• چهارشنبه / ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1400032619197
  • منبع : نمایندگی سمنان

افتر در شمار 10 روستای قرآنی ایران

افتر در شمار 10 روستای قرآنی ایران

ایسنا/سمنان مدیر کل دفتر روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: روستای افتر در شهرستان سرخه از میان یک‌هزار و ۹۷ روستای کشور نامزد طرح ملی روستای فعال قرآنی، جزو روستاهای برتر شناخته شد.

مهدی صمیمیان ، با اعلام این خبر اظهار کرد:  اجرای طرح انتخاب روستای فعال قرآنی ابتدا در سطح استان برگزار شد که روستای افتر در شهرستان سرخه، میقان در شهرستان شاهرود و جزن در شهرستان دامغان در طرح انتخاب روستاهای فعال قرآنی این استان موفق به کسب رتبه برتر شده و به مرحله کشوری راه یافتند که در نهایت روستای افتر جزو ۱۰ روستای برتر فعال قرآنی در سطح ملی برگزیده شد.

وی با بیان اینکه برای انتخاب روستاهای فعال قرآنی، شیوه نامه ای تدوین و ابلاغ شده بود افزود: هدف از اجرای طرح انتخاب روستای برتر و نمونه قرآنی در این استان توسعه فعالیت‌ها و فرهنگ قرآنی در روستاهای این استان است.

مدیر کل دفتر روستایی و شوراهای استانداری سمنان ادامه داد: معیار سنجش در دو بخش عمومی و تخصصی انجام و اولویت با روستاهایی بوده است که در مباحث آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویج قرآن کریم و شاخص‌های کیفی فعال‌تر بودند.

وی افزود: توجه به فعالیت موسسه‌های قرآنی، فعالیت های فرهنگی قرآنی در روستا، برگزاری نشست های قرآنی، طرح تلاوت نور و نیز کارگاه‌ها و اقدامات فرهنگی و هنری قرآنی از دیگر شاخص‌ها در این رویداد ملی بود.

مدیر کل دفتر روستایی و شوراهای استانداری سمنان تصریح کرد: این طرح ملی با هدف الگوسازی و جهت‌دهی فعالیت‌های قرآن و عترت در روستاها، انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا- افتر یکی از روستاهای نمونه گردشگری استان سمنان در شهرستان سرخه است. افتر در ۲۵ کیلومتری شمال غربی شهر سرخه و ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر سمنان و در ارتفاع ۲۱۱۰ متری از سطح دریا قرار دارد.


روستای افتر برگرفته از نام یک قلعه تاریخی و قدیمی در این روستا است، قلعه «هفت‌در» یکی از آثار تاریخی و به جای‌مانده در این روستا است. این قلعه دارای هفت تونل زیرزمینی وهفت درب بوده که یک پله از درب سنگی ان هفتادیاهشتاد سال قبل جهت احداث تخت غسالخانه روستا که بقایای آن هنوز در نزدیکی حمام قدیمی سرچشمه قنات سفلاح قابل مشاهده است مورد استفاده قراگرفته‌است.

همچنین "مغار افتر" یکی از بزرگترین غارهای آهکی استان است که مردم این روستا و روستاهای اطراف از دیرباز از آن بعنوان یخچال طبیعی و محلی برای نگهداری مواد غذایی و خصوصا مواد لبنی که نیازمند نگهداری طولانی مدت بوده، استفاده می‌کنند.
این غار که در فهرست آثار ملی ثبت شده از اول فروردین ماه تا مهرماه که هوای منطقه گرم است، خنک است و دمای آن تفاوت زیادی با روستا دارد و از این رو مواد غذایی آن فاسد نمی‌شوند


 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha