• سه‌شنبه / ۶ اسفند ۱۳۹۸ / ۲۲:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98120605221
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی خبر داد:

افزایش ۳ برابری اعتبارات حوزه عشایر خراسان جنوبی

افزایش ۳ برابری اعتبارات حوزه عشایر خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: امسال اعتبارات ملی برای استان حدود 2.5 تا 3 برابر افزایش یافته است و به 19 میلیارد و 360 میلیون تومان اعتبار مصوب رسیده است.

حسین حسین‌پور، سه شنبه شب ۶ اسفند، در شورای عشایر خراسان جنوبی اظهار کرد: خراسان جنوبی ۱۵ هزار و ۶۷۶ خانوار عشایری معادل 81 هزار نفر دارد که بیش از 13 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: این میزان معادل 7 درصد جمعیت عشایر کشور بوده و براساس آخرین سرشماری در سال ۸۷، یک میلیون و 200 هزار راس دام سبک و سنگین معادل 34 درصد جمعیت دامی و 30 درصد تولیدات این بخش نیز مربوط به عشایر است.

به گزارش ایسنا، مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی ادامه داد: عشایر استان در قالب 58 طایفه مستقل ییلاق و قشلاق دارند که 80 درصد آنان در مناطق مرزی سکونت دارند.

وی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد از مراتع استان در اختیار عشایر است، افزود: ۲۵ درصد صنایع دستی استان توسط جامعه عشایر تولید می‌شود.

وی بیان کرد: طی ۱۴ سال که از زمان استان شدن خراسان جنوبی می‌گذرد، ۷.۵ میلیارد تومان از منابع ملی به جامعه عشایری استان تعلق گرفت.

حسین پور تصریح کرد: امسال اعتبارات ملی استان حدود 2.5 تا 3 برابر افزایش یافته و به 19 میلیارد و 360 میلیون تومان اعتبار مصوب رسیده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر 60 درصد پست‌های سازمانی خالی است که امسال 12 سهمیه جذب منابع انسانی به استان اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه اساسی ترین کار، بحث تامین آب شرب برای عشایر است، یادآور شد: در یک سال اخیر 145 هزار و 56 مترمکعب تامین آب شرب با 17 دستگاه تانکر سیار آب شرب برای عشایر استان تامین شده است.

حسین پور با اشاره به اقدامات از جمله مرمت ایلراه‌ها، توزیع پنل‌های خورشیدی، توزیع نفت سفید و دستگاه‌های خودروی آبرسان، افزود: در حال حاضر ۱۱ هزار و ۵۷۹ خانوار عشایر عضو تشکل‌های عشایری هستند که خدمات زیادی انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۵۲ صندوق خرد زنان عشایر شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: زنان ۵۰ درصد جمعیت عشایری استان را تشکیل می‌دهند.

حسن عزیزی، مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: خراسان جنوبی ۳۰۲ خانه ورزش روستایی و عشایری دارد.

وی در خصوص توزیع و تجهیز ۵۰ خانه ورزش روستایی و عشایری با تعهد سازمان امور عشایر کشور اعلام آمادگی کرد.

عزیزی از برگزاری چهار جشنواره شاخص بازی های بومی و محلی در قالب جشنواره ملی فجر تا نوروز خبر داد و گفت: اداره کل ورزش و جوانان آمادگی دارد به ازای هر سازمان مردم نهادی که در مناطق عشایری راه اندازی شوند، تا سقف 50 سمن، به هر کدام 5 میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت کند، البته سازمان امور عشایر نیز باید به همین تعداد سمن تسهیلات بدهد.

محمدعلی واقعی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان نیز بیان کرد: اکنون ۲۲ مدرسه عشایری از نظر امتیاز کنترل برق مشکل دارند و علاوه بر آن از نظر وضعیت سرمایشی و گرمایشی نیز با مشکل رو به رو هستند.

وی با بیان اینکه حدود 256 مدرسه عشایری با 9 هزار دانش آموز در خراسان جنوبی وجود دارد، گفت: مدارس عشایری با توجه به گستردگی استان نیازمند نگاه ویژه مسئولان است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: در زمینه ایاب و ذهاب دانش آموزان عشایری نیازمند اعتباراتی هستیم، چراکه اعتبارات آموزش و پرورش در این زمینه قطره چکانی است.

واقعی با بیان اینکه مدارس خشت و گلی در استان وجود ندارند، خاطرنشان کرد: تامین 60 دستگاه رایانه همراه برای 40 آموزشگاه، میز و صندلی برای 35 آموزشگاه، تامین مواد شوینده باتوجه به شیوع ویروس کرونا، از مهم‌ترین نیازهای مدارس عشایری استان است.

حسن رمضانی، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی نیز در این جلسه خواستار برگزاری نمایشگاه‌هایی توسط سازمان امور عشایری کشور شد تا محصولات و تولیدات عشایر عرضه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha