• یکشنبه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400012211793

موج چهارم سونامی کرونا؛ از اهمال مردم تا اغماض مسئولان

موج چهارم سونامی کرونا؛ از اهمال مردم تا اغماض مسئولان

ایسنا/فارس کووید- ۱۹ بار دیگر نقشه کشور را به رنگ قرمز درآورده و هنوز مردم و مسئولان یکدیگر را متهم ردیف اول موجی می‌دانند که برای چهارمین بار، سونامی کرونا در ایران ایجاد کرده است؛ موجی که بنا به اذعان همه صاحبنظران، به واسطه عامل جهش یافته‌اش، به لحاظ شمار مبتلایان، موارد بستری و در نتیجه مرگ و میر، بسیار سهمگین‌تر خواهد بود.

همانگونه که پیش‌بینی و از روزهای میانی اسفند سال گذشته بارها هشدار داده شده بود، موج چهارم شیوع کرونا، از روزهای پایانی هفته اول فروردین به فارس رسید و ظرف مدت کوتاهی رنگ قرمز بر نقشه این استان پاشید، اما هنوز انگار شمار زیادی از شهروندان این سونامی را باور ندارند و در هر گوشه، مشغول "شطرنج بازی با مرگ" هستند. اگرچه به لطف پیشرفت‌های علمی، بشریت توانست خیلی سریع به واکسن کرونا دست یابد و دیگر کارمان به "خود-شلاق‌زنی" در معابر عمومی نرسید.

با وجود اینکه تزریق واکسن در ایران هنوز به جایی نرسیده و باید امیدوار بود که شاید واکسن ایرانی فریادرس نیاز مردم به واکسیناسیون باشد؛ در این بین مسئولان همچنان توپ مسئولیت را به زمین مردم شوت و با پرس از جلو برای حفظ نتیجه‌ای که مسئولان بهداشت و درمان بارها آن را اعلام کرده‌اند! تلاش می‌کنند؛ اما غافل از اینکه تاکتیک‌های "یورگن کلوپی" دیگر قدیمی شده است و  از آنجایی که فضای مجازی در تیم مردم، نقش "دیوید بکهام" را بازی می‌کند، جامعه ایرانی با یک پاس عمقی به پشت خط دفاعی دولت نفوذ کرد و دروازه پاستورنشینان را آنچنان گشود که حتی شیرجه بلند آقای سخنگو نیز نتوانست مانع فروریختن اعتماد عمومی شود، آنقدر که خیلی‌ها آمارهای ابتلا و مرگ کرونایی و موج چهارم را قبول نکنند!!.

در حال حاضر رابطه ملت و حاکمیت در ایران به این شکل است که مردم معتقدند همراهی خود را اثبات کرده‌اند و دستگاه‌های مسئول باید در اتخاذ تصمیمات و اجرای عادلانه شیوه‌نامه‌ها، مسئولانه‌تر برخورد کنند. مسئولان می‌گویند مردم مقصرند و حداقل در هفته‌های گذشته، بارها مسئولان در رده‌های مختلف مردم را خطاب قرار داده و از آنان درخواست کرده‌اند که نسبت به رعایت پروتکل‌ها همراهی داشته باشند. مردم ولی می‌گویند عدم رعایت پروتکل‌ها تقصیر مردم نیست و دولت باید به جای ایراد گرفتن از ملت، سرعت تزریق واکسن را افزایش دهد.

به غیر از واکسن، یک بام و دوهوای محدودیت‌های کرونایی هم به مسئله بحث‌برانگیزی تبدیل شده است. از یک طرف سیزده به در در محیط باز ممنوع می‌شود و از سوی دیگر مسافرت با اتوبوس را آزاد گذاشتند. طی روزهای اخیر و با وجود قرمز شدن وضعیت شیراز، تردد خودروهای با پلاک غیربومی، که عمدتا برای دریافت خدمات درمانی، به ویژه در زمینه جراحی‌های غیراورژانسی و زیبایی و ... همچنان تداوم دارد.

 همچنین روز ۱۶ فروردین و با قرمز شدن وضعیت شیوع کرونا در شهرستان شیراز به عنوان مرکز استان فارس و احتمال افزایش سریع مناطق قرمز، شاهد محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی از سوی مسئولان ستادهای استانی و شهرستانی مدیریت بیماری کرونا در فارس و شیراز اعلام شد، ولی محدودیت‌ها بیشتر به مشاغل و فعالیت‌هایی محدود شد که کمترین میزان تجمع و تردد را دارند.

فروشندگان اقلام خوراکی طبیعتا به کار خود ادامه می‌دهند، می‌خواهد یک بقالی کوچک در دل بافت قدیمی باشد یا سوپرمارکت‌های بزرگ در اقصی‌ نقاط شهرها، میوه فروشی و بازارچه‌های شهری یا کافی‌شاپ و فست فودی در گوشه‌ای دنج! اما در این میان جایگاه خشکشویی و مطب پزشک و دندانپزشک و درمانگاه‌های مختلف و مراکز کاشت مو و عمل‌های زیبایی و .... چرا باید به فعالیت ادامه دهند؛ تکلیف فعالیت پنهان آرایشگاه‌های زنانه و باشگاه‌های خصوصی ورزشی و ... مراکز درمان حیوانات خانگی، چرا از مشاغل درجه یک جدا نمی‌شود؟؟

براساس اعلام ستاد ملی مدیریت کرونا، از صبح روز ۲۱ فروردین، تنها مشاغل گروه یک سراسر کشور، مجوز فعالیت دارند و مابقی شغلها، باید به مدت ۱۰ روز یعنی تا پایان فروردین، تعطیل شده و به هیچ عنوان به شکل حضوری فعال نباشند، اما آیا این محدودیت و ممنوعیت، اجرایی شده است؟ یا چشم اغماض بر بسیاری نقاط بسته‌ایم؟

در استان فارس از روزهای ابتدای امسال، به شکل مداوم شاهد هشدارهای مسئولان بهداشتی در خصوص خطر شروع و گسترش موج چهارم بیماری کرونا بودیم اما در عمل، علی‌رغم برحذر داشتن مردم از دورهمی‌ها، خود مسئولین مرتبا جلسات حضوری مختلف برگزار می‌کردند! به علاوه محدود نشدن مسافرت‌ها و تجمع‌ها و مراسم‌های مختلف، مردم را دچار این دوگانگی کرد که اگر خطر وجود دارد، چرا محدودیتی نیست!

شهروندان اعتقاد دارند که محدودیت باید ابتدا از ارکان دولتی و نیمه دولتی آغاز شده و به تدریج در سایر فعالیت‌ها گسترش یابد حال آنکه حتی پس از اعلام دستورالعمل‌های جدید مبتنی بر شرایط قرمز، شاهد تداوم روند فعالیت دوایر دولتی و نیمه دولتی به شکل سابق و برگزاری جلسات ریز و درشت کمیسیون‌ها و کمیته‌ها و ... به شکل حضوری هستیم؛ جلساتی که بعضا قالب دید و بازدید نوروز را به خود گرفته است؛ انگار نه انگار که همه به دنبال ترند کردن #دورهمی-ممنوع بودیم!

براساس مشاهدات خبرنگاران ایسنا منطقه فارس، در شیراز، با وجود همراهی بخش اعظمی از کسبه و بازاریان، خصوصا فعالان صنفی فعال در پاساژها، مراکز خرید و محدوده‌های مرکزی خدماتی شهر، همچنان شاهد ادامه فعالیت مطب‌ها، درمانگاه‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی خصوصی ارائه دهنده خدمات طبی، تشخیصی و درمانی به روال قبل از وضعیت قرمز هستیم.

علیرغم اعلام تعطیلی تمام گروه‌های شغلی، جز گروه یک، مشاهدات خبرنگاران و اطلاعات ارسالی و تماس‌های شهروندان حاکی از اجرا نشدن این محدودیت‌ها در برخی سطوح و مشاغل نظیر بازارچه‌های روزانه، فعالیت دستفروشان به شکل وسیع، فعال بودن اماکن گردشگری و تفریحی، دایر بودن خدمات مسافرتی در بخش‌های مختلف ریلی، هوایی و زمینی، مطب‌های پزشکان و مراکز ارائه خدمات غیراورژانسی پزشکی و... و. است.

در سایه اعمال گاه و بیگاه پروتکل‌ها، ویروس کووید-۱۹ در موج چهارم شیوع، خیلی سریع نقاط مختلف ایران و استان فارس را در نوردید و حتی فراتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد، بر تعداد مبتلایان و بیماران بستری افزود و به گفته صاحب‌نظران طی روزهای آینده خواه ناخواه، شاهد افزایش تعداد قربانیان نیز خواهیم بود.

به اعتقاد متخصصان، ویروس کرونا در موج جدید با قدرت سرایت بیشتری، در جامعه پراکنده شده است و هر فرد مبتلا می‌تواند در مدت کوتاهی شمار زیادی از افراد سالم را به این بیماری دچار کند و هیچ یک از افراد در گروه‌های سنی و جنسی مختلف، از خطر ابتلا در امان نیست.

به گزارش ایسنا و بنابر اظهار نظر کارشناسان متخصص، در موج چهارم ابتلای کودکان نیز بیشتر شده است اگرچه برخی از صاحب‌نظران اعتقاد دارند که علت افزایش تعداد کودکان مبتلا، افزایش کلی آمار ابتلا است نه افزایش خطر بیماری‌زایی ویروس برای این گروه سنی.

یک خبرنگار در بحبوحه جنگ ویتنام نوشت ارزش مرگ نسبی است. اگر در پاریس یک کودک زیر ماشین برود، عموم مردم با خواندن خبر آن در روزنامه‌ها غمگین می‌شوند. ولی در ویتنام کسی برای مرگ روزانه صدها نفر هم خم به ابرو نمی‌آورد! چیزی مشابه وضعیت امروز ما؛ شاید دیگر دیدن مرگ انسان‌ها بر اثر کرونا عادی شده است.

دی بر سر یک مرده دو صد گریان بود

امروز یکی نیست که بر صد گرید

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha