• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ / ۰۸:۰۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: lorestan-32993

گزارش خبری؛ نخستین کنگره منطقه ای بالاگریوه در پلدختر

گزارش خبری؛
نخستین کنگره منطقه ای بالاگریوه در پلدختر

نخستین کنگره منطقه ای بالا گریوه روزهای پنج شنبه و جمعه با حضورمدیران کل ارشاد ،سیاسی انتخاباتی ، اداری و مالی استانداری ، امام جمعه ، فرماندارپلدختر ، پروفسور سکندر امان الهی بهاروند، جمعی از مسوولان و مردم و شاعران در محل سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی هنری فجر ارشاد پلدختر برگزار شد.   

خبرنگار ایسنامنطقه لرستان در حاشیه این مراسم گفتگوهایی با مسئولین در این خصوص داشته است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد پلدختر با بیان این که 100 نفر محقق ، پژوهشگر و نویسنده و صاحب نظراز استان های خوزستان ، ایلام و لرستان در این کنگره شرکت داشتند گفت:هدف از برگزاری این کنگره تلاش برای بازیابی بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی قوم لر با موضوعات آداب شناسی ، آداب و رسوم ، آواها و نواها منطقه بالاگریوه بود.

غلامرضا محمودی افزود:امروزه فرهنگ بومی محلی ما در مرحله نیستی و فراموشی قرار گرفته و به جای آن فرهنگ وارداتی گسترش یافته است بر لزوم اجرای برنامه های فرهنگی و هنری با محوریت بومی در شهرستان ها ومیان اقوام مختلف تاکید کرد.

وی گفت : شهرستان پلدختر به عنوان مرکز منطقه و ایل بالاگریوه امروزه دارای ظرفیت های خوبی از لحاظ فیزیکی شامل سالن و امکانات بسیار پیشرفته و همچنین دارای استعدادهای هنری خوبی است که این امر مسلماَ در گسترش و نهادینه شدن فرهنگ بومی بالاگریوه تاثیر بیشتری خواهد داشت.

وی افزود: سال گذشته بنای این کنگره با عنوان همایش پژوهشی فرهنگ و هنر بالاگریوه گذاشته شد که طی ارسال فراخوان و اطلاع رسانی گسترده در دو مرحله آثار زیادی چه از لحاظ شعر و مقاله های علمی و چه از نظر موسیقی محلی به دستمان رسید به طوری که مجبور شدیم با توجه به این استقبال زمان آنرا که اردیبهشت ماه بود یک ماه به تعویق بیندازیم .

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پلدختر یکی از مهمترین اهداف این کنگره را تجلیل از مفاخر دیار بالاگریوه دانست و اظهار امیدواری کرد که بتوانیم همین برنامه را برای بار دوم و ... برگزار کرده و دبیرخانه آنرا دایمی کنیم .

 

نخبگان فرهنگی در ارتقا فرهنگ مسئولیت سنگینی دارند

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: نخبگان فرهنگی در ارتقا فرهنگ یک منطقه مسئولیت سنگینی دارند.

حجت الاسلام علی اسماعیلیان نقش فرهنگ را در شکوفایی استعدادهای هر منطقه را بسیار مهم دانست و افزود:اسلام لایه های اجتماعی بشری را به رسمیت شناخته وخداوند انسان ها را قبیله قبیله ، گروه ، گروه و گونه گونه آفریده تا نسبت به یکدیگر گفت و گو و آشنایی پیدا کنند و لی ملاک برتری هر قوم ، قبیله ، ایل و طایفه ای تقوا است.

وی گفت: جامعه غربی که بر مبنای جامعه شهروندی است به نظر می رسد این نگاه را نمی پسندند و جامعه اسلامی بر مبنای برادری خوانده و قوانین جامعه و مجهولات آن باید بر مبنای برادری در جامعه باشد.

اسماعیلیان عناصر و اجزا تشکیل دهنده فرهنگ لری را دارای خصایص و نکات و ارزش های والای انسانی ، بشری و منطبق بر فطرت بشری دانست و تصریح کرد: این صفات که مورد تایید اسلام واقع شده و دشمن می خواهد این هویت را از بشریت و به ویژه اقوام را از این فضیلت ها جدا کند تا نسلی ابتر از گذشته خود داشته باشد.

وی تقویت جبهه فرهنگی را در جامعه اسلامی ضرورتی مهم خواند و افزود: دشمنان در گذشته از طریق سلاح سخت، جوامع را مورد هجمه قرار میدادند ولی اکنون تحمیل فرهنگ غرب در بطن جامعه رسوخ پیدا کرده که نباید از این مسئله غافل شویم.

حجت الاسلام اسماعیلیان تصریح کرد: امروزه تلاش‌های غرب برای سوق جوامع بشری به سمت بی‌حیایی و زدودن اخلاق از این جوامع متمرکز شده است  و فعالیت ماهواره‌ها در سطح وسیعی همراه با بکارگیری تمام توان اینترنتی و رسانه‌ای تنها برای ترویج فرهنگ بی‌دینی و بی‌عفتی در جوامع مختلف دنیا بوده و می‌باشد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: آنچه که فرهنگ غربی در نظر دارد اباحی گری ، فساد و بی هویتی را در انسانها نهادینه کند و برگزاری این گونه همایش ها تقویت فرهنگی اسلامی است تا بتوان شاخص های مفید فرهنگی خود را تقویت کنیم .

 

 

 

قوم بالاگریوه الگوی با ارزشی در منطقه غرب و جنوب غربی کشور هستند

فرماندار پلدختر گفت:قوم لر و به ویژه مردم "بالاگریوه" از نظر فرهنگی و اجتماعی الگوی با ارزشی در منطقه غرب و جنوب غربی کشور هستند.

فریدون رشیدی افزود: کشور ایران به لحاظ جغرافیایی و تنوع زیست محیطی به عنوان یک کشور چهار فصل از آن نام برده می شود که تنوع قبایل و طوایف برای وحدت و برادری است .

وی گفت: قوم لر در شجاعت و صداقت سرآمد هستند که این فضایل و شجاعت و شهامت لرها مثال زدنی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند: رزم لرها قبل از این که شنیدنی باشد دیدنی است.

وی افزود: قوم بالاگریوه از نظر جغرافیایی بر نقاط وسیعی از لرستان و بخشی از استان های خوزستان و ایلام پراکنده شده اند ولی با تقسیمات کشوری ، وحدت و احساس مسوولیت و تلاش برای توسعه فرهنگی و اقتصادی محدود نشد .

رشیدی تصریح کرد: در استانی زندگی می کنیم که با هدف وحدت که ماها من هستند و من ها ما شویم و در عین کثرت وحدت داشته باشیم.و دست نیاز به سوی کسانی دراز می کنیم که از نظر فرهنگی ، سیاسی ، اقتصادی در جهت توسعه شهرستان ما را یاری کنند .

فرماندار پلدختر گفت: قطعا توسعه فرهنگی توسعه اقتصادی و سپس توسعه سیاسی را به دنبال دارد و وجود نیروهای کارآمد می تواند در ابعاد مختلف شهرستان تحول ایجاد کند .

عظمت قوم لر را باید به جامعه شناساند

 

امام جمعه پلدختر گفت:قوم لر در طول تاریخ با سلاطین زورگو مبارزه کرده اند و هیچگاه در برابر ظلم و زور و ستم تسلیم نشده و مقاومت و مبارزه کردند.

حجت الاسلام علی محمد لروند با بیان این که  قوم گرایی و قبیله مزیت برتری نیست بلکه باید عظمت قوم لر را به مردم شناساندافزود:ترویج قوم گرایی و دامن زدن به تعصبات قومی و قبیله ای از آفات و تهدیدات جدی جامعه است و مانع رشد و بالندگی منطقه در زمینه های مختلف می شود.

وی گفت:قبیله برای شناسایی است و این همایش ها برای معرفی قوم پر آوازه و میهمان نواز و استکبار ستیز و با شهامت لر ضروری است .

لروند گفت: بر اساس آیه قرآن کریم که اشاره به قبایل و طوایف در آن شده ملاک از آنها را با کلمه "لتعارفو" بیان می کند یعنی ما شما را قبیله قبیله کردیم برای این که یکدیدگر را بشناسید و ملاک از آن امتیاز و برتری نیست بلکه بهترین مردم نزد خدا باتقواترین هستند.

وی افزود: ما باید از طریق صدا و سیما و برگزاری چنین همایش هایی قوم بزرگ لر را به دیگران بشناسانیم من عقیده دارم این که برخی در پیامک ها با گفتن لطیفه ها گاها مردم لر را ساده لوح می دانند به علت عدم شناخت آنها از قوم لر و به ویژه عشایر شجاع بالاگریوه است.

امام جمعه پلدختر گفت: البته این که گفته می شود بالاگریوه منظور تنها پلدختر نیست بلکه عشایر در آبدانان ، دره شهر ، اندیمشک و خرم آباد نیز زندگی می کنند و نقطه اوج عشایر بالاگریوه در سال 1304 هجری شمسی است .

حجت الاسلام لروند افزود: این عشایر به خاطر خوی استکبار ستیزی مقابل رضا خان ایستادند و رضا خان با ترویج این نکته که لرستان نا امن است و به بهانه ی کشیدن جاده و صنعت در استان لرستان حملاتی را به این عشایر انجام داد و گروه های زیادی از این عشایر را به شهرهای مختلف مثل ، خراسان ، قزوین ، منجیل ، لوشان ، ورامین و قم تبعید نمود .

امام جمعه پلدختر گفت: آوازه شهامت این قوم شجاع همواره در اذهان باقی مانده و ما وظیفه داریم که عظمت ثبت شده در تاریخ را ترویج دهیم.

 

لرستان 800 سال پیش حکومت محلی تشکیل داد

پروفسور امان الهی بهاروند، محقق برجسته کشور نیز گفت: لرستان 800 سال پیش حکومت محلی تشکیل داد که دارای دربار، خزانه و ارتش بوده و سلطه حکومت آن از چند کیلومتری بغداد تا رود دز را شامل می‌شد

وی با بیان این که عظمت لرستان به خاطر هرج و مرج خاصل از سو حکومت ستمشاهی از بین رفت افزود:ادبیات بالاگریوه بسیار گیرایی دارد به طوری که ادبیات شفاهی بالا گریوه در دانشگاه هاروارد تحت عنوان کتاب اساطیر و افسانه های لرستان تبلیغ می شود.

وی گفت:کلمه بالاگریوه از کوهی واقع در منطقه "پاپی" و "بختیاری" گرفته شده و فرهنگ و ادب بالاگریوه سابقه درخشان 40 هزار ساله دارد، رد پایی برای نخستین بار تولید غذا ، اهلی شدن حیوانات ، کشاورزی و دامداری وجود داشته است و حدود 10 هزار سال پیش اگر اتفاقاتی رخ نمی داد تمدن نداشتیم و انقلاب صنعتی پیدا نمی شد.

وی افزود: به خاطرسوحکومت قاجار و پهلوی کشور دچار هرج و مرج شد زیرا دولت مرکزی توان آمدن به خرم آباد را نداشت و حدود 80 درصد مردم لرستان دامدار و عشایر و روستایی بودند و 99 درصد مردم بی سواد بودندو عظمت لرستان در آن دوران به خاطر این هرج‌ و مرج از بین رفت..

پروفسور "سکندر امان الهی بهاروند" افزود: لرستان در زمان صفویه و قاجار تجزیه شد و به بخش‌های مختلفی تقسیم شد که ایلام به عنوان قسمت پشت‌کوه یا حسین‌آباد قسمتی از آن بوده است.

وی گفت:امروز ترکیب فرهنگ لرستانی تغییر یافته و به فرهنگ اسلامی ، ایرانی بعلاوه لرستانی تبدیل شده و سطح دانش و آگاهی مردم افزایش یافته و اکثر مردم با سواد نوین و علوم جدید آشنا هستند .

این محقق افزود: امروزه دانشگاه های زیادی تاسیس و تعداد دانشجویان فوق العاده افزایش یافته و این امر موجب تحول اجتماعی شده است .

پروفسور "سکندر امان الهی بهاروند" افزود: در جامعه لرستانی نقش خویشاوندی از نظر ساختار اجتماعی کاهش یافته است و دلیل آن این است که افراد برای امرار معاش وابسته به منافع خویشاوندان نیستند و تحرک اجتماعی فوق العاده زیاد شده است.

این محقق برجسته کشور گفت: جامعه ما به جامعه بین المللی پیوسته است و این فرهنگ جدید مسایل و مشکلات خاص خود را دارد که افزایش جمعیت ، بیکاری ، اعتیاد ، استرس ،دلهره و خودکشی زنان از آن جمله هستند.

در ادامه همایش از کتاب 5 جلدی دیار بالاگریوه نوشته "میرزا حسین پاپی بالاگریوه" رونمایی شد .

گزارش: اسماء محمودوند

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha