• دوشنبه / ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 99063123523

مدیرکل آموزش و پرورش استان:

باسوادی در سیستان وبلوچستان به بیش از ۸۲ درصد رسیده است

باسوادی در سیستان وبلوچستان به بیش از ۸۲ درصد رسیده است

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان وبلوچستان گفت: با مشارکت و همراهی همه ارگان ها و اهتمام ویژه استانداری سیستان و بلوچستان هم‌اکنون نرخ باسوادی در این استان از ۲۹ درصد ابتدای انقلاب به بیش از ۸۲ درصد رسیده است.

رخشانی در شورای پشتیبانی سوادآموزی استان اظهار کرد : به منظور اجرای مصوبات شورا، تدوین طرح‌های ویژه شتاب بخشی از طریق تمهید امکانات و ظرفیت دستگاه‌ها در تحقق اهداف ریشه‌کنی بی‌سوادی، شورای پشتیبانی سوادآموزی استان متناسب با شرایط و نیازهای بیسوادان ،مسئولیت مستقیم نظارت بر نحوه اجرای برنامه‌ها را برعهده دارد.                                                            

وی افزود: وسعت استان و طولانی بودن مرز آبی و خاکی، پهناوری، پراکندگی و کم تراکمی جمعیت بی سوادان، نبود مقررات الزام جهت باسواد شدن افراد بی سواد فاقدین شناسنامه ، وجود بازماندگان از تحصیل، دو هویتی بودن و بعضا مشاغل کاذب، تعصبات قومی برای حضور بانوان، نبود آمار دقیق و منطبق بر واقعیت سرشماری بی سوادان و شناخته نشدن معضل بیسوادی به عنوان یک آسیب اجتماعی از طرف مجامع فرهنگی و علمی از جمله مشکلات و موانع باسوادی در استان است. 

وی تعداد بیسوادان استان طبق سرشماری سال ۹۵ را ۳۳۳هزار و۷۸۷نفر بیان نمود و افزود: بر این اساس اختلاف درصد سواد زنان و مردان ۱۰ درصد واختلاف درصد سواد بین جامعه شهری و روستایی استان ۱۵ درصد است. 

رخشانی ادامه داد: زابل با  ۹۴ درصد باسوادترین شهر و سرباز با ۶۳ درصد کمترین نرخ باسوادی را دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان از جمله اقدامات شاخص حوزه سوادآموزی استان را اجرای طرح جشنواره الگوهای برتر تدریس با مشارکت ۸۲۵ آموزش دهنده و راهیابی ۲۵۰ نفر به مرحله استانی، بازدید ناظرین قطب و معین استانی از ۸۰۰ کلاس درس مناطق و شهرستان های استان بیان کرد. 

وی با اشاره به اینکه  ۷ مرکز یادگیری محلی در استان فعال است، از برنامه ریزی برای تاسیس چهار مرکز یادگیری محلی جدید با مشارکت استانداری سیستان وبلوچستان ، در زاهدان، زابل ، نیکشهر و چابهار خبر داد. 

وی طرح ها و برنامه های در حال اجرای نهضت سواد آموزی استان را  تنظیم وانعقاد تفاهم نامه همکاری با اداره کل فنی و حرفه ای استان با هدف آموزش توامان نظری و عملی دروس در کنار حرفه آموزی ،طرح حلقه های کتابخوانی و طرح آموزش نماز کلید بهشت عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha