• پنجشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99092015623
  • خبرنگار : 50212

یک مسئول در شهرداری ساوه:

حضور مستمر مجریان ذیصلاح در پروژه ها، تخلفات ساختمانی را کاهش می‌دهد

حضور مستمر مجریان ذیصلاح در پروژه ها، تخلفات ساختمانی را کاهش می‌دهد

ایسنا/مرکزی مسئول نظارت بر ساخت و سازهای شهری شهرداری ساوه گفت: حضور مستمر مجریان ذیصلاح در اجرای پروژه ها، تخلفات ساختمانی را کاهش داده و از احداث ساختمان‌های بی کیفیت جلوگیری خواهد کرد

به گزارش ایسنا، سعید حکیمی در جلسه کمیته مجریان ساختمان که با حضور مدیران شهری و نظام مهندسی برگزار شد، با بیان اینکه سازنده ذیصلاح با مدیریت هزینه‌ها، عمر مفید ساختمان و کیفیت آن را افزایش می‌دهد، افزود: بکارگیری مجری ذیصلاح الزامی قانونی است و مجریان ذیصلاح در ارتقای کیفی و کاهش کمی هزینه‌های ساختمان نقش موثری دارند.

وی ادامه داد:  اگرچه طبق مقررات، استفاده از مجریان ذیصلاح در تمام ساخت و سازها از جمله در شهر ساوه الزامی است، اما گاهی شاهد عدم حضور ثابت مجری یا حضور مجریان ذیصلاح صوری در ساخت و سازهای شهر هستیم که نتیجه آن ساخت ساختمان‌های بی کیفیت برای مردم است.

وی اظهار کرد: براساس فصل چهارم آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان از ماده ۹ الی ۲۰، تمام عملیات اجرایی ساختمان باید توسط اشخاص حقوقی و دفاتر مهندسی اجرای ساختمان به عنوان مجری انجام شود و مالکان برای انجام امور ساختمانی مکلف هستند از اینگونه مجریان استفاده کنند.

حکیمی یادآور شد: همچنین به استناد فصل سوم مجموعه شیوه‌نامه‌های آیین‌نامه اجرایی و آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۳ (مبحث دوم مقررات ملی ساختمان)، بسیاری از الزامات اجرایی و تضمین کیفیت ساختمان توسط مجریان ذی‌صلاح به انجام می‌رسد و به این ترتیب و با تدبیر قانون‌گذار، بخشی از مسئولیت سنگین تضمین کیفیت ساخت و ساز که تا پیش از آن صرفا بر دوش مهندسان ناظر گذاشته شده بود، برعهده مجریان ذیصلاح گذاشته شد.

وی تصریح کرد: با این الزام، برای هر پروژه ساخت‌وسازی، یک مهندس ناظر و یک مجری ذیصلاح از سوی سازمان نظام مهندسی انتخاب و تعیین می‌شود و مهندس ناظر نیز مکلف است تنها در صورتی به صاحب پروژه مجوز شروع به کار بدهد که مجری ذیصلاح در محل پروژه حضور فیزیکی داشته باشد.

به گفته وی، حضور موثر مجری ذیصلاح در کل فرآیند ساخت و ساز امری الزامی است و در واقع، مجری ذیصلاح است که باید ضوابط فنی و ایمنی که از سوی مهندس ناظر برای پروژه تعیین می شود را پیاده سازی کند.

حکیمی گفت: متاسفانه صاحبان پروژه‌ها گاهی برای کاستن از هزینه‌ها، به استفاده از مجریان ذیصلاح اما صوری روی می‌آورند، مجریان ذیصلاحی که حضور مستمر و موثری در محل پروژه ندارند.

وی گفت: در صورتی که مجریان واقعی از ابتدای اجرای پروژه تا انتهای کار حضور داشته و بر اساس نظر قانون فعالیت کنند نقش زیادی در افزایش کیفیت ساختمان خواهند داشت و اگر قرار باشد که مجریان ذیصلاح با وضعیت فعلی انجام وظیفه کنند قطع به یقین حضور آنها در پروسه ساخت و ساز بی نتیجه خواهد بود.

وی با بیان اینکه شهرداری، نظام مهندسی و سرمایه گذار سه ضلع مهم در ساخت یک مسکن با کیفیت برای مردم هستند، یادآور شد: عدم توجه به مشکلات حوزه مسکن و اعتماد به سرمایه گذار موجب رونق حاشیه نشینی در شهر خواهد شد.  

پیش بینی تمهدیدات سخت‌گیرانه برای مجریانی که در محل پروژه حضور ثابت ندارند، عدم دستور شروع به کار توسط مهندسان ناظر تا زمان معرفی مجری، ثبت قراردادهای مجریان در پورتال نظام مهندسی، بازدید کمیته مجریان از پروژه‌های در حال اجرا، جلوگیری از احداث ساختمان‌های بدون مجری و نصب تابلو در محل اجرای پروژه بخشی از مصوبات این جلسه بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha