• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96071809740
  • خبرنگار : 71191

وقتی کاشی‌های ماندگار بی‌پناه می‌شوند...

وقتی کاشی‌های ماندگار بی‌پناه می‌شوند...

نخستین کاشی ماندگارِ نصب‌شده در مشهد شکسته شد، اتفاقی که توجه‌ها را به این سمت می‌برد که قانونی برای حفاظت از این کاشی به عنوان یک یادگار فرهنگی که می‌تواند مسیری برای گردشگری فرهنگی تعریف کند، اید وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، اجرایی شدن طرح نصب کاشی ماندگار از ۲۷ اردیبهشت امسال و همزمان با آغاز هفته میراث فرهنگی، مسیری را برای گردشگران فرهنگی و ادبی باز کرد که به مرور به دیگر استان‌های کشور تسری پیدا کرد تا با نشان دادن یک مسیر فرهنگی به گردشگران، خانه اهالی فرهنگ و هنر را در شهرهای مختلف کشور نشان دهد.

بنابراین هشتم شهریور در نخستین قدم، کاشی ماندگار سردر خانه «عثمان محمدپرست» در خراسان نصب شد، اما اکنون بعد از پنج ماه، به نظر می‌رسد فرهنگ این کار بین مردم جا نیفتاده است و نیاز به قوانینی برای حفاظت از این اقدام فرهنگی احساس می‌شود.

رضا سلیمان‌نوری، رییس هیات مدیره انجمن توسعه گردشگری چهارباغ در خراسان با اعلام خبر شکسته شدن این کاشی در روز یکشنبه به ایسنا اظهار می‌کند: این کاشی هشتم شهریور در مراسمی با حضور برخی مدیران شهری نصب شده بود، بنابراین وجهه‌ای قانونی نیز داشت، دراین شرایط به نظر می‌رسد با توجه به نوع ضربه‌ای که به کاشی وارد شده، علت آن باید بررسی شود.

او در ادامه با اشاره به نمونه الواح‌ یادمان شهدا که در گذشته سردر برخی مکان‌ها نصب شده و حفاظت شده هستند، می‌گوید: با توجه به بروز این اتفاق، باید به این فکر کنیم که چرا کاشی به گونه‌ای تعبیه شده که از آن هیچ حفاظتی نشود؟

وی ادامه می‌دهد: هرچند میراث فرهنگی خراسان اعلام کرده که به سرعت آن را بازسازی و سر جای خود نصب می‌کند، از سوی دیگر این لوح در شهرستان خاف و سردر دومین منزل «عثمان محمدپرست» نصب خواهد شد، اما باید به نوع حفاظت از این لوح‌ها نیز توجه کرد که هیچ کدام حفاظ ندارند.

این دوستدار میراث فرهنگی خراسان می‌افزاید: شکسته شدن کاشی ماندگار در مشهد یک هشدار است که باید راهکار و مسائل حفاظتی برای آن مطرح شود. طرح استفاده شده برای کاشی ماندگار یک طرح صنایع دستی است، اما معتقدیم باید آن را قوی‌تر اجرایی کرد.

وی بیان می‌کند: زمانی که صنایع‌دستی را صادر می‌کنیم آن‌ها را بسته‌بندی می‌کنیم، این کاشی نیز یک جنبه تبلیغاتی دارد، بنابراین باید پوششی حفاظتی داشته باشد که هیچ آسیبی به آن وارد نشود.

به گزارش ایسنا، این طرح را پوریا سوری در زمان حضورش در روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی مطرح و اجرایی کرد که به گفته خودش پیش از این، طرحی مشابه در خارج از کشور اجرایی شده است، اما این طرح که تاکنون حدود ۱۰۰ کاشی ماندگار را سردر خانه اهالی، فرهنگ و هنر نشانده، اما به نظر می‌رسد نیاز به ضابطه، توجه یا قانونی برای حفاظت از این کاشی‌ها دارد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha