• یکشنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99081106701
  • خبرنگار : 50212

انتقاد محیط زیست ساوه از کوهپیمایی جمعی از کوهنوردان در منطقه شکار ممنوع

انتقاد محیط زیست ساوه از کوهپیمایی جمعی از کوهنوردان در منطقه شکار ممنوع

ایسنا/مرکزی صعود جمعی از کوهنوردان ساوجی به قله شاهپسند از مسیر همرین (پیمایش خط‌الراس) به مناسبت هفته تربیت‌بدنی و روز کوهنورد، برخی واکنش‌های انتقادی را در پی داشت.

در همین رابطه موسسه مردم نهاد حافظان طبیعت با انتشار مطلبی در فضای مجازی نسبت به این اقدام انتقاد کرد و با طرح سوالی با عنوان "به نظر شما رفتن ۵۰ کوهنورد به کوه باعث استرس و وحشت وحوش و تنوع زیستی منطقه نمی شود!؟ " به تبعات زیست محیطی که بر اثر کوبش مرتع و گیاهان بوجود می آید پرداخت و از طرفی نسبت به عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عدم استفاده از ماسک گلایه کرد.

همچنین در پی انتشار تصاویر این کوهنوردان در فضای مجازی، سیدعلی دعایی لنگرودی سرپرست اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ساوه در گفت وگو با ایسنا با انتقاد از عدم هماهنگی با محیط زیست شهرستان جهت انجام این فعالیت فرهنگی ورزشی گفت: کوه‌ها، زیستگاه گونه‌های بیشماری از گیاهان و جانوران و خاستگاه بخش مهمی از تنوع زیستی و پناهگاه بسیاری از گونه‌هایی هستند که در دشت‌ها نابود شده‌اند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه فصل پاییز فصل قوچ‌مستی(فصلی که جمعیت نر کل و بز، قوچ و میش به‌دنبال جفت‌یابی هستند) است و هرگونه فعالیت اکوتوریسم و طبیعت گردی بدون مطالعه و در نظر گرفتن الزامات زیست محیطی می‌تواند شوک و  آسیب‌های جبران ناپذیری را برای این گونه حمایت شده ایجاد کند، لذا از کوهنوردان و طبیعت دوستان انتظار می‌رود تا قبل از هرگونه طبیعت گردی خصوصا به صورت دسته جمعی در این فصول مراتب را با ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان در میان بگذارند تا از محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های منطقه مطلع شوند.

دعایی لنگرودی همچنین نسبت به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در شرایط کرونایی شامل فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در این برنامه کوهنوردی دسته جمعی انتقاد کرد.

وی رعایت اصول طبیعت گردی و زیست محیطی را لازمه گردش در کوه و طبیعت دانست و افزود: برگزاری برنامه‌های کوهنوردی پر جمعیت که فشار ناگهانی زیادی را به طبیعت وارد می‌کند، تهدید بزرگی برای طبیعت است.

این مقام مسئول در محیط زیست ساوه به کوهنوردان توصیه کرد تا در هنگام کوهنوردی، همچون یک محیط بان مسئول، مراقب تخلف‌ها و آسیب رسانی‌های دیگران باشند و اجازه ندهند تهدیدی متوجه طبیعت کوه شود.

وی افزود: ارتفاعات و کوه‌ها، به عنوان کانون‌های  گردشگری و ورزشگاهی به دلیل برخورداری از چشم اندازی باشکوه و هوای پاک، انسان را به پیاده روی و ورزش در یک محیط دل انگیز ترغیب و تشویق می کنند.

دعایی لنگرودی افزود: در همین خصوص کوهنوردان و طبیعت گردانی که به کوهستان می‌روند، وظایفی را در برابر حفظ این سرمایه ارزشمند دارند که باید به آن توجه کنند و در راستای اصل ۵۰ قانون اساسی از جمله نکات مهم اینست که علاوه بر احساس مسئولیت در قبال آیندگان و حفظ محیط زیبای کوهستان باید به گونه ای رفتار کرد که نسل آینده همچون ما از طبیعت بهره ببرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha