• دوشنبه / ۱۲ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99081207665
  • خبرنگار : 50404

عضو کمیسیون حقوقی و فرهنگی شورای شهر مشهد:

تعداد کتاب‌خوان‌ها نسبت به دهه قبل بیشتر شده است

تعداد کتاب‌خوان‌ها نسبت به دهه قبل بیشتر شده است

ایسنا/خراسان رضوی عضو کمیسیون حقوقی و فرهنگی شورای شهر مشهد گفت: احساس می‌کنم که تعداد کتاب‌خوان ها نسبت به دهه های قبل خیلی متفاوت و بیشتر شده است.

سید محسن حسینی پویا در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: اگر چیزی قابل لمس باشد آن را جزو اموال حساب می‌کنیم و برای اموال معنوی احترامی قائل نیستیم و در حقوق راجع به این موضوع مشکلات زیادی وجود دارد. سوابق فقهی این موضوع نیز در دهه های اخیر تغییر پیدا کرده، در قدیم حقی برای کپی رایت قائل نمی‌شدند و حتی به صورت معنوی به رسمیت شناخته نمی‌شد و چه بسا برخی می‌گفتند نشر، زکات علم است و اگر کتابی موجود بود می‌توانی از روی آن بنویسی و پخشش کنی.

وی افزود: در دانشگاه این تجربه را داریم که وقتی کتاب به دانشجو معرفی می‌شود، دانشجو ارزیابی می‌کند که کپی گرفتن ارزان تر است یا خرید خود کتاب و اگر حتی چند درصد کپی گرفتن ارزان تر باشد متاسفانه کپی می‌کند. حتی در بین دانشجویان حقوق این موضوع وجود دارد و آن جا است که این بحث را مطرح می‌کنیم که وقتی خود ما از حق معنوی صحبت می‌کنیم باید آن را محترم بشماریم و باید کتاب را بخریم تا منفعتش به نویسنده و ناشر کتاب برسد. مشکل کپی رایت در رابطه با آثار سینمایی و موسیقی و سایر هنر ها و حتی اختراع هم وجود دارد و در آن‌جا هم حقوق معنوی وجود دارد و ما باید حقوق معنوی را به رسمیت بشناسیم‌.

این استاد حقوق دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور عنوان کرد: در گذشته کتاب های حقوق برای دانشجویان در ۳۰ کتاب خلاصه می‌شد اما اکنون فقط کتاب های مرحوم کاتوزیان ۴۸ عنوان است. آقای کاتوزیان شخصیتی مانند مرحوم شجریان در موسیقی است و کتاب های حقوقی به قبل و بعد از ایشان تقسیم می‌شود.

این عضو شورای شهر مشهد در رابطه با جایگاه کتاب در زندگی مردم بیان کرد: ذهنیت دانشجویان و مردم این‌طور است که کتاب را در اولولیت چندم سبد خرید خود قرار می‌دهند و کتاب را یک کالای لوکس می‌دانند. اگر کتاب جزو اولویت های اول مردم بیاید بازار آن هم راه میفتد. مشکلات حوزه نشر هم به دلیل این موضوع است که کتاب جزو اولویت های اول زندگی مردم نیست.

حسینی پویا خاطرنشان کرد: به گذشته که نگاه می‌کنم پیشرفت رو به جلو داشته‌ایم از لحاظ کمیت و کیفیت کتاب هایی که منتشر می‌شود هم در حوزه نشر اتفاقات خوبی صورت گرفته و هم در حوزه حقوق انقلاب صورت گرفته است. شاید انتظار ما کمی بالاتر است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha