• یکشنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99111914169

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه خبر داد

افزایش سیستم آبیاری نوین در ابرکوه به ۴۵۰۰ هکتار

افزایش سیستم آبیاری نوین در ابرکوه به ۴۵۰۰ هکتار

ایسنا/یزد مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: در حال حاضر قریب به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ابرکوه با سیستم آبیاری نوین (کم‌فشار و تحت‌فشار) آبیاری می‌شود.

«مهدی غیب الهی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در سال جاری حدود ۶۰ کشاورز اقدام به اجرای طرح آبیاری نوین در ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کرده‌اند و در این راستا دولت نیز با پرداخت ۶۱ میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض از آنان حمایت کرد لذا سیستم آبیاری نوین شهرستان به ۴۵۰۰ هکتار افزایش یافت.

وی همچنین از بهره‌برداری طرح ۱۲۰ هکتاری آبیاری نوین در منطقه چاهگیر بخش بهمن خبر داد و گفت: این طرح آبیاری تحت‌فشار با هزینه‌ای بالغ‌ بر ۱۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال که ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون آن از اعتبارات بلاعوض دولتی و مابقی آن آورده کشاورز بوده است،با هدف افزایش تولیدات کشاورزی و بهره‌وری از منابع آب اجرا شد.

غیب الهی با بیان اینکه آبیاری تحت‌فشار شامل آبیاری بارانی و قطره‌ای است، تصریح کرد: در شرایط آبی فعلی که تمام کشور و به‌ویژه شهرستان کویری ابرکوه در معرض بحران کم‌آبی قرار دارد، ضرورت تغییر نگرش کشاورزان که تاکنون از روش‌های آبیاری سنتی استفاده می‌کردند، نسبت به مزایای سیستم آبیاری نوین به شدت احساس می‌شود.

وی تأکید کرد: راندمان آبیاری بالا به میزان ۷۰ درصد در روش بارانی و به میزان ۹۰ درصد در روش قطره‌ای و صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، بهبود مدیریت مزرعه و افزایش کیفیت و عملکرد محصول، جلوگیری از تشکیل رواناب سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک، امکان آبیاری در اراضی شیب‌دار و ناهموار بدون انجام عملیات تسطیح از جمله مزایای سیستم‌های نوین آبیاری است.

این مسئول ادامه داد: از دیگر مزایای این نوع آبیاری می‌توان به تأمین آب به موقع و به اندازه برای گیاه، متناسب با نیاز آبی، افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی، نبود نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی و استفاده بهینه از کل زمین مزروعی، امکان به‌کارگیری کود و سم همراه با آب آبیاری، جلوگیری از رویش علف‌های هرز و کاهش آفات و امراض اشاره کرد.

غیب الهی در خاتمه یادآور شد: در حال حاضر دولت در راستای حمایت از کشاورزان، افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، برای طرح‌های آبیاری تحت‌فشار ۱۷۵ میلیون ریال و برای طرح آبیاری کم‌فشار ۷۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha