• چهارشنبه / ۲ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99070201324
  • منبع : نمایندگی سمنان

زمینه‌سازی برای ثبت جهانی چشمه‌علی دامغان با سامان‌دهی مجموعه

زمینه‌سازی برای ثبت جهانی چشمه‌علی دامغان با سامان‌دهی مجموعه

ایسنا/سمنان رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان گفت: سامان‌دهی مجموعه چشمه علی دامغان با هدف ثبت این اثر در فهرست جهانی آغاز شد.

مهدی قاسمی2 مهر ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: بهسازی و مرمت چشمه علی با هدف رفع مشکلات زیرساختی و فراهم شدن زمینه ثبت جهانی این مجموعه با همکاری و نظارت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان انجام می‌شود.

وی از آغاز فرآیند ساماندهی این مجموعه ارزشمند تاریخی تفریحی خبر داد و اضافه کرد: نقشه‌برداری محوطه و باغ چشمه علی برای طراحی منظر و سامان‌دهی بر مبنای استانداردهای ثبت جهانی، انجام و تخریب سازه‌های الحاقی معاصر برای احیای منظر اصیل باغ تاریخی چشمه علی آغاز شده است.

قاسمی گفت: سنگ‌فرش کردن محوطه، مبلمان، سامان‌دهی برق و نورپردازی، مرمت دیوارهای باغ از جمله اقدامات مرمتی در دست اجرا است.

او با اشاره به اینکه چشمه علی دامغان به عنوان اولین اثر نفیس استان سمنان در راه ثبت جهانی قرار دارد، تصریح کرد: برای ساماندهی و مرمت مجموعه چشمه علی 10 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان سمنان اختصاص یافته است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان افزود: چشمه علی دامغان یکی از خوش آب ‌و هواترین تابستان‌گاه‌های ایران است که دارای دو دریاچه و دو عمارت با ارزش تاریخی مربوط به اواخر دوره صفویه و اوایل دوره قاجاریه است و فضای آرام بخشی را برای گردشگران فراهم می‌کند.

چشمه علی دامغان با شماره ۸۳۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در سال ۱۳۸۶ در جلسه هیأت وزیران به عنوان منطقه نمونه گردشگری تصویب شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.