• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99070805672
  • خبرنگار : 50180

مزایای بی‌شمار کشت کلزا

مزایای بی‌شمار کشت کلزا

ایسنا/کرمانشاه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: کشت کلزا علاوه بر اینکه می‌تواند کشور را از واردات دانه‌های روغنی بی‌نیاز کند، باعث افزایش درآمد کشاورزان هم می‌شود.

دکتر سیدافشین صفوی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مزیت‌های کشت کلزا، گفت: کلزا یکی از محصولات استراتژیک است که توسعه کشت آن می‌تواند بی‌نیازی کشور از واردات دانه‌های روغنی را به دنبال داشته باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه کلزا را در فهرست کشت‌های با نیاز آبی کم قرار داد و گفت: توسعه این کشت می‌تواند علاوه بر مدیریت مصرف آب، نقش مهمی در درآمدزایی بیشتر کشاورزان داشته باشد.

خاصیت سازگاری با محیط، ارزش تناوبی بالا، کنترل علف‌های هرز، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، مقاوم به سرما، برداشت زودهنگام و در نتیجه آماده شدن زمین برای کشت دوم و داشتن ۴۰ درصد روغن بسیار با کیفیت از دیگر مزایای توسعه کشت کلزا است که صفوی از آنها یاد کرد.

صفوی در ادامه با بیان اینکه کشت کلزا در استان کرمانشاه از 15 شهریور شروع شده، گفت: تاکنون حدود دو هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت کلزا رفته و امیدواریم شاهد افزایش چشمگیر این سطح در استان در روزهای آتی باشیم.

وی اشاره‌ای هم به کشت قراردادی کلزا در استان برای اولین بار در کشور داشت و گفت: با هماهنگی‌ صورت گرفته با یکی از کارخانجات روغن‌کشی فعال در استان، این کارخانه متعهد شده اقدام به کشت قراردادی کلزا با زارعان استان کند و این کارخانه تاکنون قراداد کشت 1400 هکتار کلزا را در استان با زارعان منعقد کرده و آماده انعقاد قرارداد در سطوح بیشتر هم هست.

صفوی اضافه کرد: این کارخانه متعهد شده محصول کلزای زارعان استان را در فصل برداشت با قیمت پنج درصد بالاتر از قیمت اعلام شده برای خرید تضمینی کلزا  از زارعان خریداری کرده و وجه آن را هم ظرف مدت هفت روز پس از تحویل، پرداخت کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به حضور نمایندگان این کارخانه در مراکز جهاد کشاورزی برای انعقاد قرارداد با زارعان متقاضی، ادامه داد: این کارخانه به دو شکل قرارداد بدون نهاده و با نهاده با متقاضیان کشت کلزا قرارداد می بندد که در شکل با نهاده به ازای هر هکتار کشت کلزا مبلغ ۱.۵ میلیون تومان نهاده شامل بذر، سم و کود را به زارعان می دهد و این مبلغ را در آخر فصل از بهای کلزای کشاورز کم می کند.

صفوی در ادامه با بیان اینکه عمده کلزای تولیدی در استان در مناطق معتدل کشت می‌شود، گفت: کشاورزان مناطق معتدل استان باید برای کشت کلزا عجله کنند، چون فقط تا آخر همین هفته فرصت پرداختن به کشت کلزا را دارند. ضمنا کشاورزان مناطق سرد استان هم می توانند برای کشت کلزا در مزارع خود اقدام کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به تدارک بذر مورد نیاز برای کشت کلزا، گفت: کمبودی برای تامین بذر و سایر نهاده‌های مورد نیاز کلزاکاران در استان نداریم.

صفوی در پایان گفت: سال گذشته 3700 هکتار کلزا در اراضی استان کرمانشاه کشت و 4822 تن محصول در استان تولید شدکه امیدواریم امسال این آمار بالا برود.


انتهای پیام


 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha