• شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400020402037
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس:

تا ۲۰ سال آینده مشکل مسکن داریم/مالیات خانه خالی، توهم است

تا ۲۰ سال آینده مشکل مسکن داریم/مالیات خانه خالی، توهم است

یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه اگر برنامه بزرگ برای احداث سالانه ۱.۲ میلیون واحد نداشته باشیم رشد قیمت مسکن تا ۲۰ سال آینده ادامه پیدا می‌کند گفت: تصور اینکه ۲.۶ میلیون مسکن خالی داریم و با اعمال مالیات وارد بازار مصرف می شود، توهمی بیش نیست و زمانی می‌توانیم طرحهای مالیاتی بدهیم که سهم مسکن در سبد خانوار به ۸ درصد برسد.

بیت الله ستاریان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: طرح راه اندازی سامانه املاک و اسکان از نظر جمع آوری اطلاعات و در اختیار گذاشتن برنامه‌ریزان و تحلیل گران، مناسب است. خیلی از کشورهای دنیا هم از این امکان برخوردارند. این داده‌ها می‌تواند به آنالیز بهتر شرایط بخش مسکن کمک کند که مفید و قابل تقدیر است. اما ورود خانه‌های خالی به بازار مصرف از طریق جریمه‌های مالیاتی هرگز محقق نخواهد شد.

وی افزود: سال ۱۳۹۵ مشخص شد که حدود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی خالی در کشور داریم. از این تعداد تقریبا ۱.۹ میلیون واحد، ضریب خانه‌های ذخیره است که بین ۵ تا ۸ درصد کل واحدهای موجود را شامل می‌شود. هر جای دنیا را در نظر بگیرید و مطالعه کنید این مقدار خانه خالی را دارند. بین ۵ تا ۸ درصد واحد خالی از سکنه از ملزومات جامعه است؛ زیرا برای هر نوع جابه جایی و فرصت فروش باید باشد و به شدت هم متغیر است. حدود ۹۰ درصد اینها دو سه بار در سال با تغییر ساکن مواجه می شوند. یعنی واحد دارای سکنه تبدیل به خانه خالی دیگری می‌شود و خانه خالی، پر می‌شود.

این کارشناس بازار مسکن، تعداد واحدهای مسکونی خالی کشور را حدود ۷۰۰ هزار تخمین زد و گفت: بعد از سال ۱۳۹۴ که برجام امضا شد با یک رکود طولانی در بخش مسکن مواجه شدیم. یکباره تمام پروژه‌هایی که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند با شتاب و سرعت به بازار عرضه شدند؛ با این تصور که سال ۱۳۹۵ با رونق بخش مسکن مواجه می شویم. یکدفعه حدود ۷۰۰ هزار واحد در سال ۱۳۹۵ وارد بازار شد که تا پایان سال ۱۳۹۶ همه‌اش به فروش رسید. لذا معتقدم هم اکنون ۲.۶ میلیون واحد خالی نداریم.

ستاریان با بیان اینکه حل مشکلات بازار مسکن از طریق خانه‌های خالی، جنبه تبلیغاتی و فرافکنی دارد گفت: وقتی بیان می‌کنند تعداد خانوارها با تعداد واحدهای مسکونی، مساوی است یعنی واحد خالی نداریم. با این جمله داریم این حرف را می‌زنیم که در سبد خانوار ما سهم مسکن ۱۰ تا ۱۵ درصد شده، رشد حاشیه نشینی و اسکان غیررسمی به صفر رسیده و سهم مسکن در سبد خانوار به ۸ درصد رسیده است. یعنی یک کارمند با ۴۵ دقیقه کار روزانه می تواند اجاره خانه اش را بپردازد. حاشیه شهرها نیز تا یک سال دیگر تخلیه می‌شود. سوال این است که کدام یک از این اتفاقات در کشور ایران افتاده که ما مدعی هستیم خانه خالی داریم؟

وی تصریح کرد: از طرف دیگر این صحبت را مطرح می‌کنند که ما خانه خالی داریم ولی احتکار شده؛ در حالی که صرف نظر کردن از اجاره غیرممکن است. اگر کشور چنان توسعه پیدا کرده که سهم مسکن در سبد خانوار به ۸ درصد رسیده یعنی اجاره بها آنقدر نازل شده که پول اجاره برای صاحب‌خانه ارزشی ندارد. مثلا اجاره یک آپارتمان از ماهیانه ۴ میلیون تومان به یک هشتم برسد و ۵۰۰ هزار تومان شود. این اتفاق که نیفتاده پس از نظر اقتصادی منطقی نیست که صاحبخانه واحدش را خالی بگذارد؛ مگر اینکه عقلش را از دست داده باشد!

ستاریان با بیان اینکه ممکن است ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد مسکونی با طرح مالیات بر خانه‌های خالی وارد بازار شود گفت: واحدهای خالی عمدتا از نوع لوکس یا ویلا هستند. کسانی که از اجاره خانه خود صرف نظر می‌کنند آنقدر پول دارند که مالیات دولت را هم می پردازند، پس باز هم شما به هدف خود برای ورود این خانه‌ها به بازار نخواهید رسید. با این خیال که بین ۲ تا ۲.۶ میلیون خانه خالی داریم خودمان را فریب ندهیم. شکست این ایده را هشت ماه دیگر در مقام اجرا خواهیم دید.

وی تاکید کرد: حداقل تا ۲۰ سال آینده بازار مسکن با مقدار رشد کنونی حرکت می کند مگر اینکه یک طرح بزرگ برای آن بنویسیم. برنامه را بر تولید ۱.۲ میلیون واحد مسکونی قرار دهیم و از آن حمایت کنیم. وقتی سهم مسکن در سبد خانوار کاهش پیدا کرد و رشد قیمتش صفر شد آن موقع برمی گردیم به طرحهایی مثل اینکه ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد خالی را چگونه ساماندهی کنیم. هم اکنون با توجه به اینکه چنین چشم انداز و برنامه ای نداریم درباره واحدهای خالی بحث می کنیم. بعد می فهمیم که آنچه در موردش صحبت می کنیم توهم و سرابی بیش نیست.

این کارشناس بازار مسکن با طرح این سوال که واحدهای خالی، کمک مالیاتی خواهد بود، اظهار کرد: در هیچ جای دنیا مالیات خانه های خالی را به عنوان درآمد مالیاتی در نظر نمی گیرند؛ چون مقدارش چندان زیاد نیست. آنجا مشکل مسکن حل شده و دولت طرحهای مالیاتی را می گذارد تا صاحب خانه از ترس مالیات، واحد خود را وارد بازار کند. پیش نیاز چنین طرحهایی آن است که به اندازه نیاز جامعه، مسکن تولید کنید و جلوی احتکار آن را بگیرید. در حالی که ما هنوز با کسری مسکن در بخش تقاضای واقعی مواجهیم.

به گفته ستاریان، هم اکنون حدود ۱۲ میلیون نفر یعنی حدود ۴ میلیون خانوار در حاشیه شهرها زندگی می کنند. کسری مسکن باعث حاشیه نشینی شده است. پس ما آنقدر مسکن در اختیار نداریم که بخواهیم وارد بازار مصرف کنیم.

بنابراین گزارش، ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir از روز پنجشنبه (۱۹ فروردین) آغاز شده است. کلیه سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی مکلف هستند که اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت دو ماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در سامانه املاک و اسکان درج کنند.

در مرحله اول زمان بندی مراجعه به سامانه ملی املاک و اسکان بر اساس آخرین رقم کد ملی سرپرست خانوار است اما از ۱۰ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد تمامی کدهای ملی قابلیت ثبت نام دارد. از روز ۱۹ فروردین تا ۹ اردیبهشت افرادی که آخرین رقم کد ملی آنها به ترتیب ۹، ۸، ۷، ۶، ۵، ۴، ۳، ۲، ۱ و صفر است به ترتیب هرکدام دو روز فرصت نام نویسی دارند. سپس همانطور که گفته شد از روز ۱۰ اردیبهشت تا ۱۹ خردادماه تمامی افراد می توانند اطلاعات ملکی خود را ثبت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۰

سلام یادمه همین آقا در آبان پارسال میگفت تا پایان سال 99 رونق خرید و فروش مسکن با رشد قیمت شدیدتر از اوایل سال 99 ادامه خواهد یافت!!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۳:۱۳

یه سوال داشتم چرا تکلیف اینایی که سهام عدالت ندارند روشن نمی کنید؟! ما الان یه خانواده پنج نفری و از قشر کارگری و ضعیف هستیم و هیچ سهام عدالتی هیچکدوممون نداریم پس تکلیف ما چیه الان از ما سرمایه دارترها سهام عدالت دارند ولی مایی که از قشر ضعیف هستیم نداریم. به گوش مسولین برسونید.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۴:۱۳

تو شهر تهران خونه خریدن دیگه غیرممکن شده یا اینکه بابات باید میلیاردر کارخونه دار باشه بتونی تو شهر تهران خونه بخری یا اینکه باید حقوق نجومی باید داشته باشی.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۷:۴۹

در مرکز کلانشهرها دیگه خونه خریدن غیرممکن شده. ظاهراً دولت و مجلس هم برنامه ای برای ساخت مسکن و کاهش قیمت مسکن ندارند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۸:۰۷

بهترین راه کنترل و ثبات بازار مسکن مالیات سالانه بر املاک دوم به بعد و مالیات بر عایدی سرمایه بر سود معاملات مکرر ملک دوم به بعد می باشد و سپس مالیات بر خانه های خالی می باشد و هدایت نقدینگی به سمت تولید مسکن .

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۸:۱۰

خداوکیلی این قیمتها مال پنجاه سال بعد هستش که به لطف مسئولین الان به این مهم دست یافتیم.قبلا خونه خریدن آرزوی دست یافتنی بود،امروزه شده رویای دست نیافتنی

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۸:۴۱

سایتتون انصافا عالیه . هر وقت پنج خط نظر بنویسم سایت رفرش میشه .

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۸:۴۱

سلام و عرض ادب فقط از پتانسیل بالقوه بسیج و اطلاعات نیروهای مردمی جهت پیداکردن خانه های خالی استفاده کنید

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۸:۵۴

مگرنه هدف این بود خونه های خالی پیدابشه ومالیات بدن خوب راحت میشد از مصرف برق واب اون خونه ها فهمید چرا ماجرا برعکس شد ومردم باید اطلاعات تو سامانه درج کنن

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۹:۰۲

اگر خانه خالی به ایت تعداد بالا وجود داشته باشد باید هر نفر در اطراف منزلش بتواند به طور مشهود مشاهده نماید در حالیکه چنینی نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۹:۲۵

سلام ، اما جواب کارشناس ، مالیات فقط مالیات نام دارد و معنای متفاوت از جریمه دارد ، هدف آنهم جلوگیری از احتکارآن است ونه قیمت گذاری بروی آن ، هدف آن جلوگیری از حبس سرمایه دراین بخش است ونه سرمایه گذاری مفید درآن ، هدف آن ساخت مسکن و احتکار آن نیست هدف از آن ساخت مسکن و فروش آن است ، شما هیچ وقت نظراتی قابل درک نداشتین برای مردم و اقتصاد

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۹:۵۵

دولت ضعف خود را در مدیریت مسکن و تهیه مسکن برای محتاجان،. نمی‌تواند با زیر پا قرار گذاشتن مالکیت خصوصی افراد جبران نماید این نقض آشکار حق مالکیت افراد است.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۰۵

اگر 10 سال بزارید روش شنیدم 1430 سال خوشی وخرمی وصلح دوستی نوش جون اونای که هستند براشون خوشحالم برای ما هم یاد بخیری بگید

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۰۶

مشکل ما درامد مونه که از قیمت خونه عقبه چند سال باید کار کرد تا صاحبخونه شد اول معضل تورم رو حل کنید بقیه مشکلات خودش حل میشه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۱ ۱۱:۳۲

حق باشماست مشکل اصلی تورم است ونیز نبود امکانات در شهرهای کوچک که باعث مهاجرت بی رویه شده وقیمت خونه را بالا برده همچنین اتباع بدون مجوز اقامت که پول زیادی بابت اجاره ورهن میدهند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۰۷

دوبار نظر نوشتم پاکش کردید

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۰۹

اجاره بایستی دارای سقف شود مثل حقوق ودلبخواه نباشد و مالیات هم بسیار عقلانی و تاثیر گذار است این منتقدین تماما مالک هستند و سنگ خودشان را به سینه میزنند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۱۲

هر موقع دو کلام حرف درست و گوشه دار نوشتم بزور خودکار ارتباط قطع میشود و مانع از نوشتن واقعیت این چه نوع نظر سنجی است

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۲۵

چي شد قرار بود از مايملك مسئولين حساب كشي شود؟ اين هم يك طرح بي سرانجام ديگر. هنوز نتوانستند كارت هرشمند بدهند البته هزينه اش را پيش پيش گرفتند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۳۲

تمام گرانی ها از بی وزنی پول ملی است،، اگر نظام پولی تثبیت شود مسکن، اجاره،، خوراک پوشاک، درمان وآموزش، کرایه ووو همه چیز تثبیت خواهد شد،، این قانون مالیات بر اموال مردم ماحصلش خروج سرمایه،، بی انگیزه کردن سازندگان وجلوگیری از عرضه را بهمراه دارد.. واز همه مهمتر قابل اجرا نیست بدلیل پیچیدگی های روابط اقتصادی و اجتماعی مردم،،، هم درد سر برای مردم دارد هم مجری،،،

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۳۷

کلا توتوهم هستن مسئولان

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۰:۴۸

باسلام چرا باید تابیست سال آینده مشکل مسکن داشته باشید این همه اپارتمان ساخته شده در بالای کوه ها در فازهای مختلف ، برابر اساس عدالت واقعی واگذار کنید همه خونه دار خواهند شد ، فقط عدالت واقعی عدالت واقعی والاغیر،،،،،،،

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۱:۱۱

این طرح صد درصد طرح لازمی هست اگر قدرتمندان اجازه بدهند هم شفافیت زا است هم برای دولت و بودجه مملکت نیاز

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۱:۱۹

قدیما به این نوع وعده و وعید می گفتن ، وعده سر خرمن !!! ۲۰ سال - ۲۰ سال سرش کنی عمرمون تموم میشه ! برای مردم بدبخت وعده سرخرمن - یه روزی عدالت برقرار میشه - اون دنیای هم هست - بسپارش به حضرت عباس - خدا جای حق نشسته

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۱:۵۲

لابدبعدشم همه کرونامیگیرن میمیرن دیگه یک مسکن اختصاصی گیرشون میادنیاز به زحمات شمانیست

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۲:۱۰

اینطور که این کارشناس میگه افزایش قیمت مسکن تا 20 سال آینده ادامه داره. یعنی قیمت یک متر خونه تو تهران به یک میلیارد تومان میرسه.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۲:۲۶

بجای اینهمه نوشتار کافی است جای کلمات " برنامه بزرگ" نوشته شود " برنامه درست"

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۲:۳۳

اقا کارشناس تمام دنیا دارن این مالیاتو اجرا می کنن

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۲:۴۰

کشتی خودته از بس برای مسکن نوشتی یه روز گران میشه یه روز ارزان میشه یه روز کارشناسی میکنه نگاه کنید روزهای قبلو...ول کنید این مستاجران

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۳:۰۳

اول مالیات ثروت باد اورده مسئولان را حساب کنید وبگیرید مطمئن باشید به مالیات مردم نیازی نیست امتحانش اسونه پولای اختلاس شده برگردونید یه لحظه تفکر بهتراز صدسال عبادت

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۳:۰۶

سلام ایا بهترنیست به جای اوردن زمینهای ملی درداخل بافت شهری جهت ساخت مسکن قانونی تصویب کنید هر زمینی که داخل بافت قرار دارددر صورت نساختن در مدت معین کاربری زمین از مسکونی وتجاری به فضای سبز تعقیر کند . 1بااین کار ساخت مسکن جهش میکند2زمین خواری.کوه خواری و...ازبین میرود3دولت بدون سرمایه گذاری صاحب درامد میشود 4قیمت مسکن کاهش پیدا میکند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۳:۲۷

سلام اگه من باشم مستجران را خونه دار میکنم و یک خونه رو خالی نمیزارم مالکین التماس مستجر بکنه یا میفروشه راه راه آقایان فداتون بشم راه داره راه چاره

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۵ ۱۶:۴۳

شما از کیسه خلیفه میبخشی

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۳:۴۴

سلام من مستاجرم ولی تکلیف ما چیه؟ الان صاحبخونه گفته اگه بخوای اسمی ازمن یا مالک خونه بیاری بایددباید دنبال خونه بگردی! تهدید صاحبخونه یا دولت؟ ما باید به ساز کدوم برقصیم مجبوریم که هرچی صاحبخونه بگه همونو بکنیم چون این۳طرح شکست خورده هست بیچاره فقط مستاجر آواره میشه آخرش..دولت باید بجای اینکارها بیاد به اونایکه مستاجرن خونه بسازه نه۳اینکه بااین کارش بیشتر مستاجرها رو بیشتر آواره کنه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۳:۴۶

بجای این کارهای تبلیغاتی که فقط به ضرر مردمه،باید وام بلند مدت به سازنده و خریدار بدهند. گرفتن مالیات فقط جیب دولت رو پر می کنه و دودش به چشم مستاجر میره.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۳:۴۷

کارشناسی شما ضد ونقیض است '

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۵ ۰۰:۳۰

سلام مسولین ومردم این کرونا شوخی بردارنیست واگه هم واکسن هم بزنیم بازم درست بشونیست چون این کارخداهست بایدهمه ملت ایران ودنیا توبه کنیم ودست به دعوابشیم چون ظلم زیاد شده...کاری کنید کمی گرانی مسکن درست بشه مردم راضی بشن

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۵ ۰۲:۲۲

اقای کارشناس تو فکر همین 2تا 3 سال آینده باش واسه 20 سال دیگه خدا کریمه تو همین 1 سال کلی عزیزامون رفتن زیر خاک تو به فکر 20 ساله دیگه ای

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۵ ۰۳:۰۸

فقط در الهیه مشهد یک میلیون واحد خالی داریم... اینهمه زمین خالی اطراف مشهد هست متاسفانه برای مسکن ملی مشهد را به گلبهار چناران منتقل کرده اند...،اقای اسلامی عزیز من که در مشهد بزرگ شده ام و تمام خانواده و کار و مدرسه فرزندانم در مشهد هست چطور اجازه دادید ما مشهدی ها برویم در یک شهر دیگر..خودت را بخاطر نداری از خانواده و شهری که چهل سال زندگی کرده ای ،دور کنند چه حالی میشوی؟؟ یک بازنگری کنید مگر خود مشهدی ها برای مسکن ملی چند نفر پول واریز کرده اند که برایشان خانه ای در شهر امام رضا نیست!!! به امام رضا شکایت میبرم که باعث شده ای از مشهد برویم..

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۵ ۰۷:۴۹

دوست عزیز کارشناس ! قبل از اظهارنظر لطفا کمی بیشتر مطالعه بفرمایید . دست پازدن عده ایی واسطه در چرخش افت قیمتی که هر 8تا 10سال اتفاق میافتد کار بیهوده و کم ارزشی است . این اتفاق بعد از انقلاب سه بار افتاده , لطفا با نظرات اشتباه خود سعی در ثابت نگهداشته شدن این موج نفرمایید .

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۵ ۱۰:۲۷

فرمایش ایشون درست نیست. چون بسیاری از خانه های خالی، مثلا ماهی سه میلیون تومان اجاره شونه. می شه سالی 30 الی 40 میلیون تومان. در حالی که خانه کلید نخورده سالی سیصد میلیون تومان رشد قیمت داره! خیلی راحت. ساختمان را می‌سازند و احتکار می‌کنند.

avatar

تنهاراه قانونی است که بازرسین هر جا خانه خالی پیدا کردند با اجاره مناسب راسا به مستاجران بدهند و مبلغ اجاره را به صندوق دادگاه واریز تا مالک برود و دریافت کند .

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۷ ۱۰:۴۵

کی گفته خانه های خالی همه ازنوع لوکس یاویلاهستن؛من توشهرخودمون مشهدکسانی رومیشناسم کارمندبودن توارزونی خونه خریدن یارو۲واحدخالی داره انداخته همینطورالان ماتومجتمع هستیم واحدبغلیمون۲ساله خالیه اگراینامجبوربه مالیات دادن بشن صدرصدمجبورن یابفروشن یااجاره بدن این آقای کارشناس یاخودش جزوهمون دلالهاست یاآدم اونهاست وگرنه هربچه ای میدونه این بهترین قانون مصوب نظام تو۴۰سال عمرشه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۷ ۱۴:۵۵

من چهارتا خانه خالی دارم هر کدام حدود چهار میلیارد تومن . لطفا مالیات آنها رو تا سه سال دیگه حساب کنید که میخام بزارم روی قیمت و از خریدار بگیرم . براورد خودم اینه که بگم پنج میلیارد هر کدومشو ولی اگه مالیات بیشتر میشه بهم بگید که ضرر نکنم. در ضمن واکسن کرونا هم زدم ازون هشتاد میلیونی ها اونم روی قیمت میزارم بهرحال پنج میلیاردو صد میلیون. با تشکر از اداره مالیات بازهم ازین طرحها بزارین

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۷ ۱۹:۲۲

باید سیستم یکپارچه مالیاتی بدرستی طراحی شود وهمه کد ملی ها و سرپرست خانواده ها و... به آن وصل شود و از داراها پول گرفته شود و برای مستحق خرج شود.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۱ ۱۱:۱۸

مایه خونه داریم که قبل از این ماجرا یه کدپستی داشت ولی اداره پست الان به این خونه دوبلکس جدیدا 3تا کدپستی داده درحالی که یه مستاجر میتونه توش زندگی کند بااین وصف ماباید بابت پارگینگ .و یه اتاق خواب طبقه سوم جریمه بشویم چون متراژ خونه کمه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۱ ۱۴:۴۷

خداوندا این کشور را از دشمن،خشکسالی و دروغ و تهدید به خوداظهاری برای خالی کردن جیب مردم محفوظ بدار

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۱ ۱۵:۲۹

کسی کە خانە خالی دارد و اجارە نمیدهد عقلش را از دست ندادە بلکە به عنوان سوئیت اجارە میدە و خیلی هم بە صرفەتره براش.

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۲۲ ۱۰:۲۱

تا زمانی که مافیای مسکن از بین نرود مشکل مسکن خواهیم داشت مسکن نباید کالای سرمایه ای شود