• شنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۵ / ۰۷:۳۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95110200512
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس شهرسازی پاسخ داد

در حادثه پلاسکو چه کسی مقصر است؟

در حادثه پلاسکو چه کسی مقصر است؟

یک کارشناس شهرسازی با بیان این‌که شهرداری‌ها ابزار قانونی برای اجرای وظایف محوله در اختیار ندارند گفت: همه مسوولیت‌ها را از شهرداری‌ها گرفته‌اند و بعد انتظار دارند آنها پاسخگوی حوادثی مشابه فروریختن ساختمان پلاسکو باشند.

سعید آگشته در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شهرداری وظیفه‌اش پایش مستمر است و برای ایمنی و پایداری سازه‌ها از طریق سازمان‌های ذی‌ربط به مالکان اخطار می‌دهد اما متاسفانه خلاء قانونی در این بین وجود دارد که این ارگان به عنوان متولی امر، ضمانت اجرایی برای اجرای نتیجه‌ی پایش خود در اختیار ندارند. شهرداری موضوعی را پایش می‌کند، اخطار می‌دهد و بعد که مالک یا مالکین نسبت به اخطارها بی‌توجهی نشان می‌دهند مساله مسکوت می‌ماند.

شهردار لاهیجان ادامه داد: تمام ارگان‌های زیرمجموعه شهرداری تهران از روز پنج‌شنبه که حادثه آتش‌سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو اتفاق افتاده زحمت می‌کشیدند، شهردار تهران فرماندهی عملیات را بر عهده گرفته و در عین حال اولین متهم بوده است. اما آیا واقعا شهرداری مقصر تمام و کمال این اتفاق است؟ به اعتقاد من این‌گونه نیست.

وی در عین حال با بیان این‌که شهرداری تهران باید موضوع ایمنی ساختمان پلاسکو را پایش می‌کرده، گفت: در تهران و شهرهای دیگر صدها ساختمان قدیمی وجود دارد که نیازمند ایمن‌سازی است. مثلا ماه گذشته در شهر لاهیجان بر اثر وزش باد، دیواری با قدمت ساختمان پلاسکو فرو ریخت و جان یک شهروند را گرفت. شهرداری قبل از آن طی دو مرحله به مالک اخطار داده بود ولی ضمانت اجرایی و ابزار قانونی در اختیار شهرداری نبود. شهرداری که وظیفه ندارد دیوار را تخریب کند یا هزینه بازسازی را بدهد بلکه این مسوولیت بر عهده‌ی مالک است.

آگشته تاکید کرد: نمی‌شود از شهرداری تمام  مسوولیت‌ها را بخواهید و هیچ ابزار تحکمی در اختیار آن قرار ندهید. لذا باید تمهیدات لازم برای این‌که شهرداری بتواند به عنوان ضابط قضایی عمل کند در اختیار این ارگان قرار گیرد.

این کارشناس با بیان این‌که متاسفانه در برنامه ششم توسعه مسوولیت‌های شهرداری‌ها  افزایش و اختیارات آنها کاهش یافته است گفت: قرار است طبق برنامه ششم ارزش افزوده به حساب خزانه ریخته شود و بازگشت این پول به حساب شهرداری‌ها بخصوص در شهرهای کوچک و دورافتاده بسیار مشکل خواهد بود.

وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی باید شهرداری‌ها را امین مردم و نظام بداند. هیچ راهی جز این نیست. نمی‌شود شهرداری را رها کنیم و بگوییم شهر را بسازید، دولت هم اعتباری نمی‌دهد. بعد اگر اتفاقی مشابه حادثه پلاسکو افتاد شهرداری متهم بشود. چند سال است حتی شهرداری نسبت به واحدهای صنفی که در محدوده قانونی شهر تخلف می‌کنند اجازه پملپ ندارد و باید برای پلمپ به اداره اصناف و بازرگانی مراجعه کند.

به گفته‌ی آگشته، یک شیر بی یال و دم به نام شهرداری درست کرده‌اند و همه مسوولیت‌ها را از او می‌خواهند. شهرداری بهترین مرغی است که هم در عزا می‌شود آن را خورد، هم در شادی.

شهردار لاهیجان اظهار کرد: به خانواده محترم آتش نشانان فداکار که در حادثه پلاسکو جان خود را از دست دادند و نیز مردم فهیم و عزیز کشورمان تسلیت می‌گویم. موضوع ساختمان پلاسکو، موضوعی کاملا فنی است، لذا به حرمت خون شهیدان آتش نشان که برای حفظ امنیت، جان خود را کف دستشان گذاشتند باید مساله ایمنی ساختمان‌ها جدی گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۵۸

چرا هیچ جا هیچ اسمی از مالک ساختمان (بنیاد مستضعفان) برده نمیشه؟؟ آیا بنیاد در این رابطه هیچ کاره بوده ؟

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۹:۰۶

اقای کارشناس محترم! لطفا یک بار وظایف شهرداریها را با دقت مطالعه فرمایند. این همه تراکم فروشی که برخلاف قانون انجام گرفته از وجود خلاء قانونی بوده؟ براتون متاسفم که نظر کارشناسی را با تعصب آلوده میکنین

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۹:۴۶

اگر شهرداری ها و در کل بسیاری از مسوولان در پی انجام وظیفه باشند و به همان قدرتی که برخی از ماموران شهرداری و دیگر سازمان ها با مردم برخورد می کنند، با آنانی که در مقابل کارشان مانع تراشی می کنند، می ایستادند، کار به این جا نمی‌کشید. در حال حاضر مشکل آن است که بسیاری از مسوولان مقابل مردم سینه سپر می کنند اما آن جا که از مسوولیت ها و پیگیری هایی که باید داشته باشند سخن می رود، اظهار ناتوانی و مظلومیت می کنند.

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۱:۱۸

شروع شد! همه از زیر بار مسوولیت فرار کنند و همدیگر را مقصر بدونند. خشت اول را چو ................ این خانه از پایبست ویران است......

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۱:۳۲

سلام. قانون‌گذار دو وظیفه مشخص را درباره بناهای خطرناک بر عهده شهرداری گذاشته است: اول آنکه به مالک اخطار دهد و دوم اینکه چنانچه مالک اقدام مناسبی انجام نداد، خطر را رفع کند. اکنون شهرداری تهران باید اقدامات خود را در چارچوب تبصره بند «١٤» ماده «٥٥»، درباره پلاسکو به شکل شفاف برای افکار عمومی توضیح دهد.

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۰۰:۱۷

چطور شهرداری می‌تونه اون یه طبقه ساختمان علاالدین که غیرمجاز (تازه نه غیر ایمن!!!!!!)ساخته بود رو ببنده و تخریب کنه...؟ چطور تونستن رازی رو که مواد شیمیایی میفروخت و برای مردم خطرناک بود رو محلشو تغییر بدن؟ شهرداری نمیتونست از مراجع ذی صلاح درخواست پلمب و تغییر مکان پلاسکو رو بخواد؟ شهرداری قدرتشو نداشت برفرض! یه بار رفت شورای شهر یا مجلس بگه ؟! مردم رو احمق فرض نکنین! اینهمه قالی باف میاد جلو دوربین خودشو فعال نشون میده،برا اینه که میدونه چه گندی زده...