علی اکبری، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: حدود ۲۵۰۰ هکتار باغستان سنتی در قزوین وجود دارد که از این مقدار ۳۰۰ هکتار اقتصادی نیست و رها شده است و تنها ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ هکتار سرپاست.
وی تصریح کرد: مهمترین ویژگی محصولات باغستان سنتی قزوین ارگانیک بودن آن است چون کمترین سم و کود در این باغات استفاده میشود؛ قالب محصولات باغستان سنتی قزوین پسته، انگور و بادام و زردآلو است و مقداری سیب محلی و گردو نیز در آن مشاهده میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: در سالهای دور از باغستان برگه زردآلو، پسته و بادام صادر میشد ولی در سالهای اخیر محصولات آن کاهش پیدا کرده و نیاز به توجه بیشتر دارد.
وی با اشاره به اینکه حفظ، نگهداری، اصلاح و احیای ارقام باغستان مهمتر از تولید محصولات آن است، عنوان کرد: هیچ ردیف اعتباری برای اصلاح و بهسازی باغستان سنتی قزوین در نظر گرفته نشده است و باید از محل اعتبارات استانی برای آن بودجه تخصیص پیدا کند ولی تا به امروز اعتبار ویژهای برای آن لحاظ نشده است.
اکبری اضافه کرد: بعد از نگهداری باغستان، تولید ارگانیک پسته در آن مطلوب است؛ از ۲۲۰۰ هکتار باغات حدود ۵۰۰ هکتار باغات پسته است که در گذشته صادراتی بوده است و اکنون افراد بسیاری به خاطر رنگ عالی آن بهدنبال صادرات هستند. انگور شانی نیز در این باغات در حال از بین رفتن است و باید بگوییم در گذشته کشمش حاصل از آن صادرات خوبی داشت.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در پایان یادآور شد: قزوین یک استان باغی است و در خصوص تسهیلات باید بدان توجه ویژهای شود و برای آن برنامهریزی داشته باشیم، امیدواریم که بتوانیم با کمک مسئولین به اهداف تولیدات برسیم.
انتهای پیام
نظرات