• شنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98082516015
  • منبع : نمایندگی قم

وحدت و برادری در سایه تمسک به حبل‌الله

وحدت و برادری در سایه تمسک به حبل‌الله

ایسنا/قم استاد مدرسه عالی تفسیر گفت: وحدت و برادری جامعه اسلامی در گرو تمسک به ریسمان الهی و اطاعت و بندگی خداوند متعال است.

حجت الاسلام والمسلمین احمد احمدی، در گفت وگو با ایسنا به تفسیر و تحلیل آیه 103 سوره آل عمران (وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَیٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا ۗ کَذَٰلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمْ آیَاتِهِ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ) پرداخت و بیان کرد: خداوند متعال در صدر آیه به همه انسان ها فرمان میدهند که به ریسمان الهی اعتصام بورزید و از آن جدا نشوید تا مشمول کمال و سعادت حقیقی شوید چه بسا که جدایی از حبل الله نتیجه‌ای جز انحلال و ابتذال جامعه نخواهد داشت.

وی با اشاره به عبارت "وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ" افزود: خداوند در این آیه اشاره به ایجاد الفت ودوستی بین مردم به برکت وجود و حضور پیامبر دارد که تا قبل از آن اهداف و امیال و خواسته‌هایتان برای شما ارجحیت داشت و زمینه‌ساز عداوت و دشمنی بین شما بود پس به برکت وجود پیامبر و آموزه های ایشان باهم برادر شدید و اهداف واحد والهی را پیگیری کردید پس خدا را بسیار یاد کنید و شکرگزار باشید.

این استاد مدرسه عالی تفسیر یادآور شد: "وَکُنْتُمْ عَلَیٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّار"؛ میفرماید شما در جریان آتش و طاغوت بودید و خسران و عقوبت الهی در انتظار شما بود لیکن پیامبر شما را از آتش رهاند و به سعادت رسانید و لذا از آتش گرفته شدید، نگاهتان به یکدیگر برادرانه شد و اهداف و امیال خود را در جهت خداوند سوق دادید.

احمدی آیه 103سوره آل عمران را مکمل آیه255 سوره بقره دانست و باتوجه به عبارت قرآنی" فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ" عنوان کرد: دعوت پیامبر دارای دوجهت است؛ جهت اول نفی طاغوت و خدایان متعدد و هرآنچه که انسان را از مسیر انسانیت و معبودیت خارج میکند ولذا این جهت اشاره به عبارت" قولوا لا اله الله تفلحوا" دارد که در وهله اول نفی طاغوت و خدایانی است که برای انسان ها تعریف شده و امیالشان در مسیر این خدایان است، جهت دوم ایمان به خداوند متعال و بندگی مطلق اوست و هیچ معبود و معشوقی جز الله نیست.

وی خاطرنشان کرد: عبارت "فقد استَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقی‏ لاَ انْفِصامَ لَها" با عبارت" وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا" هم پوشانی دارد و مکمل یکدیگرند و هر دو آیه سعادت اخروی انسان را در گرو پیوستن به حبل الله و اطاعت و فرمانبرداری از او میدانند که ‏" لاَ انْفِصامَ لَها" را در پی خواهد داشت و تازمانی که ایمان راسخ باشد وباعمل صالح همراه گردد این جدایی و انفصال و ابتذال امکان پذیر نخواهد بود.

این استاد حوزه علمیه نتیجه پیروی از طاغوت و دوری از مسیر هدایت الهی و صراط مستقیم را سردرگمی و چندولایتی وسرپرستی بر انسان گمراه دانست و تشتت و تفرقه جامعه امروز رانتیجه  دوری از این مسیر خواند.

احمدی در آخر بیان کرد: هفته وحدت موقعیت خوبی است که مومنان و مسلمانان در این آیات تفکرکنند و در سایه وحدت  وتمسک به حبل الله به غایت سعادت رهنمود شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha