• یکشنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400062820863

مطالعات عمیق درباره فضای مجازی ثمر بخش نیست

مطالعات عمیق درباره فضای مجازی ثمر بخش نیست

ایسنا/قم معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی گفت: عرصه مطالعات فضای مجازی در نهادهای حوزوی به سمت مطالعات طولانی و عمیق پژوهشکده‌ای رفته است و چون تحولات فضای مجازی بسیار سریع است دیگر آن نتیجه مطالعات عمیق، ثمربخش نخواهد بود؛ مثلاً هنوز آثاری را در رابطه با بلوتوث مشاهده می‌کنیم درحالی‌که امروزه این ویژگی دیگر کارایی ندارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد شیخ‌الاسلامی، معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، در نشست مشترک با حجت‌الاسلام‌والمسلمین نجف لک زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با اشاره به مصوبه تأسیس اندیشکده فضای مجازی در جلسات مشترک گذشته عنوان کرد: عرصه مطالعات فضای مجازی در نهادهای حوزوی به سمت مطالعات طولانی و عمیق پژوهشکده‌ای رفته است و چون تحولات فضای مجازی بسیار سریع است دیگر آن نتیجه مطالعات عمیق، ثمربخش نخواهد بود. مثلاً هنوز آثاری را در رابطه با بلوتوث مشاهده می‌کنیم درحالی‌که امروزه این ویژگی دیگر کارایی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه اگر در مسیر فضای مجازی گام برداشتن‌هایمان کُند باشد قطعاً قافیه را خواهیم باخت و تا حدود زیادی هم این اتفاق افتاده است، تصریح کرد: اهتمام و عزم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به این مسئله ستودنی است و باید بتوانیم یک دبیرخانه برای اندیشکده تشکیل بدهیم و دبیر آن را تعیین کنیم و همچنین دفتری برای آن داشته باشیم تا تعاملات و ارتباطاتی برقرار شود، هرچند نمی‌خواهیم چیزی را به مجموعه‌ها تحمیل کنیم اما این کار به پیشرفت در این زمینه کمک خواهد کرد.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی بابیان اینکه اندیشکده نباید به مسائل نمایشی بپردازد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اقتضائات این کار مواظبت بر فعالیت و روش اندیشکده است که تبدیل به ساختار دیگری نشود و نباید میل به سمت کارهای پژوهشکده‌ای و نشست و جشنواره پیدا کند، اندیشکده نباید برای برگزاری نشست و کارهای نمایشی باشد.

وی افزود: اندیشکده اتاق فکر است و فضا را برای گفت‌وگوهای عمیق فراهم می‌کند، نگاه موجود در اندیشکده ها بشدت باید تمایل به مسائل انضمامی داشته باشد، اگر میل به انضمام نباشد میل به کارهای دیگر پیدا می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ‌الاسلامی با اشاره به بازخوانی مدل‌های حل مسئله در فضای مجازی بیان کرد: مسئله یابی و مسئله‌سازی و حل مسئله در فضای مجازی نیازمند یک بازخوانی و مدل‌های جدیدی است، لذا به‌نظام مسائل فضای مجازی نیاز داریم.

وی افزود: این اهتمام در دفتر تبلیغات اسلامی وجود دارد که اگر اقتضاء فضای مجازی مسائل دیگری باشد و همچنین از پایه علمی خوبی برخوردار بشود، نظام مسائل جدیدی در فضای مجازی با همان نگاه سامانه قطب‌ها تعریف گردد.

در ابتدای این جلسه،‌ حجت‌الاسلام‌والمسلمین نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سخنانی با قدردانی از پیگیری‌های صورت گرفته در خصوص تأسیس اندیشکده فضای مجازی،‌ بر ضرورت و اهمیت فعالیت این اندیشکده تأکید کرد.

همچنین در این جلسه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ‌الاسلامی به‌عنوان رئیس اندیشکده فضای مجازی از سوی حجت‌الاسلام‌والمسلمین لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی انتخاب شد و حاضرین نقطه نظرات خود درباره اندیشکده فضای مجازی و انتخاب دبیر را بیان کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha