• چهارشنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 00062054112
  • خبرنگار : 50491

مهم‌ترین نشانه‌های ابتلا به آلزایمر/ تلویزیون کمتر ببینید تا آلزایمر نگیرید!

 مهم‌ترین نشانه‌های ابتلا به آلزایمر/ تلویزیون کمتر ببینید تا آلزایمر نگیرید!

ایسنا/گلستان یک متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه ابتلای به آلزایمر می‌تواند ژنتیکی باشد، مهمترین نشانه‌های ابتلا به این بیماری را تشریح کرد.

دکتر علیرضا مقصودلو در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به عوامل ابتلا به آلزایمر اظهار کرد: آلزایمر یک نوع بیماری با سیر طولانی مدت و غیرقابل برگشت است و اینکه گاهی اوقات افراد دچار فراموشی می‌شوند صرفا به معنای ابتلای فرد به آلزایمر نیست.

وی کمبود ویتامین، فشار عصبی، اختلالات خلقی، بیماری‌های روانشناختی را از جمله علل فراموشی‌های گذرا و ناگهانی دانست و بیان کرد: این فراموشی‌های گذرا و زودگذر که گاهی اوقات در افراد مختلف دیده می‌شود با آلزایمر متفاوت است، در آلزایمر آسیبی به مغز وارد می شود که غیرقابل برگشت است و با گذشت زمان شدت فراموشی و همچنین توانایی شناختی بیمار در همه ابعاد کاهش می‌یابد و ممکن است اشیاء را گُم کند و یا خود دچار گمشدگی و یا اختلال تکلم شود و یا قضاوت‌های اشتباه داشته باشد.

این متخصص مغز و اعصاب، آلزایمر را نوعی از فراموشی دانست که با گذشت زمان شدت می‌یابد و افزود: ۶۰ درصد کسانی که دچار بیماری فراموشی هستند در نهایت به آلزایمر مبتلا می‌شوند و علل مختلف از جمله مسائل ژنتیکی، مصرف دارو، الکل و دخانیات، فشار اجتماعی زیاد، وضعیت اقتصادی و غیره در ابتلای به آن موثر است.

 مقصودلو اضافه کرد: آلزایمر یک نوع از بیماری است که از ۶۰ سالگی شروع می‌شود و  به تدریج توانایی شناخت و حافظه، توان محاسبه و ارتباطات، معاشرت های اجتماعی و غیره در فرد کاهش می‌یابد اما اینکه گاهی اوقات برخی افراد دچار فراموشی گذرا می‌شوند نگران‌کننده نیست.

 وی افزود: فردی که در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارد روند بیماری ابتدا با فراموشی گذرا و همراه با سوالات مکرر، تکرار گذشته و خاطرات ده‌ها سال گذشته شروع می‌شود البته در صحت  تکرار خاطرات گذشته هم شَک وجود دارد.

 متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه آلزایمر و فراموشی می‌تواند ژنتیکی باشد و شیوع آن در مردان شایع‌تر است، تاکید کرد: در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر، حافظه کوتاه‌مدت آسیب می‌بیند و حافظه دور دست‌نخورده باقی می‌ماند اما به تدریج با تجمع رسوب در مغز، حافظه درازمدت هم از بین خواهد رفت.

مقصودلو به راه‌های پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد و توضیح داد: کمبود ویتامین، ورزش، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل، کاهش فشارهای عصبی و مطالعه بیشتر موثر است البته تغذیه مناسب تاثیر بیشتری در عدم ابتلا به این بیماری دارد، ما به مردم توصیه می کنیم کمتر تلویزیون تماشا کنند و بیشتر کتاب مطالعه کننر تا مغز آنها فعال‌تر شود.

متخصص مغز و اعصاب، فشارهای عصبی و روانی را عامل همه بیماری‌ها دانست و خاطرنشان کرد: روند بیماری در فرد مبتلا به آلزایمر با تجویز داروهای مختلف قابل کنترل است گرچه بیماری هر چه زودتر تشخیص داده شود درمان باکیفیت بیشتری انجام می‌شود.

به گفته وی، بیماری آلزایمر طی پنج تا هفت سال پیشرفت می کند و بیمار در صورت عدم درمان بیماری، پس از بین رفتن کیفیت اختلالات شناختی، زمین‌گیر می شود.

مقصودلو با اشاره به اینکه برخی از بیماران آلزایمر به اختلالات روان‌پریشی و توهم‌های خطرناک مبتلا می شوند و در این شرایط علاوه‌بر خود به دیگران هم آسیب می‌زنند، تصریح کرد: شروع بیماری قلبی نیز در ابتلای به فراموشی و آلزایمر مرتبط است، همچنین کمبود ویتامین، مصرف برخی از داروهای گوارشی و چشمی ممکن است موجب کاهش توان مغز در گردآوری اطلاعات شود.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه دیابت ارتباط مستقیمی بر روی آلزایمر ندارد اما بی‌ارتباط هم نیست، افزود: افسردگی و اضطراب شایع‌ترین بیماری روانشناختی همراه آلزایمر است، افراد در سنین بالا مدام اسامی و غیره را فراموش می کنند و کارها را با سرعت و کیفیت کم انجام می دهد لذا در ابتدای ابتلا به آلزایمر تحمل شرایط برای آنها  زجرآور می شود و مراحل میانی و انتهایی ابتلا به بیماری دیگر برایش مهم نیست.

وی در پایان تاکید کرد: روح سالم کمتر گرفتار انواع بیماری‌ها می شود و آرامش، پیاده روی، ورزش، افسوس نخوردن، تغذیه سالم به ویژه مصرف میوه و مواد پروتئینی و کنترل بیماری‌های زمینه‌ای در عدم ابتلا به آلزایمر اثرگذار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha