• پنجشنبه / ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400062518621
  • خبرنگار : 50355

مدیر جهاد کشاورزی بجستان خبر داد

برداشت نعناع از ۲۰ هکتار اراضی زیر کشت این محصول در بجستان

برداشت نعناع از ۲۰ هکتار اراضی زیر کشت این محصول در بجستان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی بجستان از برداشت نعناع از سطح ۲۰ هکتاری زیرکشت این گیاه دارویی خبر داد و گفت: برداشت نعناع از اردیبهشت‌ماه در شهرستان آغاز شده و تا اوخر مهرماه ادامه دارد و پیش‌بینی می‌کنیم کشاورزان تا اواخر فصل برداشت، ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن نعناع تازه برداشت کنند.

مجتبی محرابی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: شهرستان بجستان به دلیل برخورداری از اقلیم خاص و تنوع اقلیمی که در قسمت‌های شمالی و جنوبی شهرستان وجود دارد شرایط بسیار خوبی برای کاشت گیاهان دارویی از جمله نعناع دارد و این گیاه یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی و دارویی است.

محرابی اظهار کرد: نعناعی که در بجستان کشت می‌شود یک نوع نعنای محلی است که به دلیل مزیت‌های آب‌ و هوایی و دانش بومی، این نعناع از عطر و طعم خاصی برخوردار است و به لحاظ برخورداری از همین عطر و اسانس، جایگاه ویژه‌ای در بین مشتریان داخل و خارج کشور دارد.

وی ادامه داد: سطح زیر کشت نعناع در شهرستان حدود ۲۰ هکتار است و میزان برداشت نعناع تازه از هر هکتار چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ تن در هکتار برآورد شده است.

محرابی با بیان اینکه برداشت نعناع از اواسط اردیبهشت ماه شروع شده و تا اواخر مهر ماه نیز ادامه دارد، گفت: در طول فصل برداشت نعناع، ۴ الی ۵ چین انجام می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم کشاورزان تا آخر فصل برداشت حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ تن نعناع تازه برداشت کنند.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان خاطر نشان کرد: علاوه بر عطر و طعم خاص که از ویژگی‌های منحصر به فرد نعناع بجستان است، این محصول محصولی سالم است و کشاورزان سعی می‌کنند در کاشت این گیاه از حداقل نهاده‌های شیمیایی استفاده کرده و بیشتر از کودهای حیوانی استفاده می‌کنند.

محرابی در رابطه با صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول گفت: توسعه کشت و ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول از اولویت‌های ما در سطح شهرستان است و از طرح‌های مرتبط در این زمینه حمایت می‌کنیم؛ در حال حاضر علاوه بر کارگاه‌های فرآوری سنتی، یک واحد نیمه‌ صنعتی نیز در شهرستان فعال است و قادر است حدود ۳۰ الی ۴۰ تن نعناع تازه را فرآوری کرده و به نعناع خشک تبدیل کند.

وی یادآور شد: محصولی که در شهرستان تولید می‌شود به سه شکل روانه بازار شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بخشی از آن به صورت تازه و به عنوان سبزی وارد بازار می‌شود، بخشی نیز به صورت عرقیات و شربت فرآوری شده، اما بخش عمده نعناع به صورت خشک و پودر شده به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا خشکسالی بر میزان عملکرد این گیاه تأثیری داشته‌ است، گفت: خشکسالی سال جاری یک خشکسالی بی‌سابقه در منطقه است و بدون شک گیاه نعناع هم از تأثیرات سوء این خشکسالی در امان نبوده به طوری که بارندگی‌های به موقع نقش موثری در کنترل آفات و امراض گیاه دارد، همچنین میزان بارندگی بر میزان عملکرد گیاه نیز تأثیر دارد و میزان دقیق این کاهش عملکرد در دست بررسی است.

محرابی افزود: درست است که کمبود بارندگی بر میزان عملکرد گیاه تأثیر بسزایی دارد، اما عدم بارندگی در فصل برداشت برای گیاه نعناع یک مزیت است چون نعناع طبیعت گرمی دارد و به محض اینکه خیس شود سیاه شده و این رطوبت روی ظاهر گیاه اثر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با برنامه‌ریزی‌هایی که در زمینه بازاریابی محصول در شهرستان انجام شد، افراد بومی هم بازار را شناخته‌اند و تا حدودی دست دلالان از بازار کوتاه شده‌ و به لحاظ قیمتی نیز کشاورزان راضی هستند و قطعا با ایجاد زمینه‌هایی برای فرآوری محصول، ارزش افزوده برای کشاورزان بیشتر هم خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان تأکید کرد: با توجه به مرغوبیت نعناع بجستان و سازگاری خوب منطقه برای کشت این گیاه، ایجاد صنایع فرآوری از اولویت‌های ما است و برای توسعه کشت این محصول در شهرستان برنامه‌هایی داریم که افزایش تولید، افزایش عملکرد و در نهایت ایجاد اشتغال را به همراه خواهد داشت.

محرابی گیاهان زعفران، آنغوزه، زیره سیاه، زیره سبز، نوروزک، آویشن، کلپوره، درمنه، گل زرد، گل گاوزبان و بومادران را از جمله سایر گیاهان دارویی شاخص بجستان ذکر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.