• چهارشنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99073022058
  • خبرنگار : 50416

ملایر و نهاوند، خاستگاه اولیه زعفران

ملایر و نهاوند، خاستگاه اولیه زعفران

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر گفت: خاستگاه اولیه گیاه زعفران در ایران، شهرستان های ملایر و نهاوند بوده اما به علت استقبال کم کشاورزان این منطقه در کشت این گیاه، کم کم به سمت خراسان کوچ کرد و امروز این منطقه به قطب زعفران ایران تبدیل شده است.

سیدمهدی میرباقری در گفت‌وگو با ایسنا، به ۱۰۱ هکتار سطح زیرکشت زعفران در شهرستان ملایر اشاره و تصریح کرد: امسال ۱۰ هکتار به سطح زیرکشت زعفران در شهرستان اضافه شده و ملایر در حال حاضر از نظر سطح زیرکشت زعفران رتبه نخست استان همدان را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه از هر هکتار به طور متوسط شش کیلوگرم زعفران برداشت می شود، اظهار کرد: از ۱۰۱ هکتار سطح زیرکشت زعفران ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم زعفران برداشت می شود و از اوایل آبان ماه کشاورزان شروع به برداشت زعفران از مزارع خود می کنند.

میرباقری به کم آب بر بودن این گیاه اشاره و خاطرنشان کرد: این گیاه به سه بار آبیاری در طول یکسال نیاز دارد و کشاورزان ملایری از روش غرقابی برای آبیاری استفاده می کنند که با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان و بارندگی ها در فصل بهار نیاز به آبیاری ندارد.

وی با بیان اینکه در اراضی روستاهای آورزمان، مهدی آباد، رضوانکده، علمدار و چند روستای دیگر این گیاه کشت می شود، ادامه داد: عیار و رنگ زعفران ملایر از کیفیت خوبی برخوردار است و علاوه بر تأمین نیاز شهرستان، کشاورزان به شهرها و حتی دیگر کشورها صادر می کنند.

میرباقری در بخش دیگری به وجود ۵۴ هکتار اراضی زیرکشت پسته در شهرستان اشاره و مطرح کرد: از نظر آب و هوا شهرستان ملایر شرایط مساعدی برای کشت پسته دارد و در حال حاضر در اراضی روستا های علمدار، حسین‌آباد ناظم و میشن کشت ‌شده است که درصدد توسعه این میزان سطح زیر کشت هستیم.

وی با بیان اینکه پسته از سال پنجم به باروری می رسد اما این باروری تا سال هفتم اقتصادی نیست، گفت: هفت تا ۱۰ سال طول می کشد تا پسته به باروری اقتصادی برسد و امسال برای نخستین بار در شهرستان ملایر نیم هکتار از اراضی زیرکشت پسته که ۱۰ سال پیش کشت شده، به باروری اقتصادی رسید و ۵.۲ تن پسته تر و یک تن پسته خشک از آن برداشت شد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر به کم آب بر بودن پسته اشاره کرد و یادآور شد: هر سال که از کشت پسته می‌گذرد، یک هفته از میزان آبیاری آن کم و از سال چهارم و پنجم به بعد ماهیانه یک دوره آبیاری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کشت ارقام بادامی از سال سوم به بعد باید پیوند زده شود که برای پیوند از ارقام اکبری و احدآقایی استفاده می‌شود، اظهار کرد: از نوع کله‌قوچی نیز پیوند زده می‌شود اما این رقم به علت ریز بودن بازارپسندی کمتری دارد در حالیکه ارقام اکبری و احدآقایی با نوع آب‌وهوای ملایر سازگاری بیشتری داشته و به علت کشیده بودن بازارپسندی بهتری دارد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر در پایان به روش آبیاری درختان پسته در ملایر اشاره کرد و یادآور شد: ۱۰ تا ۱۵ هکتار از اراضی به روش قطره ای و مابقی به روش غرقابی آبیاری می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha