• سه‌شنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98110100162
  • منبع : دویچه وله

حضور نظامی در لیبی؛ بحث داغ دولت و احزاب آلمانی پس از کنفرانس برلین

حضور نظامی در لیبی؛ بحث داغ دولت و احزاب آلمانی پس از کنفرانس برلین

پس از کنفرانس یک ‌روزه لیبی در برلین، بحث بر سر ضرورت ارسال سربازان آلمانی به لیبی داغ شده است. در این زمینه، دولت آلمان و احزاب این کشور نظرهای گوناگونی دارند.

به گزارش ایسنا، روز دوشنبه، ۳۰ دی‌ماه (۲۰ ژانویه) احزاب حاضر در پارلمان آلمان در رابطه با ارسال نظامیان این کشور به لیبی موضع‌گیری کردند.

صبح دوشنبه اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان گفت که در حال حاضر برای دولت، تصمیم در باره چنین اقدامی مطرح نیست. او تاکید کرد: «نباید گام سوم را پیش از گام نخست برداشت».

به گزارش دویچه‌وله، وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرده که ارسال کمک‌های نظامی فعلا در دستور کار دولت نیست. به گفته سخنگوی این وزارتخانه‌، پیش از هر اقدامی از جانب کشورهای بیگانه، باید نیروهای درگیر در جنگ داخلی لیبی بر سر آتش‌بس به توافق برسند.

دولت آلمان مایل است در هماهنگی با دیگر اعضای اتحادیه اروپا، بیش از هر چیز در زمینه "روند آشتی" و بازسازی کشور لیبی شرکت کند.

کنفرانس بین‌المللی لیبی روز یکشنبه، ۲۹ دی در برلین با حضور سران و سیاستمداران بلندپایه چند کشور و نمایندگان طرف‌های اصلی درگیر در جنگ داخلی لیبی برگزار شد.

شامگاه یکشنبه شرکت‌کنندگان با تاکید بر اینکه "هیچ راه‌حل نظامی برای حل بحران لیبی وجود ندارد" و تلاش‌های نظامی تنها "رنج مردم را افزایش می‌دهد"، متعهد شدند که از طرف‌های درگیر در لیبی حمایت تسلیحاتی نکنند.

آنها علاوه بر این خواستار خلع‌سلاح شبه‌نظامیان مسلح در لیبی و مجازات متخلفان برقراری آتش‌بس شدند.

بحث ارسال نیروی نظامی به لیبی

یوهان داوید واده‌فول، نایب رئیس فراکسیون احزاب مسیحی در پارلمان فدرال آلمان پیشنهاد داد که برای نظارت بر روند آتش‌بس در لیبی و تلاش گروه‌های درگیر برای برقراری صلح، یک هیات نظامی اروپایی به این کشور اعزام شود.

او گفت: «ما نمی‌توانیم بیش از این نظاره‌گر باشیم که لیبی جایگاه امنی برای قاچاقچیان اسلحه و قاچاقچیان انسان و تروریست‌ها باشد».

الکساندر دوبرینت، رئیس فراکسیون نمایندگان حزب سوسیال مسیحی بایرن در پارلمان فدرال، در مخالفت با واده‌فول گفت، به دلیل جنگ مسلحانه‌ای که در حال حاضر لیبی را فراگرفته، سربازان آلمانی نمی‌توانند به برقراری صلح دراین کشور کمک کنند.

او تاکید کرد که آلمان در این زمینه تنها باید از طریق دیپلماتیک فعال شود.

رالف مونتسه‌نیش، رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات‌ در پارلمان تاکید کرد که برای حضور نظامیان آلمان در لیبی "موانع قانونی" زیادی وجود دارد و سوسیال‌دموکرات‌ها تلاش خواهند کرد که در این زمینه اقدامی غیرقانونی صورت نگیرد.

حزب چپ به‌طور کلی مخالف ارسال نظامیان به لیبی است.

حزب سبزها و لیبرال‌ها مشکلی با دخالت ارتش آلمان در لیبی ندارند، به این شرط که حضور آلمانی‌ها در کشور آفریقای شمالی به صلح و ثبات در لیبی کمک کند.

فشار بر ارتش آلمان

هانس پتر بارتلس، نماینده دولت آلمان در ارتش این کشور به این نکته اشاره کرد که ارتش آلمان در حال حاضر به دلیل ماموریت در افغانستان و مالی به اندازه کافی وظایفی به‌ عهده گرفته است و هر گونه ماموریت اضافی برای نظامیان آلمانی، فشاری مضاعف به ارتش خواهد بود.

بارتلس و دیگران به این نکته اشاره می‌کنند که در کنفرانس برلین موضوع دخالت نظامی از خارج مطرح نبوده و حتی اگر در لیبی آتش‌بس برقرار شود و این کشور به آرامش برسد، حضور ارتش‌های بیگانه با خطرات زیادی همراه است، زیرا در این کشور گروه‌های مسلح زیادی برای بهره‌مندی از قدرت سیاسی با یکدیگر رقابت می‌کنند و از به‌کار بردن خشونت ابایی ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha