• شنبه / ۷ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99040704810
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

به مناسبت روز تجلیل از امامزادگان؛

میراثی 100 ساله از جنس عشق و ارادت

میراثی 100 ساله از جنس عشق و ارادت

ایسنا/خراسان جنوبی مردم منطقه ارادت خاصی به آستان مقدس امامزاده زیدبن علی(ع) طبس دارند و از رسومات مردم این منطقه اطراق ۱۰ روزه مردم بشرویه هر ساله در نیمه دوم شهریور با حضور جمعیت حدود  ۸ هزار نفر در جوار این امامزاده است که 100 سال قدمت دارد.

سالیان درازی است که مردم این مرز و بوم به رسم ارادت سر تعظیم بر آستان امامزادگان فرود می‌آورند و آنان را واسطه رسیدن به حاجات خود نزد خداوند می‌کنند.

به گزارش ایسنا، آستان مقدس امامزاده زیدبن علی(ع) طبس از اولاد امام سجاد(ع) در 24 کیلومتری شهر دیهوک، 100 کیلومتری طبس، 65 کیلومتری بشرویه و 125 کیلومتری فردوس قرار دارد.

این امامزاده در منطقه کوهستانی و بسیار خوش آب و هوا واقع بوده و هرساله به ویژه در فصل تابستان پناهگاه دلداگان است.

بانی اولیه و زمان ساخت آن به درستی مشخص نیست. آنچه در منابع تاریخی آمده ساختمان قبلی آن به‌صورت گلی و خشتی و چار ترک و متعلق به دوره خوازرمشاهیان بوده است. (اسدی مقدم، ۱۳۸۲). در زلزله مخرب سال ۱۳۴۷ که شهر فردوس و روستاهای آن تخریب شد قسمتی از ساختمان زیارتگاه آسیب دید، در زمان بازسازی تصمیم بر توسعه بنا گرفته شد، هنوز زخم‌های زلزله ۱۳۴۷ التیام نیافته بود که زلزله ۱۳۵۲ ساختمان نوساز زیارتگاه را تخریب کرد و مجدداً در سال ۱۳۵۳ با کمک خیران بشرویه، دیهوک و ارسک این زیارتگاه بازسازی شد.

طولی نکشید که زلزله مخرب ۱۳۵۷ شهرستان طبس و از جمله این زیارتگاه را نابود کرد. بعد از سال ۵۷ ساختمان فعلی احداث شد.

مردم منطقه ارادت خاصی به این آستان دارند و از رسومات مردم این منطقه اطراق ۱۰ روزه مردم بشرویه هر ساله در نیمه دوم شهریور با حضور جمعیت حدود  ۸ هزار نفر در جوار این امامزاده است.

یکی از رسوم قدیمی که 100 سال قدمت دارد، اطراق قافله بشرویه‌ای‌ها در جوار امامزاده است که به مدت 10 روز در جوار امامزاده زندگی کرده و از برنامه‌های فرهنگی و مذهبی بهره‌مند می‌شدند.

هرچند اکنون قافله‌های شتری وجود ندارد، اما هنوز هم مردم بشرویه و شهرستان‌های اطراف با جمعیت چند هزار نفری در همان موقعیت زمانی در این امامزاده گرد هم می‌آیند تا علاوه بر خواستن حاحات خود، از برنامه‌های مذهبی چون تعزیه‌خوانی بهره ببرند.

از قدیم‌الایام مردم با شتر برای اطراق در این امامزاده می‌آمدند و با اقامت چند روزه طلب برطرف شدن حاجات خود را از فرزند امام چهارم داشتند.

در این امامزاده، تعزیه‌خوانی با سنت خاصی برگزار می‌شود و مردم اوج ارادت خود را به امام حسین(ع) با این شیوه نشان می‌دهند.

در سطح شهرستان طبس مجموعا ۸ بقعه وجود دارد که زیر نظر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha