• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99041108597
  • خبرنگار : 50046

تپه های تاریخی در خراسان شمالی از انزوا خارج می شوند

تپه های تاریخی در خراسان شمالی از انزوا خارج می شوند

ایسنا/خراسان شمالی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی از انجام گمانه زنی و کاوش در تپه های تاریخی این استان خبر داد.

مستوفیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه یکی از این تپه های تاریخی، تپه معصوم زاده در داخل شهر بجنورد است، گفت: از آنجاییکه این تپه تاریخی در داخل شهر قرار دارد و منطقه وسیعی را نیز به خود اختصاص داده تاکنون ادارات ذی رابط نتوانسته اند آن را تملک کنند.

وی افزود: این تپه تاریخی در داخل محدوده شهری قرار دارد و برای اینکه تبدیل به یک سایت موزه شود باید دستگاه هایی همچون شهرداری نیز کمک های لازم را داشته باشد.

مستوفیان ادامه داد: طی سفر معاون وزیر میراث فرهنگی به خراسان شمالی طی دو هفته گذشته موضوع الحاق یک سری از زمین های خارج از محدوده به محدوده شهری و واگذاری این زمین ها برای تملک زمین های واقع در تپه معصوم زاده مطرح شد که در این زمینه قول هایی نیز داده شد.

وی اظهارکرد: با انجام این امر این اداره کل نیز می تواند امر گمانه زنی و کاوش ها را انجام دهد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی همچنین از انجام کاوش در تپه تاریخی معصوم زاده خبر داد.

وی افزود: این اداره کل در حال پیگیری برای اخذ مجوز از سوی پژوهشکده میراث فرهنگی جهت کسب مجوز برای انجام کاوش در منطقه مذکور است.

وی افزود: جهت اخذ مجوز، طرح های لازم نیز به پژوهشکده میراث فرهنگی ارائه شده است.

مستوفیان با بیان اینکه این تپه تاریخی در داخل شهر واقع شده و در محدوده تپه مالک های خصوصی و دولتی وجود دارد، ادامه داد: برای آزادسازی املاک سعی بر این است تا کاوش های لازم انجام شود که در حال حاضر حدود 40 مالک خصوصی وجود دارد و بخشی از زمین ها نیز متعلق به شهرداری است.

وی اظهارکرد: در سال 96، در مساحت 500 متر مربع در ضلع شرقی این تپه کاوش انجام و آثاری نیز از آن کشف شد.

این مقام مسئول گفت: در صدد هستیم بعد از اخذ مجوز بخش های از ضلع غربی تپه که برای ما ناشناخته است را مورد کاوش قرار دهیم.

وی تاکیدکرد: سطح کاوش ها در ضلع غربی تپه بستگی به میزان اعتبار اختصاص یافته دارد.

وی با اشاره به اینکه تپه معصوم زاده مربوط به دوره اسلامی و محل استقرار شهرنشینی بوده است، افزود: در حال حاضر این تپه در محافظت این اداره است اما در گذشته دستخوش ساخت و سازهایی همچون ساخت منازل مسکونی، پایانه و ... شده است.

مستوفیان در ادامه تصریح کرد: پرونده‌های محوطه‌های تاریخی گلول، استقلال و دوین در شیروان تهیه شده است.

وی بیان کرد: تاکنون ۴۴ محوطه تاریخی استان دارای عرصه و حریم مصوب شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha