• شنبه / ۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99110402321
  • خبرنگار : 50181

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان:

در 8 سال اخیر 7500 میلیارد تومان در طرح‌های آبی کرمانشاه سرمایه‌گذاری شده است

در 8 سال اخیر 7500 میلیارد تومان در طرح‌های آبی کرمانشاه سرمایه‌گذاری شده است

ایسنا/کرمانشاه به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه، طی دوران فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم با احتساب سامانه گرمسیری نزدیک به 7500 میلیارد تومان در طرح‌های آبی استان کرمانشاه سرمایه گذاری شده است.

بهرام درویشی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طی هشت سال اخیر پروژه‌های قابل توجهی در حوزه آب شامل سدها، شبکه‌ها، تصفیه‌خانه‌های آب و ... در استان کرمانشاه اجرا شده و برای اجرای این پروژه‌ها 7500 میلیارد تومان در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تخصیص یافته است.

وی آبگیری و افتتاح شش سد مهم  شامل سد داریان، دایک گیلانغرب، تنگ حمام، شرفشاه، زمکان و جامیشان را از جمله این طرح‌ها دانست و عنوان کرد: برای احداث این سدها که عمدتا هم سدهای مهم مرزی هستند حدود 1900 میلیارد تومان هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه در تعدادی از این سدهای آبگیری شده هنوز کار هایی باقی مانده، یادآور شد: 230 میلیارد تومان برای تکمیل کامل این سدها اعتبار مورد نیاز است.

درویشی تاکید کرد: بخش قابل توجهی از اعتبار مورد نیاز این سدها از محل صندوق  توسعه ملی تامین شده است.

وی مجموع حجم مخزن این شش سد احداث شده را 551 میلیون مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: از این میزان 34 میلیون مترمکعب تخصیص شرب، 37 میلیون مترمکعب تخصیص آب صنعتی، 147 میلیون مترمکعب تخصیص آب کشاورزی و مابقی برای سایر موارد از جمله مصارف محیط زیستی و تخصیص حق آبه‌ها بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: این سدها به لحاظ حساسیت و اهمیتی که برای نظام و دولت داشتند، در بدترین شرایط مالی تامین اعتبار شدند.

اشتغالزایی برای 25 هزار نفر در شبکه پایاب سدهای کرمانشاه

درویشی درباره وضعیت شبکه‌های آبیاری و زهکشی انجام شده در این هشت سال نیز عنوان کرد: در این مدت بدون احتساب سامانه گرمسیری حدود 24 هزار هکتار شبکه اجرا شده و یا در دست اجرا داریم که از این میزان 17 هزار و 300 هکتار آن به بهره‌برداری رسیده و مابقی در دست اجرا است.

وی کل اعتباری که تا پایان سال گذشته برای شبکه‌های پایین دست سدهای استان هزینه شده را 418 میلیارد تومان برآورد و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح‌ها را نیز 155 میلیارد تومان اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه شبکه‌های اجرا شده و یا در دست اقدام در قالب سامانه گرمسیری در دو قطعه یک و دو را نیز 32 هزار هکتار اعلام کرد و ادامه داد: از این میزان نیز 15 هزار و 800 هکتار نهایی شده و بیش از 16 هزار و 550 هکتار در دست اجرا است.

درویشی کل اعتبار هزینه شده برای شبکه آبیاری سامانه گرمسیری در استان را 1100 میلیارد تومان و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل مابقی آن را 900 میلیارد تومان اعلام کرد.

وی کل اشتغالی که برای اجرای شبکه پایین دست سدهای استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم  ایجاد می‌شود را بیش از 24 هزار و 900 نفر اعلام کرد که از این میزان تاکنون 17 هزار و 655 مورد آن محقق شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه درآمدزایی این شبکه‌ها در بخش توسعه و بهبود شبکه نزدیک به 2968 میلیارد ریال در سال است، افزود: از این رقم 2263 میلیارد ریال مربوط به شبکه‌های اجرا شده است.

تامین آب بلندمدت برای جمعیت 1.6 میلیون نفری استان

وی یکی دیگر از بخش‌هایی که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بسیار مورد تاکید بوده را تامین و تولید آب شرب شهرهای استان در قالب طرح‌های آبرسانی به شهرهای کرمانشاه، پاوه، ریجاب، گیلانغرب و کرند دانست و عنوان کرد: با اجرای این طرح‌ها 239 هزار مترمکعب آب در شبانه روز برای جمعیت یک میلیون و 600 هزار نفر در افق 1400 دیده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: از این میزان تامین 195 هزار مترمکعب آب در شبانه‌روز محقق شده و مابقی در دست اجرا است.

وی تاکید کرد: برای این طرح‌های آبرسانی نیازمند احداث 100هزار مترمکعب مخزن هم بودیم که 52 هزار مترمکعب آن اجرا شده و مابقی در دست اجرا است.

درویشی با اشاره به خطوط انتقال 104 کیلومتری مورد نیاز برای اجرای این طرح‌های آبرسانی، اضافه کرد: در این بخش نیز 88 کیلومتر از خطوط اجرا شده و 16 کیلومتر آن باقی مانده است.

وی اظهار کرد: این طرح‌های آبرسانی شامل بخش‌های مختلفی مانند ایستگاه پمپاژ، تصفیه‌خانه، حفر چاه و... بوده است.

پیگیری احداث 2 سد جدید بیستون و نوئل

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه همچنین از پیگیری برای اجرای دو سد مهم و جدید دیگر در استان هم خبر داد که شامل سد بیستون و سد نوئل اورامانات است.

درویشی عنوان کرد: پیگیری برای احداث این سدها در حالی صورت گرفته که در کشور مشکلات متعددی برای تامین منابع مالی پروژه‌های جدید داریم.

وی اشاره‌ای هم به اعتبارات شرکت آب منطقه‌ای استان داشت و عنوان کرد: علی رغم همه محدودیت‌های مالی که در کشور داریم، سال 1399 با احتساب سایر ظرفیت‌های تامین مالی نزدیک به 480 میلیارد تومان بودجه برای طرح‌ها داشتیم که از این میزان 125 میلیارد تومان آن نقدی بوده است.

مدیرعامل شرکت اب منطقه‌ای استان کرمانشاه با تاکید بر اخذ اعتبارات مناسب برای طرح‌های آبی استان از بودجه سال 1400، تاکید کرد: اگرچه رقم اولیه یپشنهادی ما بالای 400 میلیارد تومان است، اما تاکنون 245 میلیارد تومان آن نهایی شده و با استفاده از سایر روش‌های تامین مالی به احتمال زیاد به بیش از 400 میلیارد تومان خواهیم رسید.

درویشی در نظر گرفتن این حجم از اعتبارات برای طرح‌های آبی استان طی هشت سال اخیر را نشان دهنده توجه ویژه دولت و حاکمیت به این موضوع دانست که با هدف مدیریت آب‌های مرزی، ایجاد کمربند ایمنی، اشتغالزایی و ... انجام شده است.

وی از پیگیری‌های موثر استاندار کرمانشاه برای گرفتن بخش قابل توجهی از این اعتبارات نیز قدردانی کرد و ادامه داد: پیگیری‌های نمایندگان مجلس نیز قابل توجه بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha