• یکشنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99072014535
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

کشت گندم پاییزه در بیش از 450 هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی

کشت گندم پاییزه در بیش از 450 هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: پیش بینی می‌کنیم در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، بیش از 450 هزار  و 273 هکتار از اراضی کشاورزی استان  به زیر کشت گندم پائیزه برود.

اکبر فتحی در جلسه ستاد عالی زراعت که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان این‌که بیش از 383 هزار  هکتار از اراضی کشاورزی که برای کشت محصولات پائیزه پیش‌بینی و ابلاغ شده، به زیر کشت گندم دیم می‌رود، افزود: بر اساس برنامه ابلاغی، از این میزان اراضی حدود 67 هزار و273 هکتار به زیرکشت گندم آبی می‌رود.

وی با بیان این‌که تاکنون شش هزار هکتار گندم آبی و در حدود 9 درصد زیر کشت پاییزه رفته است، افزود: 122 هزار هکتار نیز از سهمیه ابلاغی گندم دیم و در حدود 34 درصد کشت شده است که پیش بینی می‌کنیم در سال‌زراعی جاری، بیش از سهمیه ابلاغی معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی در بخش گندم دیم کشت داشته باشیم.

وی با بیان این‌که با توجه به بارش 21 میلی متری از ابتدای فصل زراعی در استان که عمدتاً در شهرستان‌های شمالی استان آذربایجان شرقی انجام شده است، افزود: عمده کشت پاییزه نیز در شمال استان انجام شده که به مرور قسمت‌های جنوبی استان را نیز در برخواهد گرفت.

فتحی با اشاره مشکلات پرداخت تسهیلات کشت پاییزه و با بیان این‌که بانک‌های عامل معدل حساب کشاورزان را برای پرداخت تسهیلات کشت پاییزه لحاظ می‌کنند، ادامه داد: در خوشبینانه‌ترین شرایط به حدود 10 درصد از کشاورزان امکان پرداخت تسهیلات کشت پاییزه وجود دارد که امیدوارم این مسئله به خود استانها سپرده شود تا در این خصوص مشکلی نداشته باشیم.

وی با بیان این‌که با توجه به افزایش قیمت کودهای شیمیایی، فرمول کودی جایگزین کود فسفات توسط مرکز تحقیقات کشاورزی ارائه شده است، ادامه داد: کشاورزان عزیز مختار به استفاده از هر دو نوع کود هستند که خوشبختانه برای کل کارگزاری‌ها در شهرستانها کود مورد نیاز کشاورزان تهیه و تامین شده است.

وی با بیان این‌که در سال‌زراعی جاری، 17 هزار تن بذر از طبقات مختلف گندم دیم شامل ارقام باران، هما، هشترود و آذر2، گندم آبی شامل ارقام پیشگام و میهن و بذر جو شامل ارقام جلگه، انصار  و آبیدر تهیه و در سطح استان توزیع شده است، افزود: سال زراعی گذشته تنها 10 هزار تن بذر تهیه و توزیع شده بود که امسال بیشتر از سال‌های گذشته تهیه و در اختیار گندم‌کاران عزیز استان قرار گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان این‌که امسال افزایش در قیمت خرید تضمینی، باعث شد تا برخی از کشاورزان گندم بذری خود را که هرساله به‌عنوان خودمصرفی نگه می‌داشتند را نیز به کارخانجات بفروشند و محموله‌ای نیز اخیراً توقیف و ضبط شده است، افزود: این اتفاق موجب شده بذر خودمصرفی در اختیار کشاورزان کاهش یابد، لذا انتظار داریم کشاورزان با یکدیگر تبادل بذر داشته باشند و بذور خود مصرفی خود را قبل از کشت بوجاری و ضد عفونی کنند.

وی با بیان این‌که براساس برنامه ابلاغی در سال زراعی جاری، بیش از ۹ هزار هکتار  از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت کلزا می‌رود، ادامه داد: تاکنون بیش از5100 هکتار از اراضی استان برای کشت کلزا مکان یابی شده که از این میزان 2055هکتار آن کشت و آبیاری اولیه انجام آن پذیرفته است؛ در مناطق گرمسیری استان نیز تلاش می‌شود به سهمیه ابلاغی نائل شویم .

به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی در خاتمه قیمت فعلی خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی برای سال زراعی جاری چهار هزار تومان و گندم با مشخصات چهار درصد افت مفید و یک درصد افت غیر مفید را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت خرید تضمینی گندم نسبت به سال قبل معادل ۶۰ درصد رشد داشته و قیمت گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته در هر کیلوگرم ۱۵۰۰ تومان افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha