• شنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۹ / ۲۱:۴۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 99081711137
  • خبرنگار : 71454

درگذشت سینماگر مطرح آرژانتینی بر اثر کرونا 

درگذشت سینماگر مطرح آرژانتینی بر اثر کرونا 

«فرناندو سولاناس» از مهم ترین سینماگران آمریکای لاتین و معاصر آرژانتین در سن ۸۴ سالگی در پاریس درگذشت.

به گزارش ایسنا به نقل از لوموند، این سینماگر و سیاستمدار پس از ابتلا به ویروس کووید۱۹ در پاریس، شهری که به عنوان سفیر آرژانتین  در یونسکو در آنجا فعالیت می‌کرد، درگذشت.

«فرناندو سولاناس» متولد ۱۶ فوریه ۱۹۳۶ در بوئنوس آیرس بود که در سال ۱۹۶۴ کار خود را با ساخت فیلم کوتاه «به قدم زدن ادامه بده» آغاز کرد اما در سال ۱۹۶۷ با ساخت مستند سه قسمتی «ساعت کوره ها» به همراه «اوکتاویو ختینو» به شهرت رسید.

این مستند با مدت زمان ببش از چهار ساعت موج جدیدی در سینمای آرژانتین ایجاد کرد و امروزه از آن به عنوان یکی از نمونه های سینمای ملی سیاسی متعد و در مقابل دیکتاتوری و استبداد شناخته می‌شود.

این مستند که تا سال ۱۹۷۳ به دلیل سانسور به صورت رسمی در آرژانتین اکران نشد، در همان برهه زمانی موفق به کسب چندین جایزه در کشورهای اروپایی شد.

«سولاناس» که ساخت ۲۰ فیلم سینمایی را در کارنامه دارد برای مصاحبه با «خوان پرون» رئیس جمهور سابق آرژانتین در قالب یک مستند بلند نیز شناخته می شود.

او در سال ۲۰۰۴ مستند «خاطرات ساکئو قتل عام اجتماعی» را درباره شرایط سیاسی و اقتصادی آرژانتین ساخت که در جشنواره فیلم برلین رونمایی شد و «سولاناس» برای یک عمر فعالیت سینمایی خود جایزه افتخاری خرس طلایی برلین را دریافت کرد.

شاید تحسین شده ترین آثار «سولاناس» فیلم «تانگوها: تبعید گاردل» در سال ۱۹۸۵ و فیلم بلند «جنوب» محصول ۱۹۸۸ باشد که جایزه بهترین کارگردانی جشنواره کن را برای او به ارمغان آورد.

«سولاناس» در کنار «اوکتاویو ختینو» در دهه ۱۹۶۰ میلادی مانیفستی تحت عنوان «به سوی سینمای سوم» در آمریکای لاتین ایجاد کرد که هدف آن مقابله با سینمای غالب و تجاری هالیوود بود.

«سفر» ۱۹۹۲، «ابرها» ۱۹۹۸، «حیثیت هیچکس» ۲۰۰۵، «آرژانتین پنهان» ۲۰۰۷، «ایستگاه بعدی» ۲۰۰۸ و «شورش خاک: طلای ناپاک» ۲۰۰۹ از دیگر آثار مهم «فرناندو سولاناس» محسوب می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha