• سه‌شنبه / ۷ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۶:۰۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99050705288
  • خبرنگار : 50042

پنج شهر و روستای گیلان در انتظار ثبت ملی

پنج شهر و روستای گیلان در انتظار ثبت ملی

ایسنا/گیلان مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: پرونده ثبت شهر رشت و چهار روستای ارده، عنبران، جیرده و شالما جهت ثبت در فهرست آثار ملی و در جلسه‌ای با حضور استاندار گیلان و معاون صنایع دستی کشور مورد بررسی نهایی قرار گرفت.

مسعود حلاج‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، از ثبت ملی چهار روستا و یک شهر خبر داد و اظهار کرد: در جلسه‌ای که روز گذشته با حضور استاندار گیلان و معاون صنایع دستی کشور برگزار شد، پرونده‌های رشتی‌دوزی از شهر رشت، شال‌بافی روستای ارده، گلیم‌بافی روستای عنبران، سفال‌گری روستای جیرده و چوب‌تراشی روستای شالما از استان گیلان جهت ثبت در فهرست آثار ملی و بررسی نهایی مطرح شد.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اهمیت هنرهای سنتی و صنایع‌دستی استان، افزود: در گیلان یکی از موضوعاتی که به‌صورت جدی دنبال می‌کنیم مهارت‌آموزی است و موضوع آموزش با همکاری سازمان فنی‌وحرفه‌ای در این استان به خوبی پیگیری می‌شود، همچنین درصدد راه اندازی کارگاه‌ها، فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های دائمی در شهرهای استان گیلان با استفاده از ظرفیت‌هی بالقوه و فضاهای بلا استفاده، به ویژه مدارس بلا استفاده هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه خوشبختانه با ثبت جهانی روستای قاسم‌آباد شاهد اتفاقات بسیار خوب در این روستا هستیم که توانسته است شغل و درآمد ایجاد کند و یک نشاط اجتماعی نیز برای مردم به وجود آورده، گفت: اکنون نیز با پنج اثر هنری که در نشست اخیر مطرح و پیگیری شد می‌توان آینده خوبی را برای استان با ثبت این آثار پیشی‌بینی کرد.

حلاج‌پور گفت: اعتقاد داریم برای ایجاد اشتغال و نیز مهاجرت معکوس روستاییان در گیلان با توجه به نیروی کارآمدی که در این استان داریم، توجه به صنایع‌دستی می‌تواند نتیجه‌بخش باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های صنایع دستی و هنرهای گیلان بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌هایی که در گیلان وجود دارد این استان می‌تواند به محلی برای برگزاری دائمی نمایشگاه‌های هنرهای سنتی در سطح ملی و بین‌المللی تبدیل شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان به روستای عنبران و پرونده گلیم‌بافی این روستا نیز اشاره کرد و گفت: در این روستا ۸۸۰ کارگاه تولید گلیم‌بافی فعال است و بیش از ۹۰۰ نفر از بانوان در این روستا مشغول به بافت گلیم هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha