• سه‌شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400022114393
  • خبرنگار : 50356

فعالیت ۲۵۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در خراسان رضوی

فعالیت ۲۵۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مسئول کارشناسی امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «تاکنون حدود ۲۵۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در استان تشکیل شده است»، گفت: از این تعداد، ۲۲۵ صندوق مبلغ ۱۰۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات طی سه سال گذشته دریافت کرده است.

 مژگان یوسفلی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فعالیت صندوق‌ اعتبارات خرد زنان روستایی اظهار کرد: این صندوق‌ها با الگوگیری از کشورهای در حال توسعه در کشور ما راه اندازی شده است. در ابتدا این صندوق‌ها به صورت پایلوت راه اندازی و  سپس در سال ۱۳۸۰ در خراسان رضوی ۵ صندوق اعتبار خرد در نیشابور تاسیس شد.

وی افزود: پیش زمینه این طرح درواقع طرح ساماندهی و انتخاب زنان تسهیلگر روستایی بوده است، بنابراین در هر روستایی که قرار است صندوق‌ اعتبارات خرد زنان روستایی تشکیل شود کارشناسان جهاد کشاورری چندین جلسه به آنجا مراجعه و با زنان و شورای روستا صحبت و  شرایط تسهیلگری را بیان کرده  و  بعد از انتخاب تسهیلگر صندوق تاسیس می‌شود.

 ۲۵۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در استان تشکیل شده است

مسئول کارشناسی امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی  با اشاره به اینکه «تاکنون حدود ۲۵۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در استان تشکیل شده است»، بیان کرد: از این تعداد ۲۲۵ صندوق مبلغ ۱۰۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات طی سه سال گذشته دریافت کرده است. از سه سال پیش فرمت صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی تغییر پیدا کرده است.

یوسفلی ادامه داد: تا سه سال پیش صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی زمانی که تشکیل می‌شدند بر اساس پس‌اندازی که زنان روستایی داشتند و ودیعه‌ای که دولت در اختیار این صندوق‌ها قرار می‌داد فعالیت می‌کردند، اما از سه سال پیش تا امروز بر اساس تفاهم نامه ملی که ما بین وزارت جهاد کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید بسته شده قرار بر این شده تا به این صندوق‌ها تسهیلات داده شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تسهیلات این صندوق ۵۰ میلیون تومان است که این مبلغ میان زنان عضو صندوق در هر روستا تقسیم می‌شود. باز پرداخت این تسهیلات به صورت چهار ساله بوده و با بهره ۶ درصد به  صندوق برگشت داده می‌شود.

تعداد کل اعضای صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی در استان حدود ۶۰۰۰ هزار نفر است

مسوول کارشناسی امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: متوسط اعضای صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی ۲۵ نفر بوده و در حال حاضر تعداد کل اعضا این صندوق‌ها در استان حدود ۶۰۰۰ هزار نفر است. در بعضی روستاها دو صندوق وجود دارد.

یوسفلی در خصوص حوزه‌هایی که به آن‌ها تسهیلات تعلق می‌گیرد، خاطر نشان کرد: دیدگاه ما به این صندوق دیدگاه اقتصادی نیست، بلکه بحث ما در اینجا بحث اجتماعی است. اولویت اول در روستاها بحث توسعه بود. با توجه به اینکه نیمی از جمعیت فعال در روستاها را زنان تشکیل می‌دهند، برای اینکه زنان در توسعه روستا دخیل شوند و از آنجایی که زنان روستایی به مباحث اقتصادی برای خانوداه نیز علاقه‌مندند، بحث صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی مطرح شد.

وی ادامه داد: با همین دیدگاه در نظر گرفته شد که توانمندی زنان را ارتقا دهیم. سازمان جهاد کشاورزی برای ارتقا توانمندی‌های زنان روستایی با درخواست خود آن‌ها کلاس در حوزه کشاورزی از جمله دامپروری و زراعت و.... برگزار می‌کند. همچنین این افراد می‌توانند در زمنیه مشاغل خدماتی و صنایع دستی هم فعالیت کنند و تسهیلات در اختیارشان قرار می‌گیرد.

مسئول کارشناسی امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «این افراد با دریافت این تسهیلات باید شغل ایجاد کرده یا  شغل قبلی خود را ارتقا دهند» تاکید کرد: هر صندوق ۵ گروه دارد تا این گروه‌ها بتواند یکدیگر را ضمانت کنند. جهاد کشاورزی از ابتدای تاسیس این صندوق و در مراحل بعدی بر این صندوق‌ها  نظارت دارند. به تازگی در زمینه بازار برای مشاغل زنانی که تسهیلات از صندوق اعتبار خرد زنان روستایی دریافت می‌کنند نیز برنامه‌هایی برای معرفی در پلتفورم‌هایی مانند دیجی کالا، کشمون، بازار روز ایرانیان و ... در نظر گرفته شده است. نکته قابل تامل در اینجا این است که محصول تولید شده باید کیفیت و کمیت مناسبی داشته باشد.

توسعه بسیار خوب صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در طی سه سال گذشته

یوسفلی در رابطه با برنامه‌های توسعه صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در استان تصریح کرد: سه سالی است که صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی توسعه خوبی پیدا کرده است. در حال حاضر زمینه عملکرد بهتر و ارتقا کیفیت این صندوق‌ در استان در دستور کار قرار دارد. در سال جاری برای توسعه صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی جلساتی با صندوق کارآفرینی امید برگزار شده است و سهیمه‌ای دریافت شده است. توسعه صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی بحث ملی است.

وی ادامه داد: استقبال شهرهای شمالی استان از صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی به شدت بالا است. شهرستان قوچان با داشتن حدود ۵۰ صندوق رتبه سوم در کشور از لحاظ مشارکت در ایجاد صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی را داراست. در این زمینه الگو پذیری بسیار موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha