• پنجشنبه / ۲۳ آبان ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98082315122
  • خبرنگار : 50167

دیابت در کمین همه

دیابت در کمین همه

ایسنا/زنجان رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان زنجان گفت: دیابت شایع‌ترین بیماری غددی در دنیا بوده و ۹ درصد کل مرگ و میرها در جهان وابسته به دیابت است.

حسین چیتی پیش از ظهر امروز در همایش پیشگیری، کنترل و درمان دیابت در رابطه با بروز این بیماری، اظهار کرد: دیابت شایع‌ترین بیماری غددی در دنیا بوده و ۹ درصد کل مرگ و میرها در جهان، وابسته به دیابت است. این بیماری دامن بسیاری از افراد را در دنیا می‌گیرد و در هر دقیقه ۱۲ نفر به دیابت مبتلا می‌شوند و ۶ مرگ وابسته به دیابت رخ می‌دهد که مهم‌ترین علل نارسایی مزمن کلیه، قطع پا و نابینایی در بالغان است. بنابر پیش‌بینی‌های انجام شده از هر ۷ نفری که در ایران زندگی می‌کند، ۱ نفر به دیابت مبتلا خواهد شد.

وی در رابطه با علل ایجاد بیماری دیابت، افزود: در بدن هورمونی به نام انسولین وجود دارد که اگر بدن به میزان کم این هورمون تولید کند یا با فقدان تولید آن مواجه شود یا در کارکرد آن مشکلی به‌وجود آید، فرد به دیابت مبتلا می‌شود؛ زیرا این هورمون مترشحه از لوزالمعده مانند کلیدی عمل می‌کند. این کلید قفل موجود در سطح سلول‌های بدن را باز می‌کند تا قند بتواند وارد این سلول‌ها شده و بدن از آن استفاه و انسولین بتواند قند را به داخل سلول‌ها روانه کند.

این مسئول تصریح کرد: قند ساخته شده در بدن در داخل خون قرار دارد. زمانی‌که انسولین عمل کرده و قندها را از خون پاکسازی می‌کند، قند خون بدن را در حالت نرمال قرار می‌دهد؛ ولی اگر این هورمون درست عمل نکند و یا در بدن وجود نداشته باشد، قابلیت ورود به سلول‌های بدن را ندارد، سطح قند خون بالا خواهد رفت و سبب ایجاد دیابت خواهد شد.

چیتی در رابطه با انواع قند خون افراد، ادامه داد: یک سری از افراد دارای قند خون نرمال هستند؛ به طوری‌که قند خون ناشتا، ۹۹ یا پایین‌تر و دو ساعت بعد از غذای آنان ۱۳۹ و پایین‌تر است به طوری‌که تعادل قند خون فرد در حالت نرمال قرار دارد و در مواردی فرد وارد مرحله پیش دیابتی می‌شود؛ در این مرحله بیماری هنوز واضح و آشکار نیست، قند خون ناشتا فرد، بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ و قند خون فرد ۲ ساعت پس از غذا، ۱۴۰ تا ۱۹۹ قرار می‌گیرد. وقتی اعداد از این مقدار بالاتر رود فرد دچار بیماری دیابت شده است.

رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان زنجان در رابطه با مرحله پیش دیابت، اظهار کرد: مرحله پیش دیابت، یک چهارم بیمارانی که قند خون آنان بالای ۱۴۰ است در آینده طی ۳ تا ۵ سال به دیابت مبتلا می‌شوند. در جامعه افراد بیش‌تر قندخون ناشتا را بررسی می‌کنند در حالی که قند خون پس از غذا از اهمیت بیشتری برخوردار است به همین دلیل بسیاری از افراد جامعه که در مرحله پیش دیابتی قرار دارند از بیماری خود بی‌اطلاع هستند و باید در این زمینه افراد غربالگری شوند.

این مسئول افزود: همه افراد بالای ۴۰ سال، افراد مستعد ابتلا به دیابت و افراد دارای اضافه وزن و چاقی، خانم‌های باردار دارای قند خون بالا، افراد دارای چربی تری‌گلیسیرید بالای ۲۵۰، افرادی که در گذشته دارای قند خون ناشتا بودند، افراد با سابقه بیماری‌های قلبی - عروقی، کسانی‌که دچار بیماری‌های خود ایمن وابسته به دیابت مانند ضایعه پوستی و مشکل گوارشی خاص و عفونت‌های مزمن که به درمان‌های مختلف پاسخ نمی‌دهد مانند بیماری‌های قارچی شده‌اند، باید مورد بررسی قرار گیرند و غربالگری شوند.

چیتی در رابطه با انواع دیابت، تصریح کرد: دیابت نوع ۱، گاهی اوقات هیچ انسولینی در بدن تولید نمی‌شود و معمولا این اتفاق در کودکی رخ می‌دهد و فرد را دچار دیابت می‌کند به سیستم خود ایمن بدن است. دیابت نوع ۲ معمولا در سنین بالاتر به دلیل سبک زندگی نادرست افراد، اضافه وزن و چاقی و کم تحرکی رخ می‌دهد در این نوع از دیابت، میزان انسولین کم‌تر از محدوده طبیعی بوده و یا عملکرد درستی را در بدن ندارد. حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد دیابت موجود در جامعه، دیابت نوع ۲ است و دیابت نوع سوم، دیابت در دوران بارداری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha