• یکشنبه / ۴ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 99080401706
  • خبرنگار : 71626

برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین

برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین

رییس مرکز مطالعات بین‌المللی و روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در وبینار بین‌المللی «چین در ادبیات ایران و ایران در ادبیات چین»، از برگزاری ششمین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وبینار بین‌المللی «چین در ادبیات ایران و ایران در ادبیات چین» در روز سوم آبان‌ماه با حضور استادان، دانشجویان و فرهیختگان توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین و دانشگاه پکن با همکاری دانشکده ادبیات دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.

در این وبینار چینگ تونگ، رییس دانشکده مطالعات آسیا و آفریقا و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای با موضوع «تأثیر سفر به چین و ژاپن در ایجاد دگرگونی اندیشه‌های هدایت، تفسیر فصل‌های چین و ژاپن از سفرنامه مکه»، زهرا محمدیان، مدرس مدعو دانشگاه مطالعات بین‌المللی پکن با موضوع «بازتاب فرهنگ و هنر چینیان در ادب فارسی» و شن یی مینگ، استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پکن با موضوع «جامی در چین» سخنرانی کردند.

در ادامه این وبینار بین‌المللی، محمدامیر جلالی، استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس مدعو دانشگاه پکن با موضوع «تصویرشناسی چین در عجایب‌نامه‌های ایرانی»، وانگ یین هوان، استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مطالعات بین‌المللی شی آن با موضوع «هانگژ در اسناد تاریخی فارسی» و عادل خانی، کارشناس توسعه روابط فرهنگی ایران و چین با موضوع «روابط ایران و چین از تمدنی تا فرهنگی، از گذشته دور تا تاریخ معاصر» به ارائه مقالات خود پرداختند.

در بخش اختتامیه این نشست، ابوالحسن خلج‌منفرد، رییس مرکز مطالعات بین‌المللی و روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شی گوانگ، رییس مرکز پژوهش‌های فرهنگ ایران دانشگاه پکن سخنرانی کردند.

خلج‌منفرد با اشاره به شرکت ۱۶ نفر از استادان ایرانی و چینی در سه نشست متوالی «چین در ادبیات ایران و ایران در ادبیات چین»، به بیان ظرفیت‌های فراوان ادبیات ایران و چین پرداخت.

او در ادامه، آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را برای توسعه روابط فرهنگی و ادبی بین ایران و چین اعلام کرد و با اشاره به سابقه طولانی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پکن که بیشتر از ۶۰ سال سابقه دارد، از حضور استادان صاحب نام ادبیات فارسی همچون مرحوم شهیدی و بختیار در دانشگاه پکن و تأثیرشان در گسترش فرهنگ و ادبیات غنی ایران در چین به نیکی یاد کرد.

خلج‌منفرد در پایان از برگزاری ششمین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین می‌تواند بین اندیشمندان دو کشور زمینه‌های خوبی را در انتقال فرهنگ و هنر ایجاد کند.

شی گوانگ هم در سخنرانی خود آمادگی دانشگاه پکن را برای توسعه روابط فرهنگی و ادبی بین دو کشور اعلام کرد.

در طول برگزاری سه نشست‌ ادبی درباره «چین در ادبیات ایران و ایران در ادبیات چین»، استادان ایرانی و چینی در رابطه با ابعاد مختلف ادبی و فرهنگی ایران و چین سخنرانی و مقالات خود را ارائه کردند که مقرر است به زودی این مقالات به زبان چینی و فارسی منتشر شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha