• دوشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۹ / ۰۷:۴۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99072820073
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

تبعاتی که تحلیل سرمایه اجتماعی بر اقتصاد می‌گذارد

تبعاتی که تحلیل سرمایه اجتماعی بر اقتصاد می‌گذارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدرس علوم اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با بیان اینکه سرمایه اجتماعی یکی از مهم‌ترین منابع اقتصاد در هر کشوری است، گفت: اگر شاهد افزایش جرم و جنایت، فساد، پرخاشگری، کاهش اعتماد عمومی و سایر آسیب‌های اجتماعی در جامعه‌ای بودیم، یعنی سرمایه اجتماعی در این جامعه تحلیل رفته است.

بهمن قدمی دمابی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تبعات نابسامانی وضعیت اقتصاد در یک جامعه، اظهار کرد: عموما هدف همه جوامع و دولت‌ها در علوم اقتصاد تامین رفاه بشر است، بنابراین دولت و جامعه سعی می‌کنند به نوعی رفاه شهروندان را با بهبود اقتصاد تامین کنند.

مدرس علوم اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با تاکید بر اینکه برای رشد و توسعه در هر کشور نیازمند چند مولفه و یا سرمایه هستیم، عنوان کرد: در حوزه اقتصاد چند سرمایه وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی، سرمایه اقتصادی و سرمایه نمادین است.

وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی یکی از مهم‌ترین منابع اقتصاد در هر کشوری است، افزود: وضعیت نابسامان اقتصاد موجب می‌شود، سرمایه اجتماعی در آن کشور تحلیل برود، بی‌انگیزگی جوانان، ناامیدی و مهاجرت از تبعات تحلیل سرمایه اجتماعی در جامعه است.

قدمی سرمایه انسانی و منابع طبیعی را از دیگر مولفه‌های تاثیرگذار در رشد اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: ایران از نظر شرایط جغرافیایی، اقلیم، مواد اولیه ( معدنی و طبیعی)، دسترسی به آب‌های آزاد و ... در شرایط مطلوبی به سر می‌برد، همچنین نیروی انسانی توانمند و متخصص فراوانی نیز در این کشور وجود دارد، اما سرمایه انسانی و طبیعی نتوانستند در کنار سایر مولفه‌ها قرار بگیرند  تا این سرمایه‌ها به رشد  و توسعه اقتصادی منجر شود.

مدرس علوم اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با اشاره به اینکه می‌توان از سرمایه‌های فرهنگی نیز در راستای رشد و توسعه جامعه بهره‌مند شد، تصریح کرد: سرمایه اجتماعی موجب تقویت فرهنگ مشارکت، رشد و تقویت اعتماد عمومی در جامعه می‌شود، اگر شاهد افزایش جرم و جنایت، فساد، پرخاشگری، کاهش اعتماد عمومی و سایر آسیب‌های اجتماعی در جامعه‌ای بودیم، یعنی سرمایه اجتماعی در این جامعه تحلیل رفته است.

وی ادامه داد: همچنین سرمایه نمادین موجب می‌شود جامعه بدون هزینه ارزش افزوده ایجاد کند، یعنی مردم تنها بر توصیه دولت، افراد محبوب و رهبران دست به اقدامات انسان‌دوستانه در حفظ محیط‌زیست، کمک به زلزله‌زدگان، کمک به فقرا، کاهش آلودگی و ... می‌زنند، افراد و چهره‌های محبوب در هرجامعه به نوعی سرمایه نمادین برای هر کشوری محسوب می‌شوند.

قدمی با بیان اینکه وضعیت نامطلوب اقتصاد موجب ضعیف شدن سرمایه اجتماعی در کشور شده است، تاکید کرد: زمانی که بورس دچار رکود می‌شود و یا قیمت اجناس، دلار و طلا به صورت لحظه‌ای بالا می‌رود، مردم اعتماد خود را به دولتمردان از دست می‌دهند، بنابراین اگر دولت در جایی نیاز به کمک مردم برای اصلاح وضع موجود داشته باشد، مردم به دلیل نداشتن اعتماد لازم همراهی نمی‌کنند.

مدرس علوم اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: جامعه از سه بخش دولت، بخش خصوصی و مردم تشکیل شده است، سرمایه اجتماعی به نوعی بین این سه بخش تعامل ایجاد و موجب رشد اقتصادی در کشور می‌شود، عموما اگر سرمایه اجتماعی در کشور فرو بریزد، اقتصاد آن کشور آینده مطلوب ندارد.

قدمی با بیان اینکه اگر مشارکت مردم در امور مختلف کشور کاهش پیدا کند، بالتبع آن هزینه‌های اقتصاد کشور افزایش پیدا می‌کند، عنوان کرد: اگر مردم اعتماد لازم را به دولتمردان داشته باشند در آن کشور تولید، سرمایه‌گذاری و کسب و کار رونق می‌گیرد، اما اگر این اعتماد کاهش پیدا کند جرم و جنایت، فساد، کارآفرینی، مشارکت و ... نیز کاهش پیدا می‌کند.

مدرس علوم اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه جامعه‌ای که دچار ترس از آینده باشد نمی‌تواند ترقی کند، یادآور شد: سرمایه‌اجتماعی موجب شکل‌گیری کار تیمی می‌شود، تجربه ثابت کرده است موفقیت در کارهای تیمی بیش‌تر از کارهای فردی است، قطعا اگر سرمایه اجتماعی تقویت شود، مشارکت در کارهای جمعی نیز افزایش پیدا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha