• دوشنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400062921672
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

بازدید استاندار خراسان جنوبی از پروژه‌های آماده بهره‌برداری هاب شتر

بازدید استاندار خراسان جنوبی از پروژه‌های آماده بهره‌برداری هاب شتر

ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی از پروژه‌های آماده بهره‌برداری طرح هاب(مرکز منطقه‌ای) شتر که با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این استان در دست اجراست، بازدید کرد.

حمید ملانوری، امروز دوشنبه 29 شهریور با همراهی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و جمعی از مسوولان استانی از ایستگاه تحقیقات شتر و گونه‌های مرتعی طرح هاب شتر بازدید کرد.

به گزارش ایسنا، این ایستگاه موسوم به مرکز "به نژادی شتر" به عنوان بخش پیشران طرح هاب شتر در دشت بجد شهرستان بیرجند واقع است.

در حال حاضر در این مرکز که ظرفیت ۵۰۰ شتر شیرده صنعتی را دارد، ۲۰۰ نفر شتر موجود است و از ۱۱۸ هکتار اراضی مستعد کشت گونه‌های مرتعی استان نیز سه هکتار زیر کشت تمامی گونه‌های گیاهی منطقه است.

این ایستگاه با هدف تولید گونه‌های برتر ژنتیکی شتر برای گله‌های روستایی، تحقیقات درخصوص گونه‌های مرتعی بوم استان و توسعه آنها و نیز تولید علوفه و شیر برای مصرف در استان راه‌اندازی می‌شود.

دو هدف دیگر از راه‌اندازی این مرکز پیشرانی در نوآوری و فناوری در پرورش شتر و تولید گونه‌های مرتعی و نیز ایجاد زیرساخت‌های پژوهشی برای دانشجویان و مرکز تحقیقات کشاورزی است.

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای ایجاد این ایستگاه ۱۶ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده و زمینه اشتغال مستقیم هفت نفر را نیز فراهم آورده است.

این مجموعه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اکنون با ۲۰۰ نفر شتر و سه هکتار سطح زیر کشت گونه‌های گیاهی آماده بهره‌برداری است.

میدان عرضه دام و کشتارگاه دام سبک و سنگین در حاشیه شهر نهبندان و ایستگاه قرنطینه حیدرآباد از دیگر پروژه‌هایی است که استاندار خراسان جنوبی امروز با هدف بررسی وضعیت موجود و رفع نواقص احتمالی در راستای اصلاح شرایط و آمادگی برای بهره‌برداری از آنها بازدید می‌کند.

طرح ایجاد مرکز منطقه‌ای پرورش شتر (هاب) سال ۱۳۹۸ با هدف افزایش ارزش افزوده و اشتغالزایی در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین استانداری خراسان جنوبی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان آغاز شد و یکی از مناطق هدف اجرای این طرح شهرستان نهبندان است.

خراسان جنوبی دومین استان دارای جمعیت شتر (۳۰ هزار نفر) است که براساس آخرین آمار رسمی سالانه یک هزار و ۲۰۰ تن گوشت و یک هزار و ۵۰۰ تن شیر خام شتر در این استان تولید می‌شود.

با اجرای طرح هاب شتر هشت هزار فرصت شغلی در استان خراسان جنوبی ایجاد و ظرفیت تولید محصولات نیز به ۲۵ هزار تن خواهد رسید.

در حال حاضر ۹۵ درصد وسعت خراسان جنوبی را عرصه‌های بیابانی تشکیل می‌دهد لذا وضعیت بیابانی و مرتعی استان قابلیت افزایش جمعیت شتر را دارد.

استاندار خراسان جنوبی همچنین از بازار دام سبک و سنگین نهبندان که از پروژه‌های هاب شتر با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد است، بازدید کرد.

این پروژه که در حاشیه شهر نهبندان واقع شده، نقش کریدور انتقال و فروش دام سبک و سنگین را ایفا می‌کند و ۴۰ غرفه تعبیه شده در این مجموعه، امکان عرضه ۳ هزار راس دام سبک و ۳۰۰ دام سنگین به ویژه شتر را به‌صورت روزانه دارد. ایجاد انبار کنسانتره و علوفه نیز بازار مستقیم را برای تامین نیاز دامداران منطقه فراهم کرده است.

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد تومان زمینه اشتغال ۴۳ نفر را در این مرکز عرضه دام فراهم کرده و ایجاد بستر فروش دام مناطق گرمسیری در فضای مجازی از برنامه‌های ستاد برای سودآوری غرفه‌داران در این مرکز است.

استاندار خراسان جنوبی از کشتارگاه دام سبک و سنگین نهبندان هم بازدید کرد. این کشتارگاه در راستای تکمیل زنجیره هاب شتر ایجاد و راه‌اندازی می‌شود.

ملانوری در ادامه بازدیدهای امروز از ایستگاه قرنطینه دام در روستای حیدرآباد نهبندان بازدید کرد. این مرکز قرنطینه و پایش سلامت با ظرفیت ۵ هزار دام سبک و ۵۰۰ دام سنگین در زمینی به مساحت هفت هکتار با هدف راه‌اندازی مرکز تامین دام سبک و سنگین به‌ویژه شتر مورد نیاز دامداران کشور ایجاد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha