام است و  در این خصوص باید اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت گیرد.

باید تدبیر قبل از بحران را تکلیف خود بدانیم

وی با بیان اینکه تولیدات انبوه محصولات جالیزی در سالهای گذشته باعث کاهش زیان‌بار قیمت‌ها شد، افزود: از مهم‌ترین وظایف مدیران متولی و تشکل‌های بخش کشاورزی به‌عنوان عامل بازتاب‌دهنده نظر و خواست کشاورزان، ایجاد امکان حضور در بازارهای داخلی و جهانی است.

رئیس هیئت‌مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان ادامه داد: امسال نیز شاهد کشت متراکم و انبوه محصولات کشاورزی هستیم، ازاین‌رو باید تدبیر قبل از بحران را تکلیف خود بدانیم، در غیر این صورت در موعد فرارسیدن محصول فکر و فعل ما چندان دردی دوا نمی‌کند.

نمایندگان مجلس مسیر کشاورزان را هموار کنند/ کشاورزان نباید در مزرعه دغدغه‌ای جز تولید داشته باشند

خلاده با اشاره به مشکل اراضی اختلافی با سازمان امور اراضی و  منابع ملی عنوان کرد: از مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس انتظار داریم در حمایت از کشاورزان که در صف اول مقاومت و پایداری کشور ایستاده‌اند نهایت تلاش خود را بکار گیرند، سایه ترس و نگرانی را از سر آن‌ها دور کنند تا بتوانند با خاطری آسوده و شرایطی ایمن در مزارع و باغات خود حاضر شوند و عرق خود را به‌جای راهروهای ادارات و دادگاه‌ها در مزرعه و باغ خود بر جبین آورند.

وی افزود: از نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس انتظار مسیرهای قانون و مقررات را منطبق با شرع و عرف و قانون به شکلی بسترسازی و هموار کنند که کشاورزان در مزرعه دغدغه‌ای جز تولید نداشته باشند.

خواستار احیاء طرح کمیسیون ماده ۳۴ هستیم/ قلع‌وقمع کار و زندگی کشاورزان نگران‌کننده است

رئیس هیئت‌مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان تصریح کرد: برخی کشاورزان به دلیل عدم آشنایی با قانون نتوانسته‌اند در فرصت فعال بودن کمیسیون ماده ۳۴ از اختیارات آن بهره ببرند و موضوع اراضی اختلافی خود را با سازمان منابع ملی حل کنند و در پی آن نتوانسته‌اند در خصوص دریافت اسناد زمین‌هایشان اقدام کنند؛ ازاین‌رو اکنون اداره منابع طبیعی با وکلای مجرب و بودجه کافی این کشاورزان را به دادگاه برده، آن‌ها را محکوم می‌کند و از مراجع قضایی با توسل به قوه قهریه حکم خلع‌ید و قلع‌وقمع زندگی و کشت و کارشان را می‌گیرد و این مسئله بسیار نگران‌کننده است.

خلاده خاطرنشان کرد: از مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس انتظار داریم با احیاء طرح مسکوت مانده کمیسیون ماده ۳۴ برای مدت معین در مجلس شورای اسلامی، کشاورزان هرمزگانی را از نگرانی خارج سازند.

نرخ آب‌بهای کشاورزی در هرمزگان منصفانه نیست

وی اضافه کرد: در سنوات گذشته طرحی در دست بود مبنی بر اینکه برای کاهش مصرف و مدیریت منابع آب تحت‌الارضی بر روی لوله خروجی استحصال آب از چاه توسط کشاورزان کنتور نصب شود، انتظار داریم با توجه به وضع نابسامان مالی کشاورزان هرمزگانی هزینه این کنتور از محل اعتبارات وزارت نیرو تأمین شود.

رئیس هیئت‌ مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان بیان کرد: انتظار داریم در خصوص تنظیم آب‌بهای کشاورزی با کشاورزان هرمزگانی که از آب‌های ذخایر سدها استفاده می‌کنند به شکلی منصفانه و آن‌طور که در استان‌های نابرخوردار مثل سیستان و بلوچستان اعمال می‌شود، رفتار شود. نرخ فعلی (هر مترمکعب ۲۶۷ تومان) بسیار سنگین و خارج از توان پرداخت کشاورز است ازاین‌رو درخواست اصلاح فوری آن را داریم.

کشاورزان برای تجدیدقوا نیاز به مساعدت حداکثری دارند/ فعالیت مرکز تحقیقات کشاورزی ملموس نیست

خلاده اظهار کرد: برخی کشاورزان وقتی برای تعویض ترانسفورماتور معیوب ناشی از سوانح قهری به شرکت برق هرمزگان مراجعه می‌کنند، این شرکت آن‌قدر تعلل می‌ورزد که کشاورزان یا دچار خشکیدگی مزرعه شده یا با هزینه خود ترانسفورماتور می‌خرند و این در حالی است که شرکت برق متعهد به تعویض بدون اماواگر ترانسفورماتورها است.

وی افزود: خواستار حل مشکل وام‌های کشاورزان و استمرار اعمال نرخ‌های سبک و مساعدت حداکثری برای برخورداری از مزایای بند ل و بند ج قانون بودجه در مطالبات معوق بخش کشاورزی هستیم تا کشاورزانی که بیش از دو دهه با مشکلات سنگین قهری نظیر خشک‌سالی روبرو بودند بتوانند تجدیدقوا کنند.

رئیس هیئت‌مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان با اشاره به اینکه ملموس نبودن فعالیت مرکز تحقیقات کشاورزی بسیار ناراحت‌کننده است، تصریح کرد: کشاورزان انتظار دارند آفت‌ها  و بیماری‌ها به‌موقع دیده و علاج شوند یا کشت‌های متناسب با استفاده از دانش به‌روز و بومی‌شده تحقیقات علمی محلی سامان گیرد و متناسب‌ترین بذر، نهال و عوامل قبلاً آزمایش شده پیش روی کشاورزان قرار گیرد.

خلاده عنوان کرد: از توصیه‌های به‌حق و دلسوزانه استاندار هرمزگان برای توجه مسئولان به بخش کشاورزی سپاسگزاریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha