• یکشنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۸:۰۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1400052417447
  • خبرنگار : 71505

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور تشریح کرد:

طرح اسکان موقت اتباع افغانستانی/آوارگان شرایط فعلی از افراد و خانواده های عادی نیستند

طرح اسکان موقت اتباع افغانستانی/آوارگان شرایط فعلی از افراد و خانواده های عادی نیستند

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور طرح اسکان موقت اتباع افغانستانی در سه استان مرزی کشور را تشریح کرد.

حسین قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح روند اسکان اتباع افغانستانی در مرزهای کشور گفت: کشور افغانستان با محدوده سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان مرز مشترک دارد و از سوی دیگر با توجه به شرایط موجود در این کشور بررسی تحولات این کشور و سایر کشورهای همسایه از منظر تاثیرات امنیتی بطور معمول در دستور کار قرار دارد. بر همین اساس از ماه ها قبل پیش بینی آوارگان ناشی از این شرایط انجام شده بود.

وی افزود: در همین راستا در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان طرح اسکان موقت آوارگان را با توجه به مباحث بشردوستانه و ابعاد اعتقادی و اسلامی کشورمان تهیه کردیم. ماهیت این طرح به این شکل بود که در مناطق نزدیک نقطه صفر مرزی در این استان ها محل استقرار موقت شهروندان افغانستان که به سمت مرزهای ما آمده اند پیش بینی شد تا پس از بهبود شرایط این افراد به کشور خود بازگردند. در این طرح مدیریت ورود، اسکان موقت و ارائه ملزومات اساسی شامل تغذیه، اسکان و ... مد نظر قرار گرفت. در وهله نخست در استان خراسان جنوبی در دو مرحله با این موضوع مواجه شدیم و در وهله بعدی در خراسان رضوی و استان سیستان و بلوچستان از دو مرز میلک و بازارچه مرزی گمشاد این تمهیدات اتخاذ شد که بی تردید این اسکان موقت با اولویت بازگرداندن اتباع تا حدود دو یا سه روز بعد به کشورشان انجام خواهد شد.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور با تاکید بر اینکه آوارگان شرایط فعلی معمولا افراد و خانواده های عادی نیستند، افزود: آوارگان در شرایط فعلی از افرادی هستند که دارای مسئولیت در دولت، پارلمان و ولایت های افغانستان هستند و یا افراد نظامی هستند که با ادوات نظامی به مرزهای کشور مراجعه می کنند. بر همین اساس افرادی که مسئولیت های دولتی، پارلمانی، ولایتی و یا نظامی دارند برای اسکان موقت تشریفات مجزایی از افراد عادی دارند به این شکل که این افراد در مرز در اختیار ارتش قرار می گیرند و با رایزنی وزارت امور خارجه هواپیماهای افغانستانی برای انتقال این افراد به کشورشان به ایران می آیند. سایر موارد که تعدادشان کمتر است در اردوگاه هایی که برای اتباع خارجی در نظر گرفته شده یا در مناطقی که مراکز استقرار موقت ساماندهی شده می روند و پس از آن به کشور خودشان بازگردانده خواهند شد. افراد دارای مسئولیت های دولتی و نظامی در یک مرحله به سیستان وبلوچستان وارد شدند که همان موقع هواپیمایی از کشور افغانستان تعدادی از آنها را به کشورشان بازگرداند؛ اما چون تعدادشان زیاد بود و با یک پرواز امکان انتقال آنها نبود امروز نیز تعداد دیگری از آنها به کشورشان بازگردانده شدند.

قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر این آوارگان قصد حضور در کشورمان برای مدت بیشتری داشته باشند چه تمهیداتی در نظر گرفته می شود گفت: قطعا فرآیند پناهندگی مسیر مشخصی دارد که اگر طی شود این افراد می توانند در کشورمان حضور پیدا کنند اما سیاست کلی کشور ما این نیست و در حال حاضر اسکان موقت برای آنها در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha