• یکشنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1400022618442
  • خبرنگار : 71191

در سلسله نشست‌هایی بررسی می‌شود

«ایران‌شناسی به مثابه رشته دانشگاهی در ایران»

«ایران‌شناسی به مثابه رشته دانشگاهی در ایران»

انجمن علمی ایران‌شناسی و تاریخ دانشگاه میبد همزمان با روز ایران‌شناسی، کارگاهی را با موضوع «ایران‌شناسی به مثابه رشته دانشگاهی در ایران» برگزار می‌کند.

به گزارش ایسنا، نشست‌ نخست این کارگاه ۲۶ اردیبهشت و به صورت مجازی برگزار می‌شود. سلسله نشست‌های این دوره به مدت شش شب و با حضور استادان و فعالان شناخته‌شده این حوزه هر شب در ساعت ۲۰ برپا می‌شود.

در نخستین شب علی شهیدی - استادیار گروه ایران‌شناسی دانشگاه تهران -، «ایران‌شناسی ایرانی و ایران‌شناسی در ایران» را بررسی می‌کند. دبیر این نشست نیز بهزاد کریمی – استادیار گروه ایران‌شناسی دانشگاه میبد – است.

علی شهیدی در این‌باره به ایسنا می‌گوید:‌ استادان دانشگاه میبد را می‌توان جزو پیشگامان حوزه ایران‌شناسی دانست. آن‌ها این دغدغه را دارند که بخشی از مسائل و مشکلات این رشته را چه از نظر موضوعی و چه عناوین سرفصل‌های آموزشی و مباحث درسی و حتی مسائلی که به دانشجویان و دانش‌آموختگان در حین تحصیل مرتبط می‌شود در قالب گفت‌وگوهای علمی بررسی کنند.

او این دوره‌های آموزشی را با عنوان «مدرسه ایران‌شناسی» تفسیر می‌کند و ادامه می‌دهد: در این دوره‌ها قرار است هم‌اندیشی‌ بین دانشگاه‌های دارای رشته ایران‌شناسی مورد توجه باشد و گروه‌های آموزشی و اعضای هیات علمی برای بهتر شدن ایران‌شناسی در ایران و ایران‌شناسی ایرانی گام بردارند.

این مدرس دانشگاه تاکید می‌کند:‌ به اعتقاد ایران‌شناسان دیدن ایران از نگاه یک ایران‌شناسِ ایرانی با دیدن ایران از نگاه یک ایران‌شناس خارجی متفاوت است، چون نگاه‌ها متفاوت هستند.

در نخستین دوره از کارگاه «ایران‌شناسی به مثابه رشته دانشگاهی در ایران» همچنین قرار است سیدمحمد بهشتی - عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری - با موضوع «در ضرورت ایران‌شناسی ایرانی»، محمود جعفری دهقی – استادیار ایران‌شناسی دانشگاه تهران و رییس انجمن ایران‌شناسی - درباره «کاربردهای ایران‌شناسی در شرایط امروز»، حسن فتح‌زاده – دانشیار گروه فلسفه دانشگاه زنجان – درباره «ایران به مثابه میدان نیرو»، ساسان قاسمی فیروزآبادی - استادیار گروه ایرانشناسی دانشگاه میبد - درباره «ایران‌شناسی علم مطالعه ایران به مثابه یک ابژه یا علم مطالعه سوژه ایرانی» و پیام شمس‌الدینی – دانش‌آموخته دکترای ایران‌شناسی از بنیاد ایران‌شناسی – درباره «ایران‌شناسی خرد، ایران‌شناسی کلان» سخنرانی داشته باشند.

علاقه‌مندان برای ورود به این نشست می‌توانند روی لینک «http://vc.meybod.ac.ir/hi-meeting» کلیک کنند. همچنین حضور همزمان در این نشست‌ها در صفحه اینستاگرام انجمن علمی به آدرس «@iranology_history_meyboduni» قابل مشاهده است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha