• یکشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99040805728
  • منبع : نمایندگی همدان

نانوایی‌های همدان زیر ذره‌بین بازرسان

نانوایی‌های همدان زیر ذره‌بین بازرسان

ایسنا/همدان به گفته مسئولان استان همدان، بخشی از سهمیه آرد نانوایی های استان به جای تبدیل شدن به نان توسط دلالان از واحدهای کیک و کلوچه پزی غیرمجاز، نانوایی های خانگی و رشته بری ها سردرمی آورد که با تدابیر اخذ شده از این تخلف ها جلوگیری می شود.

چندی است زمانی که به نانوایی می‌رویم بیشتر از نان شاهد فروش آرد به صورت کیلویی هستیم و مردمی که آرد را کیلویی می خرند تک به تک از نانوایی خارج می‌شوند.

اواخر سال گذشته بود که خبر افزایش قیمت نان منتشر شد و حدود ۵۰ درصد قیمت هر عنوان نان مانند سنگک، لواش، بربری و ... با تصویب کارگروه آرد و نان استان و ستاد تنظیم بازار افزایش یافت.

در پی این افزایش قیمت کیفیت نان نیز به دلایل مختلف کاهش یافت و نان با کیفیت پایین در دستان مشتریان به وفور دیده می‌شد. نانوایان نیز به این عادت کرده بودند که نان بی کیفیت دست مردم بدهند و کیفیت پایین آمده نان، سوختگی و یا خمیر بودن قسمت هایی از نان مشهود بود.

برخی واحدهای آزادپز در ماه های گذشته محصولات سفارشی با قیمت بیشتر را به دست مشتری داده که گاهی همین نان های سفارشی نیز کیفیت چندانی نداشته و نان مرغوب از سفره ها خداحافظی کرده بود.

از سوی دیگر بعضی از نانوایی ها به بهانه وزن چانه و کیفیت بیشتر نان مانند استفاده از سبوس، کنجد و سیاهپوش دانه مبلغ بیشتری را طلب می کنند و پخت نان ساده را در واحد خود حذف کرده اند که برای مشتری فرقی ندارد.

بنا به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان در جلسه شورای آرد و نان استان همدان که ۱۱ خردادماه برگزار شده بود، بخشی از سهمیه آرد نانوایی‌های همدان توسط دلالان و واسطه‌ها به صورت آزاد خرید و فروش می‌شود که عزم ما برای حذف این متخلفان جدی و سهمیه نانوایان در حال بازنگری است.

ظاهر پورمجاهد با بیان اینکه تفاوت نرخ آرد یارانه ای و آزاد موجب سوءاستفاده و تخلف برخی افراد سودجو شده است که با تدابیر اخذ شده این مشکل برطرف می شود، اضافه کرد: سهمیه نانوایی هایی که ماهانه ۱۰ کیسه آرد دریافت می کنند، بازنگری و اداره غله استان میزان مصرف هر واحد را به روز رسانی می کند.

وی با بیان اینکه سهمیه آرد روستائیان و عشایر در برخی مناطق به صورت مرتب و مستمر به دست مردم نمی رسد بنابراین این چرخه توزیع باید رصد و حفره های تخلف مشخص و حذف شود، خاطرنشان کرد: هم اینک خرید آرد از طریق سامانه بانک سپه به دو روش حضوری و الکترونیکی انجام می شود اما در این فرآیند دلالان و واسطه وارد شده و با مدارک صاحبان نانوایی اقدام به خرید آرد یارانه ای و فروش در بازار آزاد می کنند و عزم دولت برای کوتاه کردن دست دلالان جدی است و در این رابطه با کسی مماشات نکرده و کوتاه نمی آییم.

پورمجاهد به تخلف برخی از کارخانه های آرد استان اشاره کرد و یادآور شد: تمام سهمیه گندم یارانه ای که ماهانه در اختیار کارخانه قرار می گیرد تبدیل به آرد نمی شود و گواه این ادعا میزان سبوس گندمی است که هر ماه کسر می آورند و تحویل نمی دهند. تحویل ندادن سبوس نشان از تبدیل نشدن گندم به آرد است و از این پس در سهمیه گندم این کارخانه ها نیز تجدیدنظر می شود.

رئیس کارگروه آرد و نان استان همدان در این‌باره در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: خروج یک گرم آرد پخت نشده از نانوایی ها ممنوع بوده و با متخلفان برخورد می‌شود بنابراین هر نانوایی براساس کارکرد و جمعیت منطقه سهمیه دریافت آرد دارد و کل میزان سهمیه باید پخت شود.

ظاهر پورمجاهد با اشاره به خلاف بودن خرید و فروش آرد در نانوایی ها اعلام کرد: بازرسان اصناف و تعزیرات حکومتی با متخلفان برخورد قانونی کرده و متخلفان مجازات خواهند شد به طوریکه طی دو ماه گذشته ۱۵۰ پرونده بازرسی به تعزیرات حکومتی ارسال شده و به تخلفات آنها رسیدگی شده است.

وی با بیان اینکه واحدهای پخت نان زیر ذره بین بازرسی هستند، گفت: طی بررسی های انجام شده در ماه گذشته از میزان آب و گاز مصرفی در نانوایی ها در یافتیم ورود آرد و خروج تعداد نان با میزان مصرف مطابقت ندارد و به نظر مقداری آرد به صورت آزاد فروخته می‌شود.

پورمجاهد ادامه داد: به سرعت میزان سهمیه آرد آن دسته از نانوایی ها کم شده و در برخی واحدها از روزانه ۲۰ کیسه به ۱۵ کیسه، از ۱۵ کیسه به ۱۲ کیسه و از ۱۲ کیسه به ۱۰ کیسه تقلیل یافتند.

وی با بیان اینکه در طرح نظارت تخلفات نانوایی روزانه ۳۰۰ کیسه آرد صرفه جویی شد، افزود: در یک ماه گذشته با تشدید نظارت بر غیرقانونی بودن فروش آرد صرفه جویی در توزیع آرد بین واحدهای پخت نان را داشتیم.

پورمجاهد قیمت مصوب نان را در استان سراسری و یکسان اعلام و تأکید کرد: هیچ واحدی اجازه افزایش وزن و یا افزودنی به نان را به بهانه گرانفروشی ندارد و تمامی اقدامات باید با رضایت مشتری انجام شود ضمن اینکه قیمت مصوب در تمام نانوایی ها نصب شده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در ایام شیوع کرونا صدور کارت سلامت توسط مرکز بهداشت به تعویق افتاده بود که مجدداً صدور کارت های سلامت انجام شده و واحدی که نانوایان کارت سلامت نداشته باشند، جریمه می‌شوند.

معاون امور اقتصادی استاندار همدان رعایت پروتکل های بهداشتی در نانوایی ها را با تشدید بیشتری اعلام کرد و گفت: با توجه به وجود کروناویروس و رعایت بهداشت، با همکاری بانک های سپه و ملی دستگاه کارتخوان در نانوایی های استان نصب شده تا پروتکل های بهداشتی دقیق تر رعایت شود.

رئیس اتحادیه نانوایان همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر ۵۸۵ نانوایی در همدان فعالیت می کند که از این تعداد ۴۱۲ واحد یارانه ای و مابقی آزادپز هستند.

ابوذر گل‌محمدی از فعالیت ۱۸۲ واحد سنگکی، ۳۰۱ واحد نان لواش، ۴۶ واحد نان بربری و هفت واحد نان تافتون در همدان خبر داد و افزود: دو مجتمع پخت نان و ۱۴ واحد گرده پزی نیز زیرنظر اتحادیه نانوایان همدان در حال ارائه خدمات به مردم هستند.

وی درباره صدور کارت سلامت برای نانوایان همدان و توجه به اهمیت بهداشت نان مطرح کرد: با توجه به شیوع کرونا و تشدید رعایت بهداشت در واحدهای پخت نان، کارت سلامت ۹۵ درصد نانوایان صادر و پنج درصد مابقی نیز در دست اقدام است به طوریکه هر واحد نانوایی که کارت بهداشت نداشته باشد، جریمه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha