• جمعه / ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99111712514
  • خبرنگار : 50044

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان:

نمک های فاقد ید خاصیت سرطان زایی دارند

نمک های فاقد ید خاصیت سرطان زایی دارند

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: نمک های فاقد ید حاوی انواع ناخالصی از جمله فلزات سنگین بوده و خاصیت سرطان زایی دارند و مشکلات مضاعفی را به دنبال خواهد داشت.

دکتر آبتین حیدرزاده در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در شرایط شیوع بحران کووید 19،علی رغم  مرگ و میر ناشی از  کرونا، عادی انگاری مردم، در زمینه اختلالات ناشی از کمبود ید که خیلی آرام در جامعه اثر می کند نیز می تواند بروز کند.

وی با بیان اینکه ید و روی دو عنصری هستند که در نظام ایمنی ما نقش خیلی مهمی دارند، افزود: کمبود این دو عنصر اثرات جبران ناپذیری در سلامت افراد بر جای خواهد گذاشت.

حیدرزاده با اشاره به اهمیت پایش مستمر از اجرای برنامه IDD تصریح کرد: با استراتژی و اطلاع رسانی مناسب می توان خطر احتمالی بازگشت عوارض ناشی از کمبود این عنصر در جامعه را کاهش داد.

وی در ادامه آگاه سازی مردم در راستای شناخت و تقاضای محصول سالم و به ویژه در زمینه نمک مصرفی خانوارها، استفاده از نمک یددار تصفیه شده را موثر دانست و یادآور شد: با توجه به عوارض مصرف زیاد نمک در افراد، ضروری است از تمامی ظرفیت ها برای اصلاح الگوی مصرف نمک در جامعه  استفاده شود که اگر این نوع نمک از نوع دریا و نمک های فاقد ید باشد که حاوی انواع ناخالصی از جمله فلزات سنگین بوده و خاصیت سرطان زایی دارند، مشکلات مضاعفی را به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha