• پنجشنبه / ۸ آبان ۱۳۹۹ / ۰۰:۴۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99080804771
  • خبرنگار : 50176

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:

حجم آب پشت سدهای لرستان بالغ بر ۲۰۰ میلیون مترمکعب است

حجم آب پشت سدهای لرستان بالغ بر ۲۰۰ میلیون مترمکعب است

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: حجم آب پشت سدهای استان بالغ بر ۲۰۰ میلیون مترمکعب است.

اسفندیار حسنی‌مقدم در جلسه کمیته بهره‌وری از منابع آبی لرستان که هفتم آبان‌ماه در محل سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد، مهمترین چالس بخش کشاورزی را ورود منابع آب برشمرد و اظهار کرد: حجم آب پشت سدهای کشور حدود ۵۰ میلیارد متر مکعب بوده و حجم آب پشت سدهای لرستان بالغ بر ٢٠٠ میلیون متر مکعب است و با سدهای در دست ساخت به بالغ بر ۴۰۰ میلیون متر مکعب می‌رسد.

وی تصریح کرد: در واقع نیم درصد سدهای کشور در لرستان قرار دارند این در حالی است که بیش از ۱۱ درصد آب کشور در لرستان تولید می‌شود، همچنین ٤/٧  درصد اراضی کشور در استان قرار دارد در واقع سه برابر اراضی کشاورزی آب در لرستان تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: متوسط اراضی کشاورزی آبی استان ٢٣ درصد است این در حالی بوده که متوسط اراضی آبی کشور ۴۶ درصد ماست و در واقع ۲۳ درصد با میانگین کشوری فاصله وجود دارد.

حسنی مقدم بیان کرد: مهمترین راهبرد جهت رسیدن به متوسط نرم کشوری در آبی کردن اراضی کشاورزی این است که دستگاه‌های متولی آب در استان با هماهنگی و همفکری و با حمایت‌های استاندار لرستان  و مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی سهم خود را در تقسیم عادلانه منابع آب از ورارت نیرو طلب کنیم.

وی به بحث ناپایداری در تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: کشاورزان دیم کار در مقاطعی که مزارع  نیاز آبی دارند به علت عدم بارش به موقع و مشروب نشدن اراضی کشاورزی تولید اقتصادی ندارند و بعضا نیز متضرر می‌شوند بر همین اساس و بر اساس نظریه کارشناسان  نیاز آبی استان در حوزه کشاورزی حداقل دو و نیم میلیارد متر مکعب است که در صورت محقق شدن این امر حداقل ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به آبی تبدیل و ۲۰۰ هزار شغل ایجاد می‌شود.

گفتنی است این جلسه بر تشکیل دبیرخانه کمیته بهره‌وری از منابع آبی مستقر در معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، تشکیل و تعریف ساختار کمیته بهره‌وری از آب به طوری که با جابجایی مدیران برنامه‌های پیش‌بینی شده پیگیری و سرانجام برسند، برگزاری هر دو هفته یک بار جلسات با حضور اعضای کمیته، اجرای الگوی کشت به صورت منطقه‌ای، نصب کنتور هوشمند جهت پروژه‌های آبیاری تحت فشار، اجرای شبکه‌های ١ و ٢ توسط شرکت آب منطقه‌ای و ارائه راهکار جهت بهره‌برداری از ایستگاه‌های پمپاژ تاکید شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha