• چهارشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۸۸ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: استان ها
  • کد خبر: 8808-02951.145167
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

/گزارش/ پروژه‌هاي نيمه‌كاره در كرمانشاه نيازمند اعتبار

/گزارش/
پروژه‌هاي نيمه‌كاره در كرمانشاه نيازمند اعتبار

بي شک يکي از مشکلات اقتصاد کشورمان وجود تعداد زياد طرح‌ها و پروژه‌هاي نيمه تمام است، پروژه‌هايي که سالهاست بخش زيادي از منابع کشور را مي‌بلعند، اما هنوز مردم ما از خدمات آنها بهره مند نشده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه کرمانشاه، طرح‌ها و پروژه‌هاي نيمه تمام آثار منفي زيادي از جمله آثار تورمي، افزايش هزينه تمام شده، عدم بهره‌مندي از آنها با وجود نياز شديد و ... دارند که هر کدام از آنها به تنهايي براي هر اقتصادي نامطلوب است.

در کشور ما آمار طرح‌ها و پروژه‌هاي نيمه تمام بسيار بالاست، به گونه‌اي که برخي آمارها، رقم بيش از 50 هزار طرح و پروژه را نشان مي‌دهد.

درخصوص دلايل تعداد زياد طرح‌ها و پروژه‌هاي نيمه تمام نيز بارها گفته شده که از آن جمله مي‌توان شروع طرح‌ها و پروژه‌ها بدون انجام مطالعات کافي، کلنگ زني پروژه‌ها با اهداف تبليغاتي، عدم کفايت اعتبارات تخصيصي به پروژه‌ها، ضعف مديريت و ... را نام برد.

در استان کرمانشاه نيز از اين دست پروژه‌ها به وفور ديده مي‌شود. طرح‌ها و پروژه‌هايي که شايد برخي از آنها از حيث طولاني شدن زمان اجرا در کشور رکورد دار باشند. پروژه‌هاي زير از اين جمله‌اند:

- هتل بين‌المللي کرمانشاه

مطالعه و طراحي اين پروژه به سال 1354 بر مي‌گردد. طي 30 سال پس از شروع عمليات احداث اين هتل کارهايي از جمله اجرا فونداسيون، اجرا اسکلت فلزي و بخشي از سفت کاري آن انجام شد، اما سرانجام در سال 1384 مسوولين پروژه به اين نتيجه رسيدند که با توجه به بروز ترديد در وضعيت خاک و پي پروژه و همچنين نياز به طراحي مجدد هتل مطابق استانداردهاي جهاني، سازه هاي هتل را بر چينند و در محل آن هتل جديدي بنا کنند.

در آن زمان اعلام شد که هتل جديد تا پايان سال 1385 به بهره برداري مي رسد، ولي با وجود قول هاي مکرر مسوولين مبني بر افتتاح آن در تاريخ‌هايي که همگي سپري شده، هنوز اين پروژه 34 ساله به سرانجام نرسيده است.

- بيمارستان دکتر محمد کرمانشاهي

اين بيمارستان عمري طولاني تر از هتل بين‌المللي کرمانشاه دارد و سابقه شروع ساخت آن به سال 1352 بر مي‌گردد. در اين سال احداث اين پروژه آغاز شد، اما به دلايلي کار متوقف گرديد و نهايتا پس از چندين سال وقفه تنها ساخت اورژانس و کلينيک آن در دستور کار قرار گرفت و در سال 1382 اين بخش‌ها به بهره برداري رسيد.

در سفر رييس جمهور و هيات دولت به استان کرمانشاه تقويت سازه و تکميل اين بيمارستان به تصويب رسيد، ولي هنوز اين بيمارستان يکصد تختخوابي تخصصي کودکان افتتاح نشده است.

- بيمارستان 96 تختخوابي سنقر و کليايي

به گفته فرماندار سنقر و کليايي شروع ساخت اين بيمارستان به سال 1370 بر مي‌گردد، ولي با وجود گذشت 18 سال از زمان آغاز ساختش همچنان ناتمام است.

جواد جعفري از دلايل طولاني شدن زمان احداث اين پروژه را مشکلاتي که ازسوي مالکين پيشين زمين محل احداث اين بيمارستان ايجاد شده بود عنوان مي کند و مي گويد: از حدود دو سال پيش احداث اين بيمارستان 96 تختخوابي با جديت دنبال مي شود و اکنون مراحل پاياني را پشت سر مي گذارد.

وي از افتتاح اين بيمارستان در ايام دهه مبارک فجر امسال خبر مي دهد.

- موزه غرب کشور

شروع ساخت موزه غرب کشور نيز به 32 سال پيش يعني سال 1356 بر مي‌گردد و طي سالهاي اخير بارها مسوولين سازمان ميراث فرهنگي استان تاريخ‌هايي براي افتتاح آن ذکر کرده‌اند، اما به دلايل مختلف و عمدتا تکراري با ديگر پروژه‌هاي نيمه تمام، هنوز به سرانجام نرسيده است.

معاون سازمان ميراث فرهنگي استان در تازه‌ترين اظهار نظرش در خصوص اين پروژه اعلام کرده که کار احداث اين موزه بايد تا پايان سال به اتمام برسد.

- استاديوم 15 هزار نفري کرمانشاه

ساخت اين پروژه ورزشي به سال 1382 بر مي‌گردد و هر چند که در قياس با ديگر پروژه‌هاي ذکر شده عمر کوتاهتري دارد، اما نگاهي به وضعيت پيشرفت اين پروژه نشان مي‌دهد که به زودي نبايد منتظر افتتاح آن بود، هر چند که مسوولين قول افتتاح آن در پايان سال گذشته و حداکثر ابتداي امسال را داده بودند.

درست است که شرکت توسعه و نگهداري اماکن ورزشي مجري ساخت اين پروژه است و استاديوم 15 هزار نفري کرمانشاه يک پروژه ملي محسوب مي شود، اما قطعا پيگيري مسوولين استاني در تسريع احداث آن بي تاثير نيست.

و اينکه برخي استاديوم‌هاي ورزشي که همزمان با آن در ديگر شهرها احداثشان شروع شده بود، اکنون به بهره برداري رسيده‌اند.

- دانشگاه صنعتي کرمانشاه

اواخر شهريور سال 1384 کلنگ احداث دانشگاه صنعتي کرمانشاه در جوار بزرگراه امام خميني(اراضي دانشکده کشاورزي دانشگاه رازي) به زمين زده شد. در مراسم کلنگ زني اين پروژه اعلام شد دانشگاه صنعتي کرمانشاه شامل سه دانشکده انرژي، کشاورزي و ارتباطات و فناوري اطلاعات خواهد بود.از همه مهمتر اينکه اعلام شد کار احداث اين دانشگاه تا پايان سال 1388 به اتمام مي رسد.

روند اجرا اين پروژه در سال اول شروع کار مناسب بود، اما پس از آن کار متوقف شد و مسئولين باز هم کمبود اعتبار را دليل اين امر عنوان کردند. اکنون نيز با گذشت بيش از چار سال از زمان شروع احداث اين دانشگاه و در حالي که چند ماه بيشتر به موعد وعده داده شده براي بهره برداري از اين پروژه نمانده، دانشگاه صنعتي کرمانشاه پيشرفتي ناچيز دارد و قطعا دانشجويان اين دانشگاه که هم اکنون در مکاني ديگر و با امکانات بسيار محدود در حال تحصيلند نبايد به اين زوديها منتظر افتتاح دانشگاهشان باشند.

سيد جواد زماني، رييس مجمع نمايندگان استان کرمانشاه در گفتگو با ايسنا درخصوص پروژه‌هاي نيمه تمام مي‌گويد: اين پروژه ها از يکسو باعث اتلاف منابع کشور مي شود و از سوي ديگر سبب سلب اعتماد مردم مي‌شوند.

زماني مي‌افزايد: طولاني شدن زمان اجرا پروژه‌ها باعث مي‌شود اگر پروژه‌اي پنج سال پيش مي توانست با پنج ميليارد تومان اجرا شود، اکنون به ده ميليارد تومان اعتبار نياز داشته باشد، ضمن اينکه در اين مدت مردم نيز از خدمات آن محروم بوده‌اند.

وي مي‌گويد: قول‌هاي مسوولين در خصوص زمان افتاح پروژه ها و عدم تحقق آن نيز باعث سلب اعتماد مردم مي‌شود.

زماني درخصوص علت طولاني شدن زمان اجرا برخي پروژه‌ها، مي‌گويد: هم اعتبارات کافي و به موقع اختصاص نمي‌يابد و هم مديريت ضعيف در اين خصوص نقش دارد.

 بي ترديد افتتاح زودتر پروژه‌هاي ذکر شده و اين چنيني در توسعه استان و پاسخگويي به نيازهاي مردم نقش بسزايي دارد و بجاست که مديريت ارشد استان و مسوولين مربوطه با بررسي دقيق تر علت طولاني شدن زمان اجرا چنين پروژه‌هايي، به رفع آنها بپردازند.

خصوصا حال که در فصل تهيه بودجه سال آينده کشور هستيم مطمئنا توصيف وضعيت اين پروژه‌ها براي مسوولين کشوري و رايزني براي افزايش اعتبارات آنها، مي‌تواند به تخصيص اعتبارات مناسب و تسريع در اجرا آنها بيانجامد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha