• دوشنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400060100386
  • خبرنگار : 71432

یک پیامد روانیِ اضافه وزن

یک پیامد روانیِ اضافه وزن

نتایج مطالعه ای جدید تایید می کند که اضافه وزن موجب افسردگی شده و میزان تندرستی شامل سلامت جسم و روان فرد را کاهش می دهد.

به گزارش ایسنا، متخصصان سلامت در یک بررسی دریافتند: اضافه وزن موجب افسردگی و کاهش تندرستی می شود و همچنین عوامل اجتماعی و فیزیکی ممکن است در این اثرگذاری نقش داشته باشند.

در انگلیس به ازای هر چهار فرد بزرگسال یک نفر دچار چاقی است و تعداد کودکان مبتلا به چاقی رو به افزایش است که نشان می دهد چاقی می تواند یک چالش جهانی برای سلامتی باشد.

در حالیکه خطرات چاقی بر سلامت جسمی به خوبی شناخته شده است، محققان اکنون دریافتند که اضافه وزن می تواند تاثیر قابل توجهی بر سلامت روان داشته باشد.

در این مطالعه این موضوع بررسی شد که چرا مجموعه ای از شواهد حاکی از تاثیر افزایش شاخص توده بدنی در بروز علائم افسردگی است. محققان نوعی تجزیه و تحلیل ژنتیکی به کار گرفتند تا بررسی شود آیا این ارتباط ناشی از تاثیرات روانی-اجتماعی مانند تاثیرات و انگ اجتماعی یا تاثیرات فیزیکی مانند بیماریهای متابولیک مرتبط با افزایش شاخص توده بدنی است. فشار خون بالا، دیابت نوع دو و بیماری قلبی عروقی از جمله این بیماریها هستند.

محققان انگلیسی در این بررسی به ارزیابی اطلاعات ژنتیکی بیش از ۱۴۵ هزار نفر و اطلاعات سلامت روان آنان پرداختند. در یک مطالعه چند وجهی، محققان متغیرهای ژنتیکی مرتبط با شاخص توده بدنی بالاتر و همچنین نتایج پرسشنامه مربوط به سلامت روان را که برای ارزیابی سطح افسردگی، اضطراب و رفاه آنان طراحی شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.

آنها برای بررسی اینکه کدام مسیرها ممکن است در ایجاد افسردگی در افرادی با شاخص توده بالاتر فعال باشد دو مجموعه از متغیرهای ژنتیکی که پیش از این کشف شده را مورد مطالعه قرار دادند.

مجموعه اول از ژن ها افراد را چاق می کنند اما از نظر متابولیکی سالم تر هستند به این معنی که آنان کمتر در معرض بیماریهای مرتبط با شاخص توده بدنی بالاتر مانند فشار خون بالا و دیابت نوع دو قرار می گیرند. مجموعه دوم از ژن های مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، افراد را چاق تر و از نظر متابولیک ناسالم یا بیشتر مستعد چنین بیماریهایی می کند.

به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، محققان در نهایت تفاوت کمی بین دو مجموعه از متغیرهای ژنتیکی مشاهده کردند و برهمین اساس نتیجه گرفتند که عوامل جسمی و اجتماعی در میزان بیشتر افسردگی و افت وضعیت کلی تندرستی نقش دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha