• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99041712388
  • خبرنگار : 50034

یک بام و دو هوای منطقه ۵ همدان در جذب نیرو

یک بام و دو هوای منطقه ۵ همدان در جذب نیرو

ایسنا/همدان اعضای دوره چهارم شورای شهر همدان سال ۹۲ طرح راه اندازی شهرداری منطقه ۵ را به بهانه کلانشهر شدن، مدیریت مرکز شهر همدان و ساماندهی کسبه و بازار و حتی بافت فرسوده مطرح کرده و به تصویب رساندند و در دی ماه سال ۹۴ راه‌‎اندازی شهرداری منطقه ۵ را طلب شهرداری از دولت دانستند.

سرانجام شورای شهر مردادماه سال ۹۸ دریافت موافقت راه‌اندازی شهرداری منطقه ۵ در بافت مرکزی شهر(رینگ نخست شهر) را از سازمان شهرداری‌ها و همیاری‌های کشور اعلام کرد.

این طرح در حالی به تصویب رسید که در سال ۹۲، سلیمان حیدری‌دلگرم، مدیرکل وقت دفتر امور شهری استانداری همدان راه اندازی شهرداری منطقه ۵ در شهرستان همدان را غیرضروری دانست و گفت: این کار ضرورتی ندارد چراکه ریزدانه کردن کنترل را سخت می کند و خود بحث خاصی دارد.

همان زمان بود که ابراهیم مولوی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر همدان اعلام کرد: شاید نگرانی ها برای این طرح تزریق نیروهای جدید باشد اما قرار نیست نیروی جدید به مجموعه شهرداری اضافه شود چراکه سال گذشته با جذب انجام شده، نیروهای مازاد داریم و سرریز آنها به شهرداری منطقه ۵ انتقال می یابند و ساماندهی خواهند شد.

اما به نظر می رسد نگرانی فربه شدن شهرداری همدان همچنان باقیست که چندی پیش مدیرکل دفتر امور شهری استانداری همدان به خبرنگار ایسنا گفت: ایجاد شهرداری بافت مرکزی می‌تواند خوب و مفید باشد در صورتی که معطوف به مسائل علمی بوده و حتی یک پست و میز به میزهای شهرداری اضافه نشود نه اینکه ۳۰۰ نفر به بهانه منطقه بافت مرکزی به شهرداری اضافه شود.

سیدحسین جعفری با تأکید بر اینکه شهرداری بافت مرکزی فعلاً در حد طرح است و به تصویب نهایی نرسیده است، ادامه داد: نکته قابل توجه و مهمی که دغدغه بنده است، این بوده که شهرداری بافت مرکزی به ساختار فعلی شهرداری اضافه نشود چراکه نباید شهرداری بیش از این عائله مند شود.

وی با اشاره به چابک سازی در بدنه شهرداری و دستگاه‌ها، اذعان کرد: اگر شهرداری همدان توان مدیریت شهرداری بافت مرکزی را با همین پرسنل موجود ندارد، نباید به سمت ایجاد منطقه برود چراکه با این منطقه نمی‌تواند ساختار شهرداری بزرگتر شود.

مسئول پیگیری منطقه جدید شهرداری همدان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه شهرداری بافت مرکزی یک شهرداری مردمی است، مطرح کرد: با ایجاد شهرداری بافت مرکزی بنا نداریم پیکره شهرداری را فربه کنیم.

حمیدرضا طبی‌مسرور با بیان اینکه قرار نیست به محدوده شهر همدان اضافه شود، اظهار کرد: در واقع بخشی از محدوده فعلی شهر همدان با تصویب شورای شهر و استانداری از مناطق چهارگانه جداسازی خواهد شد که مستلزم جذب نیرو نیست.

وی با تأکید بر چابک سازی بدنه شهرداری، افزود: با توجه به اینکه از مناطق چهارگانه کم می‌شود تا شهرداری بافت مرکزی  ایجاد شود، بخشی از نیروهای مناطق آزاد خواهند شد که از این نیروها در شهرداری بافت مرکزی به کار گرفته خواهد شد.

طبی‌مسرور ادامه داد: با توجه به اینکه این شهرداری در بافت مرکزی و دارای ارزش میراث فرهنگی است، ممکن است تخصصی را الزام کند که در شهرداری نداشته باشیم اما قریب به اتفاق نیروهای این منطقه از نیروهای شهرداری همدان تأمین خواهد شد.

وی با بیان اینکه تخصص‌های مختلف در شهرداری همدان وجود دارد، یادآور شد: ماهیت شهرداری بافت مرکزی این است که بتواند بافت مرکزی را مدیریت کند و مساحتی به شهر اضافه نخواهد شد.

مسئول پیگیری منطقه جدید شهرداری همدان با تأکید بر اینکه در شهرداری بافت مرکزی قطعاً از توان و پتانسیل موجود در شهرداری استفاده خواهد شد، تصریح کرد: سیاست های بالادستی و قوانین وزارت کشور است که ما را ملزم می‌کند هسته تاریخی و بافت واجد ارزش را به عنوان یک مدیریت جدا کنیم و این ابلاغیه ای است که به سراسر کشور رفته است.

وی با بیان اینکه شهرداری بافت مرکزی از دوره سوم شورای شهر مطرح بوده است، افزود: بومی سازی مدیریت شهری یکی از ارکان اصلی تشکیل شهرداری بافت مرکزی خواهد بود به طوریکه این شهرداری یک شهرداری مردمی خواهد بود که قطعاً گروه‌ها و تشکل‌ها در اجرای تصمیمات و مدیریت این منطقه ورود خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، عمده طرح های اجرا و پیاده شده در همدان پس از مدتی که به بن بست می رسد، خیلی ها علت را عدم کارشناسی درست و صحیح می دانند تا به نوعی پای خود را از قضیه کنار بکشند اما امیدواریم این بار طرح مورد نظر مثمرثمر واقع شود و گرهی از مشکلات موجود در مرکز همدان باز کند. لزوم راه اندازی منطقه جدید مسئله ای است که درباره بود و نبودش کارشناسان امر باید اظهارنظر کنند اما در حال حاضر مسئله اصلی این است که شهرداری چگونه می تواند با نیروهای مازدا و گاهی غیرتخصصی‌اش که به اذعان اعضای شورای شهر، در اجرای برنامه های تیمی ضعیف عمل کرده و سبب کاهش بهره وری در این بدنه شده، از پس طرحی که تاریخ و تمدن همدان را نشانه رفته، برآید؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha